...

Om du skulle vinna många miljoner på lotto, vad skulle du köpa?
Ett hus. Gärna en gammal prästgård alternativt skola.
Har någon någonsin kallat dig lat?

Såklart. Även jag själv.
Vilken svordom använder du mest?
Fasen också.

Tittade du på tecknat när du var liten?
Mm. KarlAlfred

Hur många syskon har du?
Två fina

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Nje

Vad har du för väder just nu?
Strålande solsken

Vad åt du till middag lunch senast?
Köttfärssås
Kan du vissla?
Ja visst kan jag det... (fast D håller inte med)
Vilken film kan du alla replikerna till?
kan du vissla Johanna (faktiskt sant.. Och så är jag kär i Per Oscarsson)
Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Två. Och en soffa.

Har du en stationär dator eller en bärbar?
Bärbar på jobbet och stationär hemma.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Svenska tror jag. Och syslöjd.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Du är i alla fall snygg....
Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Icke
Om du var född av motsatt kön, vad skulle du vilja heta?
Elvis vore rätt tufft?

Har du åkt moped någon gång?
Har hänt.

Vad lyssnar du på nu?
Kollegors vintips.


...

Om ni någon gång ska dra dit pepparn växer - då är ni välkomna till mitt kök!

ps: vi odlar Russin också...

Fina förslag ...

Fina förslag, tack så mycket! Iris åker rakt in i berättelsen...
 
Annars då?
Jag hatar Adam Sommer i serien Sommer. For helvede liksom.
Och så tänker jag mycket på semester.

Idag är en repris av tisdagen, sitter hemma och skriver om, lägger till och ändrar. Är glad över att slippa cykla till jobbet i hård motvind och mindre glad över att mjölken är slut och därmed måste jag snart ut ändå. Men det blir inte förräns till lunch, fram tills dess ska här arbetas.

-is

Vi är optimistiska idag, jag och arbetsmoralen. Tror att det här ska nog gå vägen. Jobbar som ett team. Med oss är tyvärr inte word, hon påpekar att vartannat ord "kan i vanlig text kännas invecklad och byråkratisk".
Jo tack, men så är det inte heller någon vanlig text vi skriver...
Jag lägger mycket kraft på att hitta passande namn till historien och har bestämt att alla ska sluta på -is. Elvis, Boris och Majlis traskar redan runt i elvärlden. Dimitris? Är det ett namn? Word protesterar inte men jag litar inte längre på henne.



Lily

Tidigt i våras var det tulpaner som gällde. Röda eller lila buketter avlöste varandra och prydde vårt matbord i veckor. Nu har fascinationen för en annan art väckts och numera är liljor the shit.
Luktar fantastiskt och underbart vackra. Inte bara jag gillar dem utan också Russin. Men hon har tagit det hela ett steg längre och inte bara tittar utan också smakar på växterna. Hon verkar suga i sig nektarn och avslöjar sig genom att bli helt gul runt nos och tass. Sen smyger hon runt i lägenheten och låtsas som ingenting, omedveten om att hon hela tiden bär med sig bevismaterialet... Och det är så himla svårt att bli arg för att hon gnager på växterna då, hon är ju så fruktansvärt söt.

Annars då?
Jo, fick lite sol i Falkenberg i lördags. Moppade i söndags och idag jobbas det hemma igen. Det drar ihop sig kan man säga. Till det mesta, leveranser och semester, och det känns rätt stabilt.


...

Skoja bara, klart jag inte googlat VARENDA sandkorn på paradisön som ska besökas. Nu (inte exakt nu men ni fattar) jobbar jag faktiskt. Men inte helt problemfritt.
Ena sekunden känns projektet busenkelt och jag tänker att jag kommer hyllas nästa gång jag skrider in på bilfabriken. Kanske att de föreslår att nästa modell ska uppkallas efter mig och jag rodnar smickrande. Andra sekunden fylls jag av tvivel. På min kompetens och på beställarens kunskap om målgruppen. Är det här verkligen rätt och jag misstänker att nästa gång jag hasar in på huvudkonoret så tystnar alla en sekund för att sedan hastigt fortsätta prata om något bara för att situationen inte ska bli pinsam. Det hela slutar med att jag får göra om allt och tvingas stanna hemma från Malaysia,


Det finns kanske tusen saker som jag hellre skulle göra nu än att sitta här. Nedan följer några:
Hejja på bilen min bror tävlingskör i Småland.
Googla resterande sandkorn.
Lyssna på D's matematiska diskussioner med isländsk utbytesstudent.
Hämta mitt paket på posten.
Dö en smula.


...

Krisen dämpas med en resa till Malaysia i sommar...
Nära tre veckor här typ:


Och det som pirrar mest just nu är besöket på pocketshop innan avfärd, när jag ska bestämma litteraturen.

Annars jobbar jag idag när det flesta smarta människor tagit ledigt. Men så länge det regnar och sambo inte är i lägenheten går det bra. Om bra betyder att man googlar och bildsöker varenda malaysiskt sandkorn...

Krisar lite

Vet inte om det är på riktigt eller hitte-på. Vilket som så har jag ägnat hela helgen åt att självömka och tycka synd om.
Mig då'rå.
För om tre månader fyller jag trettio. Och jag är kanske inte helt nöjd med det. Inte för att jag inte nått mina mål, jag har nämligen inte haft några specifika så att jag kan jämföra. Det har varit självklart att jag ska jobba med något jag gillar och bo med killen jag gillar. Något annat har inte existerat. Och jag TROR att jag gör det första och VET att det andra är sant. Men det är något annat som saknas? Och nu snackar vi inte bebis eller så. Det kan ju nära vem som helst skaffa. Utan lite mer materiella saker som ett hus med gräsmatta. En utgiven bok eller kanske ett eget framgångsrikt företag? Något konkret som visar på att jag är vuxen, ansvarsfull och trettio. Något som kräver lite gnista och engagemang. Glöd kanske. 
Känner mig rätt sval just nu nämligen. Så jag äter lite glass så länge och väntar på att uppenbarelsen ska slå ner i skallen. Den har ju trots allt tre månader på sig. För inte är det väl så att jag själv ska ta tag i saken? 
Nä, tänkte väl det... 


...

Schlagerspektakel ikväll alltså. På grund av sjukdom tvingas vi titta hemma då våra mellokumpaner har feber. 

Fjärde boken då? Slam av Nick Hornby. 

Jorå, klart läsvärd och småfnissig. Inget nytt under Hornbysolen alltså, för som Om en pojke fast tvärtom? Så luras inte av skejtsnacket, det är bara metaforer...
3 av 5 Russin.
Nu ska jag gå och köpa kyckling.
Sen hejjar jag på Moldavien och Estland ikväll.
Borsjtj på er!


...

Måste bara få det ur mig:
Mange Smidth. Jag hatar honom. Eller i alla fall hans musik. Innerligt.


...

Borde gå och duscha. Verkligen. Jag har jobbat hemma idag så det feta håret har blivit värre och jag tänker att jag gör det imorgon fast jag vet att det blir ännu besvärligare då. Cyklar ju till jobbet och om vinden leker med håret under färden ser det ut som om jag har gjort något helt annat under arla morgonstund...
Men det ignorerar jag just nu och dricker bubbel som onsdagskul istället.

När D kom hem från jobbet halv åtta så hade jag lagat rostade rotfrukter i ugnen, lagat en bulgur-och bönsallad samt chorizo och fetaostsås. Han stod alltså för bubblet. Sen gick jag igång och kräktes ur elakheter kring mitt jobb som jag själv inte riktigt visste fanns. Det verkade helt plötsligt som om jag avskydde mitt arbete? Och tänkte att det finns så många fina människor i min närhet som jag skulle kunna prestera så mycket bättre med... Mari. Och Tess. Till exempel.
Åh. ikväll är jag altså bitter. Och bubblig. På samma gång. En ganska märklig känsla.

Finfint

I helgen läste jag ut Vildängel av Lina Forss. Och äntligen en bok som inte var en besvikelse.


Fina formuleringar och snygga sammansättningar.
Olycka och kärlek om vartannat.
Ond död och riktiga relationer.
Jag grät tre gånger ungefär. Då kan boken inte få annat än 4 av 5 Russin.
Se så, till pocketshopen med er nu!

Allt och inget

Tiden går som sagt. När jag inte gör mycket så gör jag ingenting, bloggen platsar inte på något. Tidigare i veckan sprangs det vårrus och jag hade träningsvärk tills igår. Då var jag i Kortedala på 30-års fest och nu väntar jag på att D ska data klart så att vi kan veckohandla och titta på en kamera.
Kanske blir det lite roligare på bloggen om en sådan får följa med hem. Inga garantier dock.
 

Otips

Okej? Vi säger en pocket i veckan i stället. Så hinner jag andas också? 
I söndags var jehåvasjäveln klar. I och för sig inte en dag för tidigt...


Det var superintressant att läsa om tro och upplevelser. I 100 sidor. Sedan ville man bara veta vad som hänt med pappan & lillebror samtidigt som man hela tiden visste att de var döda.
Nej, jag förstörde inte så värst mycket för er nu, för boken får två av fem Russin.
Berör inte alls så mycklet som jag trott och hoppats. För ytligt på viktiga ställen och för detaljerad på meningslösa saker.
Fast omslaget var fint. Lite Jan Stemark typ.

Boo-i-ng: Dagens Otips alltså.


Trea

Cyklade i motvind och duggregn redan kvart i åtta idag. Endast tre hade hunnit före mig på den elektroniska tavlan vid Världskultursmuseet som räknar cyklister. Tre! Det brukar vara 400.
Känns lite som en seger och bådar gott inför morgondagens rus?

Nu ska jag ringa Skövde, hörs sen!

...

En man överordnad mig i företaget deklarerade att det nu bara var fem veckor kvar tills semestern. Mellan meningarna läste jag fem veckor kvar tills BÅDA mastodontprojekten som vi båda är inblandade i ska vara klara och jag ville kräkas på hans skor där i hissen. Jag höll tillbaka och svarade något jag inte minns. Cyklade hem med min nyinköpta väska + vårjacka och all livsglädje var bortblåst. Tänkte tur att jag inte köpte någon cykelhjälm i helgen för det skulle vara okej om lyktstolpen/spårvagnen/bilisten eller lilla tuvan stjälpte mig nu. Då har jag i alla fall en schysst anledning till att inte möta deadlines. Lagade pasta carbonara helt utan kärlek och la mig sedan raklång i soffan med parmesanmage.
Då ringde Flin. Hon upplyste mig om att det minsann var tio veckor kvar tills sommarens ledighet, minst.
Och en liten strimma hopp tändes. Tio underbara veckor. Tio långa veckor (eller kanske åtta långa och två korta för att vara petnoga). Fantastiskt. Då kanske jag till och med hinner göra några fler saker än arbete. "Springa" vårruset till exempel. Ryktet säger att startskottet går på onsdag klockan sju och att jag ska delta. Jobbet sponsrar såklart. För de vill ju att vi ska hålla oss i form, då kan man tydligen arbeta ännu effektivare?

Jag citerar Peter Le Marc för ovanlighetens skull:
"...sen blev det vardagar som bara kom och gick. Inte visste de då att det var livet som de fick"

hits