Snabba fingrar?

Kolla hur det egentligen står till med pekfingervalsen HÄR.
Kakan lär spöa mig med hästlängder...


Kommande panik...

Bröllop på lördag.
Är osäker på om jag har något att ta på mig och väntar på att panik och ångest snart ska komma. "Gah! Nu på lördag? Tänk om det regnar, tänk om det blir 25 grader varmt, tänk om jag får skoskav. Fast det är ju omöjligt, jag har inga skor att ha på mig. Och ingen klänning heller! Och inte har vi fixat nån present...

Ett smakprov alltså, på vad som kommer inom en snar framtid. I en blogg nära dig. 
För tro inte att detta lilla uppvaknande räcker och ruskar mig till liv.
Ha! det är ju nästan en hel vecka kvar...

...

Förresten, jag hör Paddan-guiderna från mitt fönster!
"På höger sida ser ni Nordstan..."
Kan bli hur jobbigt som helst i längden? Fast just nu var det hiskeligt kul.

Nuts & bolts

Forkert betyder fel. Mangler = saknar och gentages är upprepas på svenska. Från danska då. Gårdagen var fylld med sol och trevliga män som Sören, Carsten och Ulrik. Fast det lät ju mer som Soörreen, Kaastin och Ooulrick. Fast i bilen hem försökte kollergor vända det trevliga till snusk. Och att jag sagt screw och inte alls menat skruv, fast det gjorde jag såklart. Jag sa också Nuts & bolts 16 gånger varav jag de två sista förklarade att jag var jävligt trött på dem och fanns det inga roligare exempel? (här kommer screw in i bilden).
Vi försökte också ta en kaffe när vi väl kom fram på morgonen, men på café i Köpenhamn serveras mest gammalt blask i termos även om föreståndaren med små röda ögon deklarerade: "de e frisgt" och resterande kunder stirrade hålögt genom cigarettrök på dagens första öl. Klockan var halv tio. Vi gick till ett annat ställe.
Känns också ganska fint med 6 timmars flex till förfogande. Men det blir senare, nu ska här jobbas. Cement för hela slanten. Och imorgon lite brasa. Och innan dess ett huskik. Vi har inte gett upp men jag besparar er detaljerade redovisningar från helgens visningar. Inte värt.

...

Och så ställer vi klockan på fem och förbereder oss inför en dansk morgondag.
Mangen tack.

Cement, 5 poäng.

Kycklingrulle på lunchen med solen och J som sällskap. Helgen kan börja sämre. Och sluta sämre också för den delen. Tidigt måndag morgon far jag nämligen till Köpenhamn för kundmöte med ledande företag inom den danska cementindustrin. Jag skojar inte. Kan bli hur kul som helst? Kan också bli hur förvirrande som helst då danskarna påstår att de kan svenska eftersom de tittar på svensk teve. Det betyder också att de tror att vi kan danska och ser på dansk teve. Räck upp en hand alla som gör/kan det.
Och sen att jag inte är så värst insatt i cement, mineraler och plattformar är väl en värdslig sak?

D ska på svensexa i helgen. Får väl se om han kommer hem till 14:00 på söndag då ännu ett ruckel ska inspekteras. Jag ska läsa. Och dricka en öl. Och ta en snabbkurs i danska och en 5 poängs intensivkurs i cement. Hallelujah.


Off you go!

Egentligen har jag inte tid med dig. Jag läser bok, en fantastisk sådan. En sådan man önskar man själv skapat och som man liksom äter upp. Tuggar i sig, sida för sida, formulering för formulering och som aldrig aldrig får ta slut.
Den handlar om Oskar 10 år, superskärpt och gillar tamburiner, Hamlet och sin pappa.
"Hur som helst, en fascinerande sak jag läste i National Geographics är att det finns fler levande människor på jorden idag, än som har dött under hela mänsklighetens historia. Det innebär med andra ord, att om alla skulle vilja spela Hamlet samtidigt så skulle de inte kunna göra det, för det skulle inte finnas döskallar till alla!"

Och som kaka på moset, längst bak på pärmens insida har två bibliotekssjälar skrivit kommentarer i blyerts. Jag gör som de säger, läser lite på sidorna 208-216 och sedan på rad 17-18 på sida 9. Sen gråter jag lite mer.

Dagens boktips:
Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer.
Seså. Iväg till bokhandeln med er!

Disgusting

Jag som varit så noga. Så försiktig och aktsam.
Smörjt och kletat, krämat och fyllt varenda por med fuktighetsåtergivande medel.
Tydligen hjälper det inte, mina armar ser ut som en öken. Torrt skrafs ligger i lager och när jag skakar lite så snöar det hudflagor i tangentbordet. Fräscht. Jag ser ut som en fisk med fjäll. Som ett hus med flagnad målarfärg. Kanske har jag gått ner tre kilo på grund av floss? Som jag sedan går upp igen med ett tjockt lager lotion.

Igår grillades årets första kåååv. Jag & D firade en artikel om honom, drack varsin folköl och tittade på katter som parade sig. Sämre onsdag kan man ha?

Och så en annan
rolig artikel. "Ryds Hem och Samhälle menar i sin skrivelse till Arne Karlsson (kommunalrådet, red. anm) att varje modernt samhälle har en allmän toalett. Således borde det även i Ryd finnas en toalett för turister och andra besökare utifrån."
Och så avslutar föreningen med: "De menar också att toalettbesöken bör vara avgiftsbelagda."
Det är vad jag kallar BRA SKIT MED SMÅLAND.


...

Ganska fint?

Och Mariiii - du låg enklast till hands liksom, sorry.

Annars skiner solen i Brunnsparken, jag drar ner persienner och läser luriga dokument. Trötthet har kommit ifatt och igår var jag vaken två timmar efter jobbet, resten spenderades sovandes i soffa alternativt säng.
Andra saker som stör just nu:
1. husbilen.
2. ingen egen gräsmatta när solen skiner
3. hud som flossar och lossnar

Till Tess...

image135
   


herr Nilsson

Jag skulle kunna skriva om bajsnödiga dykinstruktörer eller om hur ett helt gäng herrelösa hundar hamnade utanför vårt hotellrum. Inspirationen infinner sig dock icke.
Jag steker lite falukorv och kör en apa så länge...
image134 

...

"Oj, vad brun du blivit" säger kollegor.
"Tack" säger jag och berättar inte att hälften av färgen beror på genans efter att ha tittat på de där
filmerna som spelats in för företaget.
My god vad pinsamt och nej, ni får ingen länk dit!

tre gånger tre gånger tre

Just det... Tess utmaning var det. Here we go.

TRE namn jag går under:
? Åsa
? ÅSA
? åsa

TRE saker som skrämmer mig:
? döden
? rymden
? döden igen

TRE saker jag har på mig:
? schysst semestersolbränna 
? kelsjuk katt
? fnaskrött nagellack

TRE sanningar:
? gratis är gott
? man kan aldrig ha för många koftor
? alla som inte dansar är våldtäktsmän

TRE saker jag verkligen vill ha:
? lite mer ledigt
? lite mer pengar
? ett eget hus

TRE personer jag utmanar:
? Mari
? Micke
? Anna

Är det värt det?

Jag tänkte när vi mellanlandade efter 6 timmars flygfärd med stress och två öl i magen och en femåring bredvid som frågade om varje flygstol "Vem sitter där?" om det verkligen kunde vara värt det. Väl framme öppnade jag balkongdörren, andades in varm fuktig luft och fick konstatera högt över vågornas brus: Ja, det var det.

Jag skämdes nästan över att få vara där. Jag skämdes över brunbrända ben och att jag inte tänkt jobb på flera dagar. Jag skämdes över att äta och dricka gott för en så billig peng och över att få bada i 30 gradigt vatten fast klockan var över midnatt. Att få se, smaka och sova i kanske paradiset på jorden under två veckor.

Nu är jag hemma och även här skiner solen, luften är krispig och två katter hänger som plåster på mig. Att sakna och sedan få återses är ganska fint.
Och jag tror att jag och paradiset kommer ses igen.


Hemma

uppackad
avduschad
renbäddat
snartsover

merkommer.

Sa har ungefar:

Eller texten i alla fall. Men en apa ska jag se innan jag aker harifran.
Det kostar alltsa lika mycket att surfa i en minut som att fa massage pa stranden.
Sorry bloggen...


rESfeBer

Jag ringer runt till nära och kära för att säga adjö. Resfebern har satt in och jag tänker på hur jäkla onaturligt det är att fara flera timmar i luften på tusentals meters höjd. Jag kommer dö och jag vill bara säga bloggen - jag gillar dig.

Jag har desinficerat klänningen. Jag har plockat fram alla mina skor och insett att jag inte har några. Jag har druckit ett glas vin och oroat mig över linsvätska på planet. Jag har köpt tidningen Filter och gör mitt bästa för att inte tjyvläsa den i förväg. Jag lyssnar på Laakso och vill skriva en låt likt Norrköping innan jag dör. Jsg får magont, ser tre minuter på House och mår sedan ännu sämre. jag lägger mig i sängen rakt över all packning och ringer till bror för att beklaga mig. Han är oförstående och tycker att jag är en klenis. Jag säger att jag är stark, lägger på och tycker lite mer synd om mig. Etc. i all evighet. Amen.  

Och Flin, du får mitt wii OM du lovar att ta väl hand om kattisarna.
För kom ihåg vad Viking säger om karma...

Vänta lite nu...

... kommer ni ihåg den här gamla godingen?

Hästar & hasch eller klorin & klänningar

Finally, tvåochenhalvveckas ledigt börjar NU.
Och tvättiden för två timmar sen. Jag har rivit ut ungefär hela min garderob för inspektion. Förresten haffade jag kanske seklets snyggaste klänning på en loppis i söndags. En vit monroe-grej. Jag nästan dog.
Sen kom en butikinnehavare/medelålders grogghagga med blå kajal i halva ansiktet, och sa att det hade varit hennes. När hon var tjugo och vägde 45 kilo. Historien upprepades cirka fem gånger i olika versioner. Jag vill inte tänka på det som hänt i den klänningen och måste nu gå och köpa klorin för att bleka bort minnena. Hon informerade också om ett särskilt klädställ i affären där hennes exoutfits hängde, jag kastade ett öga på MIDJEkorta skinnkjolar och sa tack men nej tack.

Alltså, packa pappas kappsäck.
Ni kan studera
sagan om hästen "Latawnya, the naughty horse learns to says NO to drugs" så länge. Mycket lärorik och pedagogisk. Missa inte det inledande avsnittet om författaren.
"Tack Gud".

...

Tur att jag har Outlook som påminner mig...
Och nu har jag ställt in skiten så att den fortsätter att plinga varje halvtimme.
Det är de små sakerna som gör det?

image133

hits