.

Husmodersstatus: Hög. Sjömansbiff.
PL-status: Låg. En av våra kunder hatar mig och mina medarbetare innerligt. Jag känner det lång väg och kan ju erkänna att det är lite svår samarbetat...
Snorstatus: Hela huvvet.

...

Småsjuk och allmänt vidrig, så har jag varit idag.
Satt ner foten, tagit tillbaka den och sedan satt ner den någon annanstans. Om inte min bror redan ägde titeln i Dubbelmoral så skulle jag förtjänat den idag.
Varför ta en timme när man (läs: jag) mest behöver den?
Annars då?
D har dragit ut en visdomstand. Jag kollade in hålet och jävlar, Jill hade verkligen rätt när hon kommenterade den som en riktig bamsing...

Atjoo

Så kom den. Förkylningen. Jag har liksom väntat eftersom alla i min omgivning snorat och hostat den senaste tiden. Dock jäkligt olämpligt med tanke på jobbet. Hinner bara inte vara sjuk men vill samtidigt inte sabba helgen med att kurera mig. Får ju finbesök från Skåne och bowlingbana är bokad. Vad gör jag?

Inget viktigt

Vet ni, våren har kommit! Inte värmen dock och jag luras varje morgon av solstrålar och hittar mig sedan huttrandes vid hållplatsen. Varje dag. Utan vantar.

Och så älskar jag danska serier! Just nu Sommer på svt, kanske det bästa sen Mordkomissionen? Från att som ung ha hatat danska språket fullkomligt älskar jag nu allt gröt- och röksnack. Nästan sexigt på nåt vis?

Idag lagade D middag så jag kan tyvärr inte briljera med någon husmodersstatus.
 

Dagens status

Dagens husmodersstatus: Hög.
Lagat paella. Med kyckling, räkor OCH musslor.
Köper endast saffran inför lussebak annars.

Projektledarstatus: Hög
En nyckelkompetens i projektet (inte jag då...) anmälde halsfluss. Paniken steg i gruppen men efter halva dagen meddelades att antibiotikan tog och imorgon  fortgår allt som vanligt. Förutom att jag ska på kundbesök, presentera status och mina texter. Har varnat att jag möjligen dör på kuppen om de inte godkänner manus, Blir en blöt fläck på golvet, får skrapas ihop och bäras hem till kontoret i en gammal matlåda. Eventuellt hållas i ena benet så att jag inte åker upp mot himlen om de älskar att.

Tevespelsstatus: Låg
Mario & Luigi har inte fått fånga stjärnor på flera dagar. Men tror att det strax ska bli ändring på den steken.


Förbryllad och lite skraj

Är av flera anledningar förbryllad efter dagens samtal till Småland.
1. Kakan och papps har fixat pass. Utan att ha ett definierat resmål? Eller har de det? Planerar de en landsflykt?
2. Pappa berättar om hur vildsvin invaderar och snart tar över Brorsmåla med omgivning. Kakan beskrev ett otäckt möte med en av bestarna en sen onsdagskväll. Hon fick vissla hela vägen hem för att hålla odjuren på behörigt avstånd. Kan det vara så att de retat upp klanen så till den milda grad att de känner sig tvingade att byta identitet och bostadsort. Kanske tvingas mina föräldrar att fly till Jamaica, döpa om sig till Big Papa and Mamalito för att inte kunna spåras upp av grisarna? Ni har väl läst Animal Farm av Orwell? Grisar är onda.
3. Ett av årets sjutton lamm har försvunnit spårlöst. Finns ingenstans. Pappa misstänker återigen vildsvinen. Kakan gissar på en stor fågel (hök, örn?) Jag vet inte vad jag ska tro men börjar bli lite rädd för att åka hem till påsk.

Bara Björn

Rätt bra betyg på hemmalagade pizzan som bakades igår. Bara bottnen som är bättre än pizzeria mums (som för övrigt kom 2:a i pizza-sm för några veckor sedan, det hänger en jättebanderoll om det utanför vårt fönster). Och ärligt, man kan inte tävla mot en sån där ugn?
Annars då? 
Igår  vi tittade på påfåglar och lamm i Slottskogen, tog en fika på kafé Bräket och analyserade vilken slags djurfot som är bäst: Klöv eller Hov. Kom fram till klöv.
Blev sedan oerhört trött på alla småbarnsföräldrar som tror att deras fula kids är jordens medelpunkt, talar högt med dem för att alla andra omkring ska höra. Ja men va fint att du äntligen masat dig ut med vagn och bebis, spenderar lite kvaltetstid med dina avkommor för att om tjugo år kunna säga i försvar om deras destruktiva leverne: Jag förstår inte vad som hänt, vi som hade så fin kontakt där vid Säldammen.
Sedan Robinson och ostkrokar. Jag gillar inte programledaren, hon har varken pondus eller humor? Deltagarna kan jag inte uttala mig om eftersom kameramännen visst var mer fokuserade på att filma diverse djur och insekter.
 
Nu ska jag visst jobba lite. Leverans imorgon och nu när JAG leder projekten är ambitionsnivån på topp. Ett av spelen vi gör är en frågesport om Göteborg. Än så länge har jag lyckats klämma in Björn Ranelid två gånger. Mina kollegor förstår inte, han är ju inte ens från Göteborg? Då mejlade jag ut den här
länken och hotade med att tidsoptimera lite i projektet genom att kalla ALLA Björn Ranelid. Sådetså.

Nu ska jag befalla mina katter att själva städa deras låda. 

/ maktmissbrukaren

Heja!

Dagens husmor: jag har gjort egen remouladsås till dubbelpanerad rödspätta.
Och på jobbet går det också bra. Löste en projektkris.
Fatta värsta grymma morsan jag kommer bli!
Vällagad, varierad och näringsrik mat tillsammans med tydliga riktlinjer och minitiöst planerade timmar.
Heja mig!
Dessutom har jag bara elva stjärnor kvar att ta tills jag klarat hela Mario Galaxy-spelet på Wii.
Ah, framgångsrik inom alla områden.

Glöm aldrig...

Jorå, jag gjorde Jills dag igår (så tajta är vi - jag & min tandhygienist).
Hon sa att mitt besök var ett fint avslut på arbetsdagen, att det är så roligt med patienter som tar sig till informationen hon delger och sedan också applicerar den. På tänderna.
Jag rodnade lite klädsamt och berättade sedan att jag både tandtrådar OCH sköljer munskölj. Bra! svarade hon, men kom ihåg att munskölj bara är ett kompliment och aldrig - ALDRIG får ersätta tandtråden. Jag lovar! sa jag då.

Annars då?
Man kan väl säga att det är rätt mycket jobb. Idag inledde jag även min karriär som projektledare med att skriva ett oerhört pretentiöst mötesprotokoll. 
Och så har jag förvandlats till husmodern her self. I dag till exempel, då lagade jag min alldeles egna pesto - från scratch. Kanske inte imponerar så många men fråga min bror. Hans minnen från mina middagar i tonåren bestod av sönderstekta köttbullar och överkokta makaroner. Jorå. 
Nu ska jag skriva några Göteborgsfrågor. Har bara 130 kvar.  

.

Sjutton noll noll. Tandhygienisten. Och så jag.
*rädd*


.

Jag firar internationella kvinnodagen med fnaskrött nagellack och får två buketter tulpaner av min kille.

...

Nä vet ni vad. Den här bloggen känns sådär nu för tiden va?
När jag väl skriver handlar det mest om jobb och det är ju inte så upphetsande. För er. Inte för mig heller men jag får i alla fall betalt för det. Jobbet alltså.
Å andra sidan går tiden så snabbt att det snart är april och sedan juli och därmed semester. Men då lär jag inte heller hinna skriva något vidare, för då ska jag ju LEVA lite. Innan jag fyller trettio.
Känner att de där reklamerna med Endre och han som säkert varit gift med henne tilltalar mig lite. De pratar om pension och om att man plötlsigt är sjuttio och då vill man ju också kunna LEVA, inte bara hålla sig vid liv...
Apropå pension- och apropå jobb med, igår hade vi stormöte. Och celebert besök av våra försäkringskillar. Lönnfeta medelåldersmän i små kostymer som förtjust tryckte i sig av gratisbuffé och sedan svettades när deras punkt på agendan närmade sig. Prata om det ekonomiska läget och pensionssparandet. De smörade på om hur bra avtal vi har. Och sedan började det, det som fick mig att tänka på en sketch från Macken. Där två män från kommunen försöker förklara att kommunen tänker riva bilverkstaden men ingen av dem får fram ärendet utan hela tiden ber den andra fortsätta: Greger, du kanske kan ta det? Nja, du kan det bättre. Men du är en bättre talare...
Kommer ni ihåg?
Så var de, försäkringsmännen som försökte säga att de sjabblat bort våra framtida besparingar typ.

God helg då'rå.

Så att ni vet...

Jag äter frukost med sugrör. Ingen tandvärk (än, och ska snart till Jill men är inte så ororlig för jag har redan börjat tandtråda...). Utan yoghurt, frukt och en stavmixer. Snabbt, gott OCH roligt. 
 
Idag jobbar vi hemma. När jag säger vi menar jag mig, mina två spel och min koncentrationsförmåga som inte gillar kontoret alls just nu. I och för sig bytte vi platser igår kväll (hej mellanstadie) men jag satt stadigt kvar på min. Däremot fick jag nya grannar och tänker dem låta installera sig innan jag kommer dit och visar vad de har gett sig in i på...
Så, idag sitter jag hemma. Skriver frågor, dricker smoothie och planerar. Bara så att ni vet... 

Vilken ära!

Jag har en spotify-lista med Kanye West, jag är uppenbarligen oerhört svag för gangsta-rap och bling-bling. Fast Kanye är kanske inte så rap när jag tänker efter? Han är mer någon man gör featuring song med och boostar sin karriär? Hur som är "Love lock down" min nya favvo.

Annars då?
Jorå, ledaren i Bohus kallade till möte igår och då var det bara att infinna sig. Strax efter fem. El presidentes bebis hälsade mig med ett gallskrik och verkade av  någon outgrundlig anledning oerhört rädd för småländska, så jag fick förställa min röst tills hon gått och lagt sig typ. Sedan virkade jag två varv i två omgångar, tog bussen hem och juntan var upplöst för den här gången.

Och så tar jag tacksamt emot tips - jag ska nämligen producera 200 frågesportsfrågor om/kring/för Göteborg.

Sista. pappa hedrade kungahusets förlovning förra veckan med att namnge nyfödda djur efter det lyckliga paret (och en bakelse). I sommar kan ni alltså vinka till Daniel, Viktoria och Semlan när ni kör förbi Brorsmåla hagar, fint va?


hits