...

Jag har träningsvärken från helvetet efter gårdagens utflykt till traktens topp. Vi hittade en gammal dam med bruten fot i skogen också. Tur för henne kan man säga. Och så lite skidor på det, jag är minst lika dålig som förra året. Nu ska jag på pre-nyårsfirande. Är hemma om några dagar. Kyss.

Fullt sjå

Småland är som vanligt. Katter i alla hörn (inklusive mina egna), ladugårdslukt i jackan och kaffefläckar på vaxduken. Idag är pappa på sjukhuset och kakan jobbar sin sista dag på "nya" jobbet. Det betyder att jag ska hålla ställningarna här hemma. Elda och titta till djuren. Laga middag och städa till julen. Pynta med Flin och klä granen. Granen förresten, vi högg den i förrgår strax innan det blev mörkt. Det är vår ursäkt - för den kandiderar inte direkt till Året snyggaste gran 2008. Min plan är att gömma den under glitter och kulor samt ställa den riktigt fula sidan in mot väggen. Blir nog bra?


extrajobb?

Dagarna går. Imorgon jobbar jag sista innan julledighet på över två veckor. Känns rätt bra samtidigt som jag är rädd att de ska gå lika försvinnande fort som de som nyss passerat. Vad har jag gjort de senaste fjorton dagarna egentligen? Jobbat, tittat på Seinfeldt och druckit glögg. Allt utom det sistnämnda kommer det vara spöstraff på innan det nya året börjar. Imorgon är också Dagen D som i D's födelsedag. Då blir det lök på laxen och lite presenter som jag köpte på en kvart under gårdagens lunch. Jag vet redan en som måste bytas men har slagit in den för att stackarn i alla fall ska få känna fraset av presentpapper. Som vi säger om julklappar i Brorsmåla (eller jag i alla fall), det är inte insidan som räknas utan rimmet utanpå. Eller kanske en annan variant, det är lika saligt att ge som att slå in. Alltså, paketera paket är fantastiskt kul. Skulle mycket väl kunna tänka mig att säsongsarbeta i inslagningsdisken på Åhlens under december månad.

Etta på listan

Om man är uppväxt på landet bryr man sig inte mycket om naturen. Eller, man gör det - men tar den för givet. Naturen alltså.
Mitt nya favoritprogram numera (har fortfarande bara basutbudet) är därför helt otippat
Mitt i naturen. Förra veckan visades "Våra mårddjur" och numera ligger inte längre apa på första plats bland favoritdjur - utan hermelin. Härmed önskar jag mig en hermelin i julklapp. Herregud alltså, så söta (fast inte den på bilden då, den är faktiskt död). 


Märkligt

Om man bor i stan och inte vill trängas med julhysteriska människor finns det få platser att hänga på. Lägenheten är typ enda alternativet i dessa tider. D föreslog i ett förvirrat ögonblick att vi skulle dra till IKEA och köpa ny kontorsstol. Jag tittade misstänksamt på honom och bröt sedan ut i gapskratt. Det är typ högts på min listan över ställen jag vägrar sätta min fot på innan mellandags-reor är över. Det och Liseberg. Istället gick vi ut för att promenera lite i decemberdagen. Och hamnde på... Liseberg.
Knökade oss igenom massorna och satte oss snabbt under en värmelampa med varsin glögg. Tittade på snoriga barn och svettiga föräldrar som höll hårt i snoriga barn för att de inte skulle försvinna i massorna.
Så kan det gå.
Förresten har jag ännu inte inhandlat en enda klapp. Känns sådär.


Plötsligt händer det

Nej, jag har inte vunnit på triss. Men nära nog, jag har varit hos frisören och för kanske första gången någonsin är jag nöjd med resultatet när jag lämnar söndertummade skvallertidningar och permanentdoft bakom mig. Jag måste också säga att jag till en början var skeptisk, kvinnan som var min frisör för dagen hade själv en inte allför lyckad hårkreation i mitt tycke. Och jag såg med fasa och förskräckelse hur jag, efter fyrtio minuter hade förvandlats till en kopia med lite svarta slingor i ett sönderblonderat hår, lite uppklippt och taggigt men samtidigt välfönat och stelt av produkter. Så blev inte fallet, utan när jag öppnade ögonen och stirrade på mig själv i spegeln framför såg jag normal ut, nästan snygg. Och för första gången sa jag utan att ljuga till en frisör: "Jättebra, jag är nöjd så."
Ett historiskt ögonblick helt enkelt.

aj

Vi är några på jobbet som idag är lite sega, tunga i huvudet och allmänt lama.
Min kollega lättar sin bakisångest med ett bibelcitat:
"... då fann jag något som var bittrare än döden: kvinnan" predikaren 7:27
Jag, jag lättar min huvudvärk med ett frisörbesök under eftermiddagen.


svettigt

Julfest på jobbet idag, Temat är after-ski.
Känns så där genomtänkt med tanke på att vårt kontor inte är tillräckligt stort för alla fulla konsulter som dessutom förväntas bära overaller och skidglasögon. Typ strandtema vore bättre?

...

Just nu går mina tankar till bästisen vars morfar ligger mycket sjuk på sjukhuset.
Det är svårt när man inte med säkerhet kan säga att allt ordnar sig. Det är jobbigt att veta när någon man tycker så mycket om är så ledsen att man inte själv vet vart man ska ta vägen. Att man inte kan göra något annat än att vänta och hoppas på det bästa - vad det nu är. 

Han som på verkligen dokumenterat hela min barndom. Våra somrar, vintrar och allt mitt emellan. Hur vi simmar och åker skridskor, när vi rider och ryktar, skrattar och skådespelar. Timmar, kanske veckor, finns sparat, redigerat och datummärkt. Jag väntar. Och hoppas på det bästa - vad det nu är.


Mmm... Mauro

Lyssnar på Mauro Scocco och fixar. Skickade iväg en bafull D till apoteket för att hämta kattmeducin. Jag fick aldrig tag på honom igårkväll och vaknade med ett ryck 04:18 inatt och insåg att hans sängsida var tom. Tre minuter senare hörde jag porten och väntade. Tänkte att något hemskt hade hänt, men nä. Han fipplade med nycklarna i en kvart innan han gav upp och plingade på så att jag fick öppna. Hehe sa jag. Hoho sa han och det visst blivit en ganska lång after work? Och ganska mycket after work. Och så. 
Då så jag:
Imorgon bakar vi lussebullar och pepparkakor: Better not be bakis då. 
Och där är vi nu. Tillsammans med Mauro.


Jag gör det

Jag har varit i Skövde. Jag har bowlat och avslutade med två strike på raken. Jag drack en minttu av ren artighet. Får jag gå och lägga mig nu, fastän det är fredag och klockan är knappt halv elva?


Berest

Jag har precis korrigerat en översättning av våra utbildningar - på rumänska!
Det såg bra ut - men vad vet jag egentligen? Rumänska alltså...
Och imorgon gör jag en heldag i Skövde.
Jag upprepar: Skövde.

Ja herregud, var ska detta sluta?

..

Jag är på jobbet klockan åtta eftersom jag försöker göra det till rutin att äta frukost framför julkalender. Går bra än så länge. Jag längtar efter min spotify-inbjudan som ska komma idag, en tidig julklapp av kollega liksom. Och så längtar jag till så där strax efter sju då katten varit hos doktorn och de precis sagt: såja, nu är hon frisk igen.
Annars vill jag mest dricka glögg och spela tv-spel - ända fram till påska,

Update1: må så vara att jag är sist med spotify - men måste säga det ändå - fy farao vilken grej!
Update 2: Ja Flin, jag tyckte att det var någon bekant över julkalender-Klas. Mycket lik min bror - check.

No news

D är ute med jobbet, japaner är på besök och helt oväntat ska de sjunga karaoke. Själv har jag hunnit sova en sväng och tittar nu på Bonde söker fru. Inget nytt under den solen. 

Nu ska jag torka gruset ur ögonen och göra något riktigt.

Miss-tankar

Bara dagarna efter att avslutad pencillinkur på katten var över kom snuvet tillbaka. Idag kontaktade jag vetrinären igen och de vill ha Flisan på återbesök. Kanske att första inte räckte sa de? Kanske det svarade jag, tänkte att NI om några borde veta och började fasa för besöket.
Kollegor runt omkring mig berättar skröckhistorier om sjukhuset som vi valt att lämna våra djur till. Fåglar som förblöder och långa mejlkonversationer med kontentan att det är bättre att avliva en katt än att omplacera den. Jag hade ju tvivel redan innan, nu tänker jag att de endast ser dollartecken i Flisans tårfyllda öga och inte den snoriga nos som är det verkliga problemet. 
Sorry D, spritjordgloben får kanske vänta.  

PS: hoppas verkligen att ni noterar dagens fyndigaste rubrik. Jag bor ju ändå i Göteborg...


Hej och hå

Har egentligen ganska mycket kul att se fram emot. Men samtidigt svårt att se det. Genom den där grå massan av måsten som skymmer sikten. Det mesta där är jobbrelaterat, bokstäver som tynger mitt sinne och tjafs som sänker min moral. De där åtta timmarna som jag INTE tillbringar på kontoret borde jag väl ändå kunna famla mig igenom dimman och se julledigt, det stående gransskämtet som jag & paps brukar köra på kakan, tänka på comeback i Österrikes skidbackar. På clementiner och rödbetssallad. Kanske på ett wii-fit från tomten?
Och ta ett snack med honom om den här till D:


Hur svårt ska det egentligen vara?
Nu tar vi nya tag va?
Mm... jag tror det.

...

I några dagar nu har en återkommande dröm jagat mig.
Det är ett illasinnat flödesschema som inte lämnar mig någon ro.

Vet inte riktigt vad det vill men har svårt att koncentrera mig.
Om ni nu undrade...


hits