..

När man äntligen hittat bästa boendet i Malaysia så är det givetvis fullbokat. Såklart vi kunde vara ute i bättre tid men jag får ändå var sur. Det får jag. Jodå.


...

10 liter flädersaft står nu och jäser i vårt kök. Kom hit och provsmaka om fyra dagar!
Och nu ringde äggklockan, skumpan är färdigkyld och vi ska ut till en camping, för att sedan äta lyx-thai och avsluta kvällen med bowling. Rätt fint.

<3 SVT

Nä. Kan inte säga så mycket mer än att jag blir pirrig av SVT´s Draknästet.
Mats är min favoritdrake och när han ikväll dansade runt efter en knappinvestering började jag nästan grina.
Jag vill också uppfinna något som får Mats att svänga!

Har jag sagt att jag älskar SVT och hatar alla som inte betalar tv-licens? Men för skitkanaler som TV3 går bra att pröjsa för? VA? Fattar inte grejen. Och önskar i smyg att den där kören som sjunger hyllningar snart kommer till mitt jobb och överraskar MIG! Vore rätt fint. Sen läser jag en fin bok som jag länge ignorerat av oklar anledning. Johanna Nilssons "Jag är leopardpojkens dotter" som handlar om svenskhet i mörkaste missionärsAfrika. Jag älskar Johanna Nilsson, på ett litterärt och bildat vis och nästan, men bara nästan lika mycket som SVT. Så det så. Fick en prjoketledare att börja gråta idag också. Men det är en annan historia.

Bara sport

Igår var vi på Liseberg. Igen. Har tappat räkningen på hur många gånger vi är uppe i men en sak som är säker - vi har tjänat in årskortet iallefall.
Vänner från Halmstad och femkamp. Jag vann väldigt oväntat grenen där man slår med en klubba på saker som far upp. Tydligen min starka sida - att banka skiten ur vad helst som visar sig. Sen burgare och fotboll. Jag satt lite dåligt till och råkade se lite gräs på en av storbildsapparaterna och frågade vart fotbollen gick av stapeln. Då var det visst tennis de visade på skärmen...
Sen sovs det över och idag fortsatte frukostkriget. Vi sover rätt ofta över hos varann och det har blivit lite sport i att bjuda på schysstast frulle. Idag var det så där men hoppas på dispens eftersom klockan var halv åtta och vi skulle iväg och jobba.

Annars då?
Vi satt rätt nära toaletterna på baren igår och jag kunde inte undgå att uppmärksamma hur många män som faktiskt väljer att knäppa byxorna på väg UT från herrummet. Sådär fräscht tycker jag.
Och så gör jag kyckling i ugnen och undrar varför de där fryspåsarna innehåller 900 gram och inte ett kilo prixis. Man känner sig snuvad på någe vis? Eller är det så att fyra kycklingbröst + lite skrafs alltid väger just 900 gram?
Varmt är det också.

...

Jorå, helgen var så fin det gick med det vädret. Regn och blåst mest hela tiden. Kändes nästan som Götet. Och sen när man väl kommer till västkusten - då är här sol! Lite snopet. Men småland är alltid småland. Fint som snus och nu bara tre veckor kvar tills semester som också är lite småland och sedan mys i malaysia. *taggad*

...

Halv sju. Jag håller på att gå av. Vill. åka. nu.
Men D är ännu inte hemma och vi ska äta pyttipanna innan vi far.
Hoppas Flin har fixat en till hoj. Då kan vi dundra över broarna till festen imorgon och vingla hem. När man cyklar in till byn passerar man nämligen två små broar över mörrumsån. Med full fart så låter det som en kulspruta över plankorna och det känns som om man flyger över vattnet. Men det gäller att hålla munnen stängd för knott och andra flygfän finns det gott om. Sen slirar vi av mot Båtfabriken och plastlukten fyller näsan. I måttliga mängder luktar det rätt gott. Och sen ut på asfalten och då kan man återigen cykla i bredd. Imorgon blir vi en hel hjord som väller mot kalas. Men små lila påsar på handtagen och vinden i håret. Jag har färdats på liknande sätt ett antal gånger förut och för femton år sedan var den kanske inte lika lustfylld. Mer ett tvång. Men nu, nu är resan en del av målet. Sa jag att jag längtade?

Tvångströja

Det sägs att man aldrig får peta i öronen med föremål större än en armbåge? Jag skulle behöva en tvångströja nu ja.

Annars då?
Jo, packar så smått och inväntar kärestan som kommer från Norge under kvällningen. Då packar vi in katter, sprit och vindkraftverk och räjsar till småland.
Det firar vi med en paint va?

...

Det var de gamla vanliga eksemen, fast den här gången i en lite upphottad version och i båda öronen samtidigt.
Huvvet känns fortfarande som en melon dock.
Men det stoppar mig endast från arbetet idag, inte Småland.
Jag skulle kunna köra trehundra mil om det var nödvändigt.
Or walk 500.
Springa? Max två.
Vi säger så.

Höron

Hörrni. Jag är hemma. Vård av sjuka öron.
Känns som vakuum i skallen och som liksom trycker ut ögonen.
Men om strax en timme vandrar jag till vårdcentralen för att få det hela undersökt/överstökat.
Kanske är det djur där inne? vatten? hjärnhinneinflammation eller en inbillning som sitter där och retas? Den som lever får se. Och inget av ovanstående kan få mig att missa småland i helgen. Hoppas jag iallefall.

Spelar roll?

Idag undrar jag hur pass religös Tomas Andersson Wij är? Jag lyssnar på honom på Spotify och där står det om hans tro som jag inte visste fanns. Jag trodde det var "vanlig" vardagsångest han sjöng om och inte existensiellt tvivel? Och hur kom den där Carola-covern till? Hoppas innerligt att de inte delar några som helst åskådningar och sist så tänker jag om det spelar någon roll egentligen? Antagligen inte va?

Seg start på jobbet. Och lite trött efter helgen. Men fint var det.  
Och nästa lär bli mer drag, för då är det midsommar i småland med alla (två) syskon och fina vänner.
*längtar*


...

Känner mig tvingad att skriva några rader. Det var ett tag sen va?
Jag lever ju men har inte så mycket att berätta. Helgen blir en sväng till Halmstad och fira student och sedan skynda tillbaka för att möta upp kusin med familj som ska stanna över natten. De ska på Liseberg och jag är rädd att barnen fastnar i Kanonen. Och så undrar jag över när jag ska hinna städa för med fyra personer extra lär damm & katthår virvla fram från inflyttningsdags typ?
Annars då?
Jo, har bestämt att tagga ner på jobbet. Beröras av annat (vet inte ännu vad) och invänta semester. Så det så.  

...

Oj. Gårdagens 30-års fest i Halmstad var som förväntat fantastisk.
Idag är vi därmed halvdöda.

Money

Kollar lite på nätet och fastnar för den här reklamen:


Och tänker att det INTE är den sista sedeln eftersom man endast kan köpa en per hushåll samt att den INTE kostar 10 kronor när porto är på 49. Känns spontant som en rätt dålig affär alltså?

Fint

Efter middagen gock jag & D en sväng till Liseberg. Vi bor ju så nära. Drack varsin öl och kollade in buggkursen. På vägen hem igen stoppades jag av en man och tre sekunder senare såg jag att det var min gamla fritidsledare Bertil! Han kände alltså igen mig trots att det var femton år sedan vi såg sist. Vissa sätter sig sa han, ibland beroende på bra erfarenheter och ibland dåliga. Jag hoppas på det första och det trodde han med... eeh.
Imponerande och all kred till mannen som sedan dess och kanske tio år innan sysslesatt bygden ungdomar, på skoltid och kvällstid. En fin tid vill jag minnas, med kortspel, tuggummitugg och svettiga tryckare.
Mm fint. Det var allt jag ville säga.


hits