Holken

Det här har jag gjort på min semester:

Sen har jag hejat på när Brorsmåla blev så här fint nymålat:

Och imorgon drar jag till Grekland.

Så om ni tycker att bloggen nerprioriterats tidigare, kolla vad som händer nu.


...

Har egentligen inte tid. Ska med Flin och vattna hästar. Men säger hej. Och Småland är som vanligt underbart.


Min nya kompis, Mona Lisa

Hade jag bara hittat den där kamerasladden hade ni fått sett världens sötaste apa. Jag träffade henne igår, på Borås Djurpark. Hon hette Mona Lisa och det var kärlek vid första ögonkastet. Hon blev så glad att se mig, att hon sprang och hämtade en gren som hon lade över vattengraven för att kunna klättra över till mig.
Tyvärr var kvisten för kort...
Andra roliga djur jag såg: tre giraffer.
Roligt djur jag inte såg: tvättbjörn.

Annars gillar jag det
HÄR och packar för morgondagen då resan börjar. Tja'rå.

Tala ur skägget

Egentligen är det en vanlig söndag och semestern har ju inte ens börjat. Egentligen vilken söndag som helst förutom att jag icke skall traska till jobbet imorgon. Det här med ledighet verkar ha satt sig osunt i min hjärna? Så jag spenderar dagen i sängen med laptop och bok, för blåsten ute är elak.
Men planen börjar ta sig, imorgon ska jag minsann till djurpark och sedan packar jag in kattisar i bil och styr mot Brorsmåla med ett Halmstadstopp på vägen. Sen cyklar jag runt Åsnen, rödfärgar ett hönshus, klappar på en gravid väns mage och inspekterar en annan väns morotsland. Sen tvättar jag alla mina sommarkläder och kör med D till Kalmar för att flyga vidare till Grekland.
Vår allra första semester tillsammans vilket är ganska galet eftersom vi redan har tillbringat en fjärdedel av våra liv ihop? Fast vem säger att kreta är bättre än en tvåa på Slevgränd eller att solnedgången är vackrare där än här? Vem säger att allt man säger är mer sant i ett hyrt hotellrum än i bilen mellan Ica Maxi och Mediamarkt.
Eller det man inte säger? Vad JAG försöker säga är att om man inte kan säga det överallt ska man inte säga det alls. 

...

Om en och en halv vecka packar jag min svenniga väska och åker till Kreta på charter.
Rätt gött om jag får säga det själv.
Men nu ska jag ut & grilla i regnet!

...

Nu är det bara fyra timmar kvar och redan igår kväll firade vi. Två till som slutar och vi stal skumpan i kylen. Kontoret är stängt denna veckan vilket betyder inget folk och ingen städning (förutom vi då, idagsläget sju stycken). En kollega valde att sova här istället för hemma, och inatt hade han gjort fina bilder på sig själv i kopieringsmaskinen samt möblerat om lite. Vid nio när jag kom sov han tungt i soffan, vaknade lite när jag stirrade på honom och gjorde hårdrockstecken i halvsömn. Sånt som livar upp liksom.

Snart sssemester

En sådär åtta timmar kvar tills semestern. Helt galet skönt när jag tänker tanken på att ha tre veckors ledigt. Så länge har jag aldrig varit fri och fått betalt samtidigt. De två senaste somrarna då jag har haft ett riktigt jobb som genererat verkliga semesterdagar har alltid blivit halvdana. Nyss börjat och inte vågat utnyttja förmånen i förväg eller nyss slutat och sedan börjat nytt under de ihopslavade lediga timmarna.
Men nu, nu ska jag ha semester med stort S.
Och planerna är få. Funderar på en charter men många tänker samma tanke så det lär inte bli billigt om det ens finns något kvar. Sen blir det såklart Småland. Jag föreställer mig hur jag springer genom smörblommor på ängen likt "lilla huset på prärien-introt".
I en vecka ungefär, fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Jippi!

...

Mamma Mia igår. Hade höga förväntningar eftersom Colin Firth nästan är högre rankad än Hugh Grant när det gäller snobbiga engelsmän på film. Colin skötte sig fint, så även Stellan men resten av spelarna (Streep & Brosnan) kändes onaturliga.
Jag vet, det är en musikalfilm och jag vet, det innefattar drama och stora gester men någon måtta får det väl ändå vara? Inga jazzhänder dock. Mest "jag-tar-mig-för-pannan-med-översidan-av-handen", vilket i längden nästan är värre. Men hey, vi snackar ju ändå Abba och oberoende sånginsatserna är det ändå Abba. Första sången tänker jag: det här är min favvo. Andra sången: Nä, det här är den bästa och ja ni fattar vad jag tänkte redan vid tredje. På promenaden hem kom vi ända fram till: Jag gillar SOS bäst och D gillar den lugna fina låten som den söta tjejen sjöng i slutet mest.  

...

Det HÄR är kul!

Teorier

Vi gör mycket mer än bara arbetar på vårt jobb. Morgonen startades med en ivrig diskussion kring uttrycket "full som ett ägg". Var kommer det ifrån liksom?
Att skalet är fullt med ägg? Då kan man ju lika gärna säga full som ett äpple. Att ägget är ostabilt och så även tillståndet full? Hänvisar det till ett påskägg fullt med choklad?
Eller var det någon som kanske kallades Ägget och som var riktigt full en gång?
Det googlades utan resultat. Däremot hittades ett ännu bättre uttryck, särskilt eftersom vi "jobbar med data".
Full = zippad = nerpackad.


"Nu kommer jag!"

Det händer inte så ofta, att det är barn på vår innergård. Men nu är de där. Och leker kurragömma. Genom fönstret hör jag: ... förtinie, femti. Nu kommer jag! Mmm. Ljuva sommarlov. Hemma i Brorsmåla var det svårt att leka kurragömma, vi var ju inte så många. Och det var svårt att samla alla, för det skulle cyklas hit och dit, sedan skulle nån äta och så var vi bara två igen. Så när jag var hemma hos kompisar inne i samhället ville jag alltid leka det, men de jag var hos, de ville bara hem till mig och klappa hästen.

...

Först bara: Du är grym på att hitta buggar.
Nu bara: Håll käften, det är inte en bugg, det är en feature.
Kodarkillarna vill visst också gå på semester?

Gothia Cup i stan, betyder fulla spårvagnar med fula tonåringar. Ett tag tyckte jag det var vackert med hånglande fjortisar, nu har jag ändrat mig och finner det motbjudande. Särskilt när de nära slaskar MIG i örat för att jag råkar sitta på sätet bredvid.
Annars ska jag fika med en gravid vän i eftermiddag, vilket betyder kaffelatte och kladdkaka till middag.

Ergonomi?

Av misstag råkade jag trycka på knappen som hissar ner kontorsstolen.
Så här bra har jag inte suttit på ett år!


Apropå fysik

Jag är inte bara naiv utan också väldigt lättlurad. Det är en dålig kombination.
D ba: Kom igen, vi går runt lilla Delsjön, det är inte så långt.
Ja ba: Hm. Lilla delsjön. Inte så långt. Lovar du?
D: Ja.

Efter en timme med pip i bröstet från gammal förkylning, svett i pannan och ont i knäna, ja ba: Lilla Delsjön är fan inte liten.
D ba: Allt är relativt.
Ja ba: Jävla fysiker. Du bjuckar på glass sen!

Nu ska jag läsa i trädgården, hittade "Fördjupade studier i katastroffysik" i bokhyllerensningen. Lär vara bra så jag tänkte undersöka saken.

...

Fyra nya pockets yrkar sin rättmätiga plats i bokhyllan. Mina planer för lördagskvällen blir alltså att möblera där. Inte så tråkigt som det låter?

Back to normal

Två öl senare och jag är återigen snygg.
En veckas jobb kvar och sen frihet i en sådär tjugotre dagar ungefär.
Inte för att jag räknar direkt...  yeah right.


Ja tack!

Åh, har jag sagt att jag inte bara "nästan" dog i förrgår av förkylningen - jag har mens också. Så nu gråter jag här på jobbet för Filip ska sluta och hans hejdå-mejl var ganska så fint.
Eh, nivån på det? Semester om en vecka, ja tack!

Fuldag idag

Fan, vet fortfarande inte vad snöre-grejen betyder...
Annars tittade jag på Luuk och GW Persson igår. Ödmjuk är inte direkt den sistnämndes mellannamn (nån som vet vad GW står för?) fast han var ändå rolig på ett mycket märkligt sätt.
 
För övrigt har jag en fuldag idag. Idag är jag ful, ögon som rinner, glansig i ansiktet och torrt sprött hår. Man kan tro att jag supit i sju svåra år, när jag egentligen varit dödsförkyld i två dygn. Och då har jag ändå ansträngt mig lite, till exempel har jag splajrans ny tröja och matchande ögonskugga. Det hjälper inte.
Jag vill gå hem nu...


8 bitar av snöre

Asså? Jag sitter på jobbet och funderar. Jag har fått ett facebook-meddelande från en Skottlandsvän. Vi snackar tio år sen, han kan ingen svenska men har ändå skrivit "8 bitar av snöre" i min gästbok. Det klingar så välbekant men jag kommer verkligen inte ihåg vad det betyder. 8 bitar av snöre? Jag måste ringa Mellis och stilla mitt sinne.

...

BRA saker med att vara sjuk:
- Man får äta glass till middag.
- Man kan titta på "Hem till Gården".
- Man kan spela lite tevespel.
- Man får tycka synd om sig.

DÅLIGA saker med att vara sjuk:
- Man svettas, andra sekunden fryser man.
- Man kan inte andas.
- Man har oförklarligt ont i knäna. 
- Man förlorar typ 1000 spänn.
- Man orkar inget av det där braiga.

Jag har legat med glansiga ögon i soffan hela dagen och TÄNKT på att äta glass och köra räserbil. För att göra det på riktigt orkar jag inte. Jag pallar inte ens tycka synd om mig, så då förstår ni hur illa det är. Med tre alvedon i kroppen klarar jag att sitta lite framför datorn. Nu är tiden ute. Aj sa knäet.

Attack

Igår infann sig plötsliga nysattacker på jobbet. Min näsa överraskade mig flera gånger och snoret flög all världens väg. Igår eftermiddag sov jag en sväng mellan sju och åtta, började få ont i halsen, ana oråd och drack te.
På natten kom det, snuva och halsont, såndär krypvärk i kroppen som gör att tårna vill sprängas och ögonen ploppa ur sina hålor. Jag fick flytta till soffan, titta på ljudlösa serier med Charlie Sheen och ha allmänt ont. Allt resulterar i att jag idag är hemma. Stör mig gärna men förvänta er inget gensvar. Jag har för ont i halsen för att prata! Säger så så länge.


...

Jag har blivit vän med Mario igen. Efter ett kortare uppehåll minns jag nu hur det känns med kramp i handen efter att ha kört kart i timmar. Igår spelade jag över nätet och fick inte stanna förräns jag vunnit över Roland från Frankrike. Det gick till slut även om jag somnade först två timmar efter läggdags på grund av tevestirrögon.
Nu ska jag på pitchmöte sedan ska jag operera i kod.


Det är slut.

Nya telefoner. Två sladdlösa som man kan snacka internt med. D sitter i datarummet och jag i köket, vi får viska för att vi ska höra varandra genom telefonen och inte väggen. Funkar fint. Ringde Brorsmåla och de lät nära. Gillar.

Sen har jag gjort bankärenden. Det är slut/över/finito med gamla smålandsbanken, endast ett litet konto ihop med syskon som bor där numera. De vågade jag icke röra. Resten finns på storbank och de lovade att ta hand om min kosing. Fin ränta var det också, sa de. Och jag tror ju på alla - så jag tackade & bockade.
För precis när jag återhämtat mig från förra kallduschen bjussar jobbet på en ny. Alla andra har som vanligt redan torkat, jag är en blöt hund med slokande öron och förvirrad uppsyn. Men tänker ta semestern och fundera, kanske till och med blir bra. Kanske till och med blir chef - över orden. Det är sånt de säger, och sedan får vi se vad som hålls av de orden. Tänker hur som helst inte låta det förstöra min ledighet om två veckor (intalar jag mig och kommer säkerligen grubbla till två inatt). Gonatt.

Status

Årets första bad avklarat
Tess & Fredrik helg avslutad
Tvättstugekrig påbörjat
Jobb kvarstår, än så länge...


...

Jag drack två öl på jobbets afterwork.
Berättade om mina mellanstadieblockflöjtslektioner, tog vagnen hem och somnade sedan i soffan. För en kvart sen vaknade jag och har nu snurrat runt i lägenheten likt det tasmanska monstret.
Så det är färdigt. Ni kan komma nu Tess! Eller så ring imorgon, det går också bra.

Lillhagen nästa?

Det finns en gatumusikant i Brunnsparken som påfrestar mitt psyke till den grad att jag kommer få spendera min semester på Lillhagen (lokala gökboet).
Vi snackar om en östtant i huckle med plastflöjt. Hon spelar inte. Hon bara andas i pipan, vilket ger ett monotont ljud som hon verkar kunna hålla på med i timmar.
JAG BLIR GALEN.
Nu har jag ändå stängt fönstret men flöjten låter fortfarande i mitt huvud. Kanske är hennes affärsplan att driva folk till vansinne, att få folk så upprörda att de betalar massa pengar för att hon ska sluta spela!
Jag är nästan beredd på att gå ner och köpa flöjten för en femhundring.
Nästan...


Alla utom jag?

Det känns som om alla på kontoret jobbar sin sista vecka innan semestern. Inte jag men jag dras ändå med i känslan, i lunket och småsoftandet. Hur ska det sedan gå, när jag på måndag upptäcker att jag har två hela veckor till att arbeta?

...

Ajaj, det är något starkt som skiner idag.
Något som strålar in i mina ögon och ger mig tårar.
En obekant värme som sprider sig.
Jag tror det kallas sol?

hits