Abstinens

Oj, jag har nog saknat bloggen en del. Verkar det som.

Hur som helst.
Ni kommer ihåg skojarana i tvättstugan, som bokar tider åt diktatorer och annat löst folk.
Jag tvättar nu ikväll och skrev JULTOMTEN med stora bokstäver på den 24.
Så här i efterhand känns det väldigt tråkigt... och vuxet på något vis.

Ge mig tips på vem som ska få äran att stå på vår tvättlistetid!
Alla förslag begrundas... och kanske även belönas?

Konstiga kommentarer

Mer jul.
Det gick ju bra, en jul utanför Brorsmålagränsen även om det kändes märkligt emellanåt.
Och familjen, tro inte att jag inte saknade er, för det gjorde jag. Massor.
Och förutom det upptäckte jag fler saker:
1. Barn får vänta ett tag till, jag är inte redo för de uppoffringarna.
2. Melodifestivalspelet bör ej spelas med D's familj.
3. Skidandet går bättre med en öl i ena benet.
4. Oj så handikappad man bli när man inte kan språket. Tågresan dit blev en upplevelse.
5. Alla är galna. På ett eller annat vis, inklusive jag själv!

PS1. Hokus pokus och så får jag plötsligt många konstiga kommentarer här.
Den här är min favvo:
This page is very informative and interesting although often sad and upsetting.

PS2. Återkommer med en årslista. Ska bara sova på saken. Exciting or what?


It´s alive!

Jodå Tess och ni andra som undrar, jag lever och är hel!
Inga ben brutna och med D's ismage fick vi dessutom med lite taxfree-sprit hem. Jag var superstressad på flygplatsen och höll stenkoll på teven med "go to gate"-bokstäver blinkande.
Men nu är katter också hemma och allt är nästan åter till det vanliga.
Men först ska det bli nytt år...

Underhållning på hög nivå

Igår stod jag för underhållningen i backen. Jag startade med att kasta mig ut i värsta branta och insåg snart mitt misstag. Panik bröt ut och jag ålade av mig skidorna för att åka på rumpan ner, vi snackar 300 meter. Inte så kul för mig men desto roligare för dem i liften som kunde beskåda min resa. En tysk ropade och skrattade åt mig, jag blängde tillbaka och for vidare. Väl nere släpade jag mig till närmaste uteservering och beställde en öl. Samlade krafter och snart var jag på benen igen. Jag samlade också lite mer blåmärken på min högra höft. Nu börjar det skifta snyggt i gult.

Gul och blå

Jo. Jag väntar på ett blåmärkes uppenbarelse på min högre höft.
Stort som ett stekt ägg ungefär.
Annars är jag förvånad över mina ski-skills. Klart att jag gjorde ett par snygga vurpor i backen... Den bästa var nog när skidorna korsades, jag for två meter fram, sprutade upp en snökaskad över mig och gled sådär 10 meter ner i backen med huvudet före. 
D tröstar mig med en öl på närmaste puben och sen är allt bra igen.
Och som sagt, jag är förvånad, ibland går det nästan riktigt bra. Och det lär inte blir sämre, jag har tre dagar kvar att öva på. Hoppas ni känner igen mig när jag kommer hem, gul och blå - med bulor på.


Jorå så att...

Nu är jag i Österrike.
Det är kallt, men fint.
Se själva:
image84

...

image83


PS. uttryck jag för tillfället hatar: ETT AXPLOCK
NU: Gud Jol igen.


Vilka barn gäller i år?

Oj. Jag visste inte att vårt hus var så populärt. Nu har Idi Amin också flyttat in. Han tvättade visst i tisdags? Och verkar ha blivit rejält irriterad över att tumlarfiltet intet var tömt.
Som protest har han alltså hängt upp skrapet på anslagstavlan. Bra gjort.
Undrar om boven i dramat är Gorbatjov...?
image81


Eller undra om någon i vårt hus läser typ 5 poäng i "makthavare eller diktator?"
Och undra vem som kommer härnäst. Jag hoppas på Bush.
Då lär det bli liv i luckan (eller i alla fall i tvättstugan).

Förresten
Tess, Jag har ett uttryck från förr: "Tänk på barnen i Afrika!"
Och vilka barn ska man egentligen tänka på idag, Afrika känns väl inte så hett?

...

Förresten, jag är ap-trött på romantiska komedier som alltid slutar med att kvinnor dissar män som gjort bort sig men nu ber om förlåtelse med blommor och världens uppståndelse. Männen får släpa sig ut genom dörren och traska gatan ner med buketten slokandes bakom sig medans kvinnorna står kvar, hårt blundade tills en stor svart kvinna ropar: Men gå efter honom då, annars gör jag det. Och kvinnorna stapplar ut genom dörren med småsmå steg eftersom de alltid har sådana där "pencilskirts" och först ser de inte männen för alla "vanliga" människor som är i vägen och kvinnorna tror att nu är det kört, nu får vi leva ensamma i all evighet, när det plötsligt blänker till lite längre bort och folk liksom flyttar på sig och kvinnorna ser männen där borta. Och så ropar de, trippar snabbare och viftar med armarna, springer in i någon chick stadsmänniska som spiller sitt ta-med-kaffe över kappan, ber om ursäkt och springer vidare. Det är nu männen liksom känner på sig att något är på gång, stannar upp och vänder sig om. Tar emot kvinnorna med öppna armar, snurrar ett varv och så kysser de varandra. Sen kommer regnet. Och sen är det slut.


Tänk er Hugh Grant. Och Julia Roberts, Sandra Bullock eller annan brunett. Fattar ni vad jag menar?


Gött mos.

Fy farao alltså, Åhlens är så jäkla bra. Jag älskar Åhlens. Kanske för att många varor är märkta med ett stort fint Å och då känns det liksom som hemma.

Under dagens lunch var jag där tre (3) gånger. Jag letade efter en sak "Hm, jag kollar Åhlens", handlade och gick ut. Nästa grej på listan resulterade i att jag snurrade ett varv i femmanhuset och sedan kom insikten "Aha, Åhlens!" och snart stod jag i kassan igen. Åter till min inköpslista, sen ta ut pengar och sen tillbaka till - just det - Åhlens.

Och nu, julhandel - check.


Förutom prinskorv. Jag tänker äta prinskorv och rödbetssallad till middag ikväll, vad D än säger. Så har jag det avklarat också.


Verkliga problem del 5.

Mina favoriter på julbordet är rödbetssalladen och prinskorvarna. Det är i princip det enda jag behöver. Nu börjar jag bli lite stressad, särskilt över salladen. På D's företagsjulfest fanns ingen och mitt jobb kör julfest med karibiskt tema ikväll. Chansen till rödbetor där känns ringa. Undrar hur det är i Österrike? Eller ska jag handla upp ett lager och släpa med mig? Någon som vet?


...

Fasen.
Jag blev så till mig i morse, att jag gav bort de paketen som var tänkta som julklapp också.
Ja ja, bara på att igen.

Klappkupp

Jag har gjort en kupp. Och eftersom jag inte kan behålla hemligheter berättar jag nu och hoppas på att D inte läser bloggen. Jag har nämligen tagit tillbaka presentshortsen som han snek till sig igår. Det visade sig att hans badmintonställe höll på att renoveras, därmed var det stängt för spelare och han hade ingen nytta av sin nya korta byxor idag. Jag tänker inte fundera på om han satt inne på denna informationen redan igår...
Hur som helst, jag letade upp dem i hans garderob och nu ligger det ett paket i min garderob. Med shorts. De ska han få imorgon. Oj vad förvånad han kommer bli!

Mmmadeira

Det är något med Madeira. Mmmmmadeira. Det liksom återkommer.
Min bror for precis dit (eller, det var igår. Han ringde vid lunch, då var han på flygplatsen. "Planet går snart, jag har precis druckit en öl. Jag skulle kunna ha druckit tre. Hejdå")
Det är den semester som mamma och pappa brukar berätta om, som de gjorde innan barn kom ivägen. Om pyttesmå bananer, tjocka mössor och vattenpoolsbomber.
Och så min chef i Skottland. Han kom från Madeira. Han berätta om Madeira så ofta och så mycket att jag borde veta allt om ön, tyvärr lyssnade jag inte så noga. Log och nickade mest och sneglade på rhubarbs och custard på hot countern istället. Men han var en vänlig själ min gamla chef.
Jag ska nog också fara dit någon gång, till Madeira.
Och sluta ännu en cirkel i mitt liv, Maderiacirkeln.

(Ja, jag gillar att skriva Madeira, det är ett vackert ord. Plus att det låter ganska fint också...Prova själv. Själv ska jag hålla käften för en gångs skull och ta vagnen hem. Klockan är fem).

"Jaha, ta den då. Ta den."

Åh tänk vad bloggen är bra. Då kanske det trots allt inte finns något kattproblem?

Hade jag haft grejer att sälja hade jag sålt dem här. Kanske ska jag förvandla min bloggen till blocket. Eller nä, för min pappa hade antagligen köpt ALLTIHOPA. Han är lite av en hamster...
Nedan följer några välbekanta dialoger mellan mig och rara far: 

"Men inte ska du slänga den där?"
"Eeh, jo? en gammal glasskartong är väl inget att ha?"
"Nja, en jättefin och praktisk plastburk ser det ut som. Där kan jag ha spikar. Eller så kan vi göra hål i locket och ha metmask där när vi fiskar i sommar. Eller så kan vi..."
"Här! Jag fattar"
 
"Inte ska du kasta det där tomma cornflakespaketet?"
"Jag hade tänkt elda upp det..."
"Åh nej. Det kan jag ha och skriva långa listor på. Lagom styv och hård kartong serru. Jättebra, perfekt faktiskt."
"Jaha, ta den då. Ta den."

"Hallå där, vad hade du tänkt göra med den där gamla döda blomman?"
"Jo, jag hade tänkt lägga den på komposten. Den är som sagt död."
"Stopp ett tag. Vi tar in den här i ladugården och ger den ett halvår. Kanske den repar sig? Jag ser faktiskt ett grönt blad där... och där är ett till."
"Visst."

Så är det ibland. Men själva grejen är nu inte att håna min kära papps som sparar på det mesta. För ganska ofta får han användning av det där som jag kallat skräp för någon vecka sen. Och de gånger jag bett om hjälp för att få något lagat, funderar han en stund, tar sedan på tofflorna och knatar ut i garaget för att hämta något.
Han har nämligen alltid en lösning på mina problem. Kanske är det inte den mest självklara eller allra naturligaste, men alltid en lösning! Och ofta den allra bästa...


Presenter och paketer

Amen. Jag är så sämst på att hålla saker hemligt. Och D är så bäst att se när jag har något på gång. Idag inhandlade jag födelsedagspresenter, och okej - jag var inte så diskret när jag släpade in ett silvrigt paket genom ytterdörren. Jag tryckte upp den framför D's ansikte och skrek: "Kolla vad jag har köpt!"
Lite senare insinuerade han att han skulle spela badminton imorgon och behövde ett par shorts eftersom han glömt alla sina i träningshallen. Jag försökte spela oberörd men gav sen upp. Dels för att jag gillar ge presenter och dels för att jag inte vill att han ska sabba mitt givande genom att gå och köpa grejerna själv.
Så jag smög fram hans nyinköpta shorts, inslagna direkt i påsen och oj, vad överraskad han blev...

Fast jag har mer grejer. De får han inte förräns på onsdag. Eller i alla fall tidigast imorgon midnatt.

PS: kattproblemet är inte längre löst.
Någon som är sugen på att spendera julhelgen med ett russin och en flis?

Gräsklipparen och harpan får stanna hemma...

Jag fick ett mejl från Ryanair, som påminde om att vara på flygplatsen i god tid för vår avgång, då det är många som reser under julen och köer kan uppstå.
Bra! Jag surfar vidare på deras sida och lär mig massor:
- Man får INTE ha med sig en gräsklippare i bagaget. 
- Transport av aska medges dock men man ska försäkra sig om att urnan har skruvlock.
- Jag får också ta med mig en självuppblåsande flytväst med två koldioxidbehållare (plus två i reserv).
- Skrymmande musikutrustning, inklusive men ej begränsat till harpor, basfioler och trummor är till sin natur olämpliga för frakt med flygbolag som tillämpar snabba turer, som Ryanair.

Och så kanske den viktigaste punkten i mitt fall:
- Alla passagerare som reser med gipsade kroppsdelar måste medföra ett läkarintyg på resan.

Passagerare som reser med en del av överkroppen gipsad, från midjan och uppåt, behöver endast en stol för att få resa. Vuxna passagerare som reser med en del av underkroppen gipsad eller helt bengips, måste betala för sammanlagt tre stolar för att få resa.
Som sagt, jag är ingen stjärna på skidåkning. Och förväntar man sig det värsta blir det aldrig några obehagliga överraskningar!


Check.

Effektiviteten själv skulle man kunna kalla mig idag. Jag svishar runt som det tasmanska monstret i den där bugs bunny-serien och uträttar saker.
Julkalenderkoll - check.
Träning - check.
Basta och sola - chech.
Storhandla - check.
Dammsuga - check.
Fika - snart...

Sen plockas det lite vuxenpoäng. Jag är bjuden som repsktive på D's företagsjulfest. Jag har inhandlat en fin röd klänning och satsar på att vara supersnygg ikväll, för att höja hans jobbstatus än mer.
Tänk er snacket:
"Jaja, D. Han den där superkonsulten som har värsta kollen, värsta intelligensen och sociala skillsen. Och såg ni hans tjej på julfesten. Snacka om att han har lyckats..."
Sen hör det ju också till historien att våra arbetsgivare är konkurrenter, så jag är lite rädd att bli yr av snapsen och avslöja företagshemligheter. Jag har också hotat D med att bli jättefull, berätta pinsamma historier om honom för hans chef och sedan kräkas i ris´a´la maltan. Det här kan gå hur som helst, spännande va?

Hejhej

Okej, känner att jag måste reda ut en sak innan jag tar helg.
Var skriver man svar på kommentarer? Under dem jag fått i min egna blogg eller svuschar jag in på givarens blogg (så är det ju faktiskt i 90% av fallen, att de har en också alltså) och klottrar meningslösa saker där?

Puh, kanske vi kan diskutera detta under helgen? Jag ska nog hinna mellan träning, företagsfest, släktsammankomst och sov. Hej så länge.

Soffstatus

Ha. Vår beräknade leveranstid på beställda soffor är inte längre v 48
(Just det, två veckor sen...).
Nej, tyget är slut på fabriken, så nu är det v 5 som gäller.
Hoppas att det är nästa år. För det sa damen i affären inget om. Kan likaväl vara 2009?
Känns sådär. Men koftan muntrade upp mig lite.
Den är svart och ser i princip ut som alla andra koftor.

Koftcirkel.

Snart lunch (och snart helg).
Det ska jag fira med att gå och köpa en kofta. Jag har nog aldrig inhandlat så många koftor tidigare, som jag gjort det senaste halvåret. Hela jag är en kofta. En enda stor en. Jättestor.
Hela min garderob är fylld av koftor (och ibland en katt).
Idag har jag en på mig, men den stal jag ur kakans garderob vid senaste hembesöket. Hon sa att en kvinna stickat den till henne då hon var gravid med mig, 28 år sen alltså. Fantastiskt, nu sitter jag här med den på mig, cirkeln är sluten.
Nästan. Jag ska bara... köpa en kofta... till.

...

Nytt bra ord uppfunnet. En kollega som ursprungligen kommer från andra sidan jordklotet rensar i en kartong och ropar: "Är det här scrap?".
Alltså en blandning mellan crap och skräp. Jag gillar't.


Verkliga problem del 4.

Det är inte alltid jag förstår mig själv. Ganska ofta gör jag saker som jag inte gillar:
- Varför dricker jag kontorets kaffe? Det är ju ap-äckligt.
- Varför kollar jag på Go'kväll nästan varje kväll? Det är ju svin-tråkigt.
- Varför envisas jag med tjocksockor även i varma vinterskorna?
- Varför behåller jag den där superlånga halsduken trots att jag inte gillar den.
Och ännu värre, varför använder jag den, det ser ju ut som om jag har en stödkrage.

De flesta av ovanstående frågor kan besvaras ganska enkelt.
Lathet. Jag orkar dock inte förklara varför.
Men jag kan tillägga att listan kan göras 70 gånger så lång. Om jag hade orkat.

PS. Jag har ångrat mig angående
tevebönderna. Jag vill endast ha PetterNiklas i bokhyllan, mest för att han pratar så roligt.


Nya knep

De är ju för härliga, mina hyresvärdar.
Visst berättade jag om hur förvånad jag blev när jag möttes av en vänlig röst i telefonen i måndags? Detta är deras nya knep: förvrängd vänlighet. Inget har hänt med vårt avlopp.
Så igår eftermiddag ringde jag igen, och möttes av ännu en glad kvinna. Jag frågade när min rörmokare skulle komma. Hon svarade med att säga att han var på väg. Det sa du i måndags också. Hon försökte flera gånger käckt avsluta vårt samtal men jag fick in några synpunkter trots allt. Jag hann säga: "Jag är ingen rörmokare", "Det är inte så kul att diska på toaletten" och "Ja, värst är det väl för grannarna under som säkert får mögel i taket". Det kändes inte som om hon lyssnade, jag suckade och la på. En timme senare ringer hon tillbaka och börjar ställa frågor om våra rör. Saker jag redan berättat för henne. Två gånger förut. Sen säger hon att rörmokaren ringer mig när han är på väg. På ett väldigt vänligt vis. Jag kan liksom inte bli arg. Fasen också. Jäkla skit. Nu är jag arg.


...

Känner ni igen den där känslan av att verkligen vilja förstöra något? Ta sönder, krossa eller kasta. Ibland till och med slå? SÅ känner jag nu, av ingen särskild anledning. Eller av så många att jag inte kan urskilja någon?
Jag spanar på kablarna in i bordgrannens dator. Tänk att få dra ut dem. Eller i alla fall få trycka på offknappen på eldosan? Jag vill så gärna. Förstöra lite. Liksom. 


Alldeles alldeles underbar

Okej, för två veckor sen fann jag världens vackraste klänning i en affär här i stan. En guldig grej som faktiskt passade mig perfekt. Den var inte så värst dyr heller. Och som sagt jättefin. Faktiskt alldeles, alldeles underbar.
Men jag köpte den inte. Mitt pucko.
Jag minns att jag tänkte: Jag kommer aldrig att använda den.
Det är värt att poängtera att detta var alldeles efter novemberlöning och innan räkningar betalats samt före nästankräk och tre sjukdagar att ta hänsyn till.
Men det är sant, jag skulle troligen aldrig använda den. Den är liksom galaglammig och nästan för mycket fast ändå inte. Det enda tillfället  jag kan komma på är en schysst och lite småambitiös nyårsfest. Så här kommer grejen:
Kan någon bjuda mig (helst D också) på en sådan?
Så att mitt småländska samvete får lugn och ro. Snälla?

Om att ta på spänningen...

Igår var vi på prisutdelning för en affärsplanstävlings om D deltar i. Lite halvhjärtat sådär men minst sagt på riktigt när vi väl var där. För då vaknade tävlingsskallen till liv och vi hånade friskt de andra bidragen, lustiggjorde oss över konfrenciern och skrattade ÅT inte MED den inhyrde ståupp-komikern. Allt för att kunna gå därifrån med hedern i behåll (??) om "vi" skulle bli utan pris. Kanske kan man också kalla det försvarsmekanism, vi bryr väl oss inte om en töntig tävling.
30 bidrag var visst nominerade och totalt tio vann tio tusen riksdaler var. Man kunde nästan ta på spänningen som låg i luften. De nominerade räknades upp i omgångar, 10 i taget. De mest fantasifulla lösningar och de allra konstigaste företagsnamnen fladdrade förbi på en powerpoint. När sista sjoket med nomineringar drogs igång hade jag nästan gett upp, tänkte att det här är en jäkla b-tävling och den där inkompetenta juryn kan inte se en bra idë när de får den presenterad framför näsan. Då - näst sist av alla kommer D's ord ur motiveringarnas mun. Jag håller mig från att busvissla (mest för att jag inte kan) och håller tummarna istället. D har fryst till is bredvid mig samtidigt som jag ser hur han kokar av nervositet. Han avskyr nämligen att ta emot folkets jubel och blir yr av att tänka på tanken att stå i rampljus.
Men nej, tyvärr blev det ingen vinst. Vi blev totalt överkörda av ett mobilt hundstaket och en mötesplats för etnologer (eller var det etologer?) Men efter gratismat på promenaden hem konstaterar vi att: Det var i alla fall kul att bli nominerad...
Och säkra källor säger att D's idé får sitt ändå.

...

Typiskt. När jag för en gångs skull har lite besök finns det inget att skriva. Inget att berätta eller kul att förtälja. Kunde ju skapat en paint men pallar inte. Jag sitter hellre här, och tittar på alkisar & spårvagnar i Brunnsparken.
För idag har jag fått skrivbord och fönsterplats på kontoret. Hurra!

Frågorna är många...

Vi har problem med vårt avlopp i köket. Ett rör läcker och jag ringer vår hyresvärd. Då jag vet att de inte är särskilt kända för att varken vara snabba i sina åtgärdanden eller lär få årets trevlighetspris, har jag laddat upp lite aggression i förväg.
Men döm om min förvåning när kvinnan som svarar svarar att de skickatren rörmokare, ber om mitt nummer och säger att de hör av sig snarast. Jag blir alldeles ställd, säger tusen tack och lägger på luren.
Nu är jag hemma igen, ingen mokare har ringt och jag får därmed diska på toaletten...
Fråga 1: varför är jag så sabla naiv?
Fråga 2: varför heter det rörmokare? Mokar man rör? Hur går det till?

Springsteen eller Nobel?

Jag vet inte jag.
Nobelfesten eller Springsteen? Bruce eller Nobel...

Svårt val, tur att JAG inte behöver välja. Mona har i alla fall valt sida. Kan tänka mig att kungen är lite avis?

Tur i oturen?

image79Man blir inte alls en idiot av att spela dataspel.
Tvärtom kan man lära sig massa praktiska saker.
Att ungen sedan var 12 år och ännu inte lärt sig
"spela-död-knepet" kanske kan bero på att han
suttit framför datorn halva uppväxten.
Men tänk vilken tur att norrmannen i alla fall hann
spela upp sig till level 30 innan han stötte på den
arga älgen i skogen... puh.
Läs mer
HÄR.


Skor eller hjärtattack?

I lördags gjorde jag ett tappert julhandelsförsök.
Men redan vid Lisebergs södra ingång började jag att ångra mig. Köerna dit in var 100 m lång och jag ville inte ens tänka på hur läget var i Nordstan eller på avenyn. Det visade sig vara ungefär så illa som jag trott och paniken började stiga. Till slut insåg jag att de enda affärer som inte innehöll kaos var skoaffärer. Inga köper ju skor i julklapp, right?
Jag överväger dock det alternativet, så alla berörda kan ju mejla sina skostorlekar till mig?
Jag har det eller en hjärtattack att välja på...

Öråd och överlevnad

Igår tittade vi på "En komikers uppväxt" och diskuterade om man var ett gott eller ont barn som barn. Jag hävdar såklart att jag var god och vid de tillfällen som kan betraktas som onda förstod jag inte bättre. Nej, jag var verkligen ingen mobbare men ganska så trygg i min mellanposition som jag skapade i skolan. Trots det blev jag & kompisarna kallade till skolsyster, fick sitta på kuddar i en ring på golvet och dra frågelappar ur en hatt, för att prata om känslor och öka förståelsen för varandra. Jag kommer inte ihåg vad vi diskuterade, så jag antar att det inte var något viktigt.

Jag kommer dock ihåg mitt allra elakaste. Det fanns en tjej i min mellanstadieklass som var ungefär som jag. Någonstans i mitten men skillnaden var att hon kämpade hårt för att ta sig upp. Vi gillade inte varandra så värst och lät det vara så. Vi umgicks inte, pratade inte och hon bjöd inte mig på sina kalas. Jag brydde mig inte. Men en eftermiddag sa jag till henne:
Du har ju inget riktigt skratt. Det låter skitkonstigt när du skrattar!
Och oj, det var inte snällt. För det betydde att jag genomskådat henne, att hon faktiskt inte var glad på riktigt utan pressade fram läten som skulle passa in. Hon blev ledsen.
Och jag brydde mig inte. För jag trodde inte att hon gjorde det, det var ju vår tysta överenskommelse, att låta varandra vara. I efterhand ser jag att vi inte hade någon hemlig pakt om det ovan nämnda. Trots att Robinson och utröstningar ännu inte visats på teve var det så det funkade i mellanstadiet. Öråd och överlevnad.
Vi visste bara inte om att det fanns ord för det?

I am the one and only

Hemma och middag avklarad. Det går snabbt när man är ensam. Tänker på tiden när jag gjorde sånt här var dag (typ istiden). Och när man vet att det inte blir så imorgon kan man nästan längta lite efter att äta macka med smält ost.
Idag har jag nog slagit rekord i meningslösa inägg.
Vad hände med: Har du inget att säga - håll käften?
Jag tror att det är någon annan i min hjärna. En apatisk och småtråkig människa som har antingen hålögon eller stora glansiga sådana. Kanske kommer den där vanligt tråkiga snart tillbaka, kanske är hon på en exotisk plats och hämtar styrka för att orka. Kanske kommer hon tillbaka samtidigt som papsen lämnar sjukhuset. Och det är ju snart = skönt *2.

Jag försöker peppa min inneboende med Chesney Hawkes och sjunger högt:
I am the one and only,
Nobody I'd rather be,
I am the one and only,
You can't take that away from me

Det funkar sådär så jag tar till trumfkortet och då blir hon lite gladare.
Tänker att det faktiskt är jul och ledigt snart...

Uttryck jag GILLAR:

"Att ligga pyrt till"

Lite till

Bara lite till. Lite lite till, sen får jag gå hem.
D är på after work med sitt jobb. Det betyder att jag får popcorn till middag, lovely.
Det finns några slitna själar på kontoret idag, jag tillhör inte dem dock. Jag är frisk och fräsch som en nyponros eller något. En påstår dock att han arbetar bäst när han är bakis och bara kan koncentrera sig på en sak i taget. Yeah right. Vi säger så.

Pussgalen svarar...

Mari är så klok. Hon hade svaren på alla mina frågor. Men hon postade dem i en kommentar och där är det ju ingen som läser. Så de kommer här igen och nu kan jag alltså sova gott i helgen. Tack vännen...

varför smakar chokladen i kalendern så illa?
S: För att den gjordes för flera år sen och för att en är väldigt billig att framställa.
varför kan man inte äta clementiner efter att man borstat tänderna?
S: för syrlighet och menthol skär sig ihop!
var vädret annorlunda när man var liten, eller har jag bara inbillat mig?
S: naturkatastrofer.
vart kommer allt regn ifrån?
Sjöar och hav!
vad är egentligen grejen med idol?
Grejen? hmmmm. Mja, uforma!
(Du menar ufo:na va... =)
vem vinner idol?
Marie


...

Det är när folk börjar prata om prestigelöshet som man ska dra öronen åt sig. Det är då man vet att det visst är viktigt att veta vem som gjort vad och tvärtom.

Hej

Hallå helg. Nu är du ju inte riktigt här ännu, men du ska känna dig varmt välkommen när du väl kommer. Jag har nämligen saknat dig...

Jag har funderat på några saker under morgonen:
varför smakar chokladen i kalendern så illa?
(Är det för att man verkligen inte ska äta mer än en om dagen?)
varför kan man inte äta clementiner efter att man borstat tänderna?
var vädret annorlunda när man var liten, eller har jag bara inbillat mig?
vart kommer allt regn ifrån?
vad är egentligen grejen med idol?
vem vinner idol?

...

Om en kvart: Kalas. Vi ska inviga våra nya lokaler. Kan gå hur som helst. Helst går jag hem.

Verkliga problem del 3.

Idag återanvänder vi gamla rubriker. Bara ny text och nästa siffra. Sen kör vi.

JA, JAG HAR RADERAT DET SOM SKREVS HÄR FÖRUT...
SÅ VERKLIGA PROBLEM DEL 3 ÄR INTE LÄNGRE NÅGRA PROBLEM.

PS. Visst älskar vi Per Oscarsson och särskilt "Kan du vissla Johanna?"
Visst älskar vi när sjuksköterskan snackar med Berra om morfars tillstånd.
Typ (taget ur min hjärna):image78
S: Du förstår Bertil, morfars hjärta är inte så bra.
B: Jo, det är det visst. Det är det bästa hjärtat som finns...

Passar så himla bra på min paps vars hjärta i dagarna slår långsamt.
Så sakta att doktorn måste bevaka honom.

Uttryck jag (för tillfället) hatar, del 3.

IDÉSPRUTA.
Fruktansvärt överkäckt och klyschigt.
Och så undrar jag, syftar man på en injektion eller att ngn sprutar av idéer?
Kanske samma skit? För hur som helst är det ett riktigt anskrämligt uttryck.

Kanske ska jag önska av tomten att han raderar alla uttryck JAG hatar från jordens yta?
Bäst att komma på några till då...

...

Jag hade många år ett superbra nyårslöfte. Ett som jag återanvände i oändlighet och dessutom skötte det ganska bra. Nu är det kanske en moralisk fråga om man faktiskt får ha samma löfte år efter år, tanken är väl att det ska utvecklas från löfte till vana, men hey - vem kommer någonsin så långt?
Hur som helst.
Mitt var att alltid - ALLTID lägga tillbaka lyssnade cd-skivor i sina hemmahörande fodral.
Men nu, nu när det aldrig lyssnas på skivor längre, när allt finns på dator och inga missförstånd i fodral kan uppstå, står jag utan löfte. Och ja, jag vet vad ni tänker på. Att det finns ett uppenbart och självklart löfte i mitt fall. Och ja, det kommer nog snart. Men tills dess behöver jag ett annat. Ett lagom lättsvårt som min svaga karaktär kan hålla. Förslag mottages dock icke. Jag måste hitta det själv, ville bara ventilera lite. Så kommentera inte!

Om att lämna spår

Igår var det dags för huskoll igen. I skumrasket styrdes kosan mot Härkila och 40 minuter från stan plus några grusvägar senare var vi framme. Småregn i tre veckor gör det ganska geggigt på landet och vi parkerade bilen i ett litet hörn på gårdsplanen, lös med mobilerna för att slippa de största vattenpölarna.image77

Såklart fick vi små tossor över skorna och började syna huset. Charmigt var första intrycket. En gammalgammal vedeldad spis i köket där jag föreställde mig en jättegryta gröt kokades om jularna.
Sen försökte jag ta mig vidare in i huset, det var svårt. Vi snackar ett torp från 1763, vint och snett var förnamnet och på vissa ställen var nog takhöjden 150 cm - max. Jobbigt om man nästan är 1,80 som jag.
Men jag kröp vidare och hittade tre kakelungnar och en kamin. Som sagt charmigt, men konstanta bulor i skallen är inte värt nära 800 000 och eftersom huset är så gammalt fick man inte ändra så mycket.
Så vi tackade för oss och planerade att fara hemåt. Men bilen ville tydligen stanna kvar och hade satt sig rejält i geggan, D slirade loss, backade bak - körde fram med ryslig fart, backade och svängde runt. Äntligen kom vi loss och lämnade minst sagt spår av vår vistelse. Bra gjort.

Bebis via nätet

God morgon.
Idag ska det kikas på ännu ett ruckel. Detta objekt ligger utanför Landvetter, är ett gamalt torp från 1760 och jag har släppt alla förväntningar. Dels för att mäklarna är så bra på att ljuga och dels för att vi faktiskt inte ska köpa något ännu. Men man måste hålla ögonen öppna ändå.

Fick veta att ännu en vän fått barn. Konstigt men bra, hon kommer bli en supermamma. Det är extra konstigt när det är vänner man inte längre hör så ofta av, för då blir det ännu mer chockartat. Man missar liksom hela graviditeten och det känns mest som något de beställt via internet. Typ "Hey, vi fick bebis igår och allt går bra". 
Jag ska nog pressa henne på lite avskräckande förlossningshistorier.
Då kan jag vänta längre med gott samvete.

Maskiner i massor

20 dagar kvar till jul.
Och jag funderar på klappar. De senaste åren har det blivit ganska få, vi bestämde så i vår familj. Lätta lite på kakans paketångest och det där med att byta cdskivor med bror eller att köpa något åt päronen mest för sakens skull var över. Det var skönt. Plus att det alltid låg mer klappar än vi lovat varandra under granen ändå. I jul måste jag handla lite i alla fall för D's familj har inte samma inställning. Det kan bero på att där fortfarande finns kids som tror på tomten. Och så var det födelsedagsdags igen. För nu kommer nästa sjok med folk som fyller år. en det här kommer bli bra!

Jag har fått ganska fina grejer under mina år. Tänk när jag kanske var 12 och jobbade flitigt med en tomtebok vars lyckliga ägare blev pappsen om jag minns rätt. Det var en ganska fin julhistoria och kakan såg mitt slit. Så när jag öppnade det stooora paketet den julen låg där en skrivmaskin. En elektrisk fantastisk apparat som var tänkt att stora alster skulle komma ur. Det gjorde det också. Sen tog färgbandet slut och det var så svårt att byta. Och sen kom datorn...
En jul lite senare fick jag ett annat stooort paket med ännu en fin maskin, nämligen en symaskin. Jag sydde ett leopardmönstrat förkläde under julaftons natten som D fick när han kom till Småland dagen efter för att fira. Den inledde min korta och intensiva designerbana och uppriktigt sagt var tur att den inte varade. De alsterna var inte lika bra som de tidigare nämnda. Men jag fållar fortfarande gardiner och syr en väska då och då.

Kontentan då'rå. Jag uppskattar verkligen mina föräldrars uppmuntran.
Det här är nämligen första julen jag inte spenderar med dem och det känns lite sorgset.
Men ändå bra. För NI vet att ni är bäst! Annars vet ni det nu. PUSS.

Årets julkalender

Visst, den funkar men jag hade nog gjort den bättre själv...
En sak undrar jag dock, varför alla dessa bittra karaktärer? Jag får tydliga Björne/Karlsson på taket-vibbar av nissan Elfrid. De är alla missunnsamma, ljuger och ska alltid veta bäst.
Jag gillar inte dessa osympatiska och osäkra karaktärer. Och jag förstår heller inte det pedagogiska tänket för kidsen när man skapar dessa figurer. För de är ju aldrig särskilt roliga, mest bara irriterande... Eller är det jag som är gammal?

Helvetet på jorden

På väg till födelsedagsfesten i lördags tvingade jag D att stanna i Ullared. Vi skulle köpa julklappar till två små syskonbarn och knödde oss in i Helvetet på jorden just då.
Jag kände redan två kilometer innan ankomst hur irriterad D var, mest genom hur han hanterade växellådan. Och väl på parkeringen bland kundvagnar, spöregn och giriga gubbar kände jag att det här kunde sluta illa. Men så ser vi en bil som tänker lämna sin plats och vi blir tillfälligt lyckliga och glider ditåt med glädje.
Då, DÅ dyker en annan bil upp runt krönet och spanar in samma ruta som vi. De sätter på blinkers, D svär tyst för sig själv, blinkar med helljuset och när första bilen backat undan trycker han gasen i botten. Han far fram och jag håller hårt i lilla handtaget ovanför passagerarrutan. D tvärnitar lite snett inåt-framåt och blockerar precis den röda toyotan som försöker snika sig in. Helt galet och fruktansvärt osvenskt. Men härligt på nåt sätt.
Den utländska mannen med mustasch i mötande bilen hoppar ut och mina fördomar säger att han kommer slå oss, men han viftar lite med armarna, säger: "Ey, du kunde blinka i alla fall".
Jag hör hur D pyser ut sin samlade ilska och börjar återta sin svenska form trots vår gamla bmw, kostym (inför mormor-fest) och ofrivillig backslick på grund av regnet.
Han säger: "Okej, det var inte meningen" sen låser han bilen, fäller upp paraplyet och går lite nonchalant därifrån. Han ser jäkligt nöjd ut.
Det kunde varken kommande köer eller värsta trängseln ta ifrån honom...


Oj så skoj.

Vi har en riktig skojare i vårt hyreshus.
Igår hade nämligen "Gorbatjov" bokat tvättiden före mig...


Gin och julmust

Jag fortsätter med hålla för öronen och ropa la-la-la för att slippa höra hur kul helgen i Småland var. Och hade det inte varit för att jag visste att halva min bekantskapskrets var på ett & samma ställe hade 70-års kalaset varit en förbluffande fantastiskt fin fest. För det var det. Kanske galet är ett annat bra ordval. För kom ihåg att det var 70 som D's mormor fyllde. Jag kan säga att sytanterna inte var snåla med gin i glasen. Jag som körde drack julmust men småfnissade ändå mest hela tiden.
Vi gav mormor en webbkamera med headset (så att vi kan se & snacka över skype). Först packade hon upp hörlurarna och ropade av förtjusning. Sen fick hon fram själva kameran och skrek: "Är det en mp3? Jag har en mp3-skiva med över 300 låtar. Jag sätter på den på morgonen, sen räcker den hela dagen!" Men hon blev inte så besviken när vi berättade att det var en kamera heller. Och hörlurarna, de kom snabbt till användning. En dam tyckte att det spelades för hög musik. Då gav D's mamma henne hörlurarna: "Här, ta på dem så slipper du höra" och så skruvades volymen upp. Och damen satt i soffan med lurar på och log. 
 


hits