Drakar och demoner

Igår var jag & handlade försenade paket till D's syskonbarn. Han hade tagit fel på en hel månad men tänk vad överraskade de kommer bli så här i efterhand? Tydligen har jag blivit presentansvarig i vårt hushåll, det kan bero på att jag spenderar störst tid i stan nära utbudet eller att jag helt enkelt är bäst på att shoppa. Jag tror på det första men hoppas på det sista.
image113Hur som helst, vi hade gemensamt bestämt att köpa drakar. Sådana man flyger med... Jag illustrerade detta fint i affären när jag frågade vart de fanns, liksom höll upp båda händerna och låtsasstyrde något högt uppe i stark motvind samtidigt som jag sa D-r-a-k-e. De fattade.
Men sa sedan: "Oj, de har vi inte packat upp ännu. Och utbudet är nog inte så stort, men jag går ner i källaren och hämtar det vi har."
Tio minuter senare kom hon upp med famnen full. Jag valde och vrakade mellan de tre olika sorterna och bestämde mig för två, den jag ratade hade töntigt Disneymotiv. Sedan sa jag: "Konstigt att ni inte har dem framme? Det är ju storm var och varannan dag nu för tiden - värsta drakvädret ju!"
"Mmmm" mumlade den anställde och plockade ihop resten och när jag betalade viskade hon till kassören:
"Du. jag går och skyltar lite med dessa nere i utomhushörnan".

Så gick det alltså till när jag fick BR Leksaker att sälja mer drakar.
Jag borde bett om provision.

Stryk & presenter - sak samma.

Det är samma sak med presenter som med stryk: Det är roligare att ge än att få.
Idag fick jag pisk i badminton (för övrigt en töntig sport) av D. Det var väntat men in i det sista hoppades jag på att överraska. Tillfället kom aldrig, om man säger så.
D tränar på ett sjömansställe här i stan. Han känner en kompis till en kompis som arbetar på havet, därav hans medlemsskap i Götets kanske billigaste fritidsanläggning. Där finns en svettig hall, bassäng, bowlingbana & gym.
Efter mästarmötet var tanken att bada (eller simma, men jag brukar mest bada...) men damer i övre medelåldern hade vattengympa. Vi kikade lite genom glasfönstret på hurtbullarna men jag hade kunnat avgöra det där redan i omklädningsrummet. På träbänkarna låg prydligt ihopvikta leopardtoppar, tyst&lätt tofflor och sådana där stora mjuka bomullbehås utan bygel. Det var fint på något vis?


...

Då var det Lost igen. Det börjar bli lite Sunset Beach-varning på programmet, spelar liksom ingen roll om man missar två eller tjugotre program - det är bara att hoppa in och fortsätta kolla.

Favoriter just nu:                  Hatobjekt mest hela tiden:
Sayid                                      Doktorn
Locke                                     Hurley
Sawyer                                    Kate

 

Arsle också

Jobbar som bäst under stress. My ass.
Nu sitter jag här, med deadline imorgon lunch och svettas. Jag har tryckt in så mycket fakta i mitt huvud att jag inte längre kan hålla isär dem. Texterna blir helgalna när jag väl skriver dem, men mestadels sitter jag och färglägger bokstäver i anteckningarna. Så där som galna människor gör i filmer: nynnar lite tyst, skrafsar lite på ett block och tittar drömmande ut genom fönstret.

Jag försöker tömma mitt huvud på olika vis. Leker med kontorshunden, hämtar kaffe och käkar dumlekola som fastnar i tänderna, tittar på folk i Brunnsparken, längtar efter nästa helg när Flin kommer, läser bloggar och bloggar lite. Allt för att få ut det där jag tryckt in tidigare under dagen och sedan börja om på nytt.
Det går sådär.
Jag går & spöar D i badminton istället.
Som sagt, deadline är inte förrän lunch imorgon. Bäst under stress...

Hallelujah

... bilen gick igenom besiktningen! Endast en futtig anmärkning på positionslyktor som inte lyste. Ni vet sådana där man måste ställa om reglage för att få dem att funka. Det hade vi glömt att kolla men nu ligger det på vårt ansvar att byta dem, vi behöver icke komma tillbaka. Jag hade förberett mig mentalt för en regning helg i någon gör-det-själv-hall där bromsar skulle bytas eller liknande.

Och så syJUNTAN då'rå. El presidente bjöd på soppa och vi drack kaffe ur tantkoppar med fat. Jag briljerade med min strumpa och en kvinna som verkligen var en KVINNA höll låda.
Ni vet. käcka glasögon i ett snöre runt halsen, fnaskrött läppstift och som sa "Guuuud vad underbart" om allt och "äääääälskade tulpaner". En sån som tar och kramar på folk utan anledning och viskar gärna i örat. Till mig sa hon, med en varm hand på min axel:
"E-learning, det höll jag på med redan 1995."
"Jaha" svarade jag och gled ur hennes halvkram.
Givetvis tog hon makten i juntan, störtade presidenten och sa att nästa gång är vi hemma hos mig. "Jaha" sa jag. Vi får väl se.


Hoppas hoppas...

Idag ramlar tantpoängen in, jag ska nämligen på symöte.
Ett fint initiativ från en fin vän som kallat till junta i bananrepubliken Bohus (mest för att det är där hon bor?) Så jag tar min halvfärdiga strumpa och gasar dit?
Givetvis behöver man inte "handarbeta" utan man kan också ta med sig en bra ursäkt för att hänga några timmar. Jag har dock ingen sån så jag kör på raggsockorna.
Om nu bilen går igenom besiktningen vill säga.

16.10 i eftermiddag ska hon in för årlig koll och det känns lite nervöst. D tar henne, jag får alltid en konstig känsla hos bilprovningen, liksom skuld och som om jag skulle dölja något. Tänk om det hamnat några parkeringsmynt under mattan och männen i overall tror att det är mutor. Tänk om jag glömt peta fram alla bälteshållare eller om det är plötslig glapp i belysning till nummerplåten? Och eftersom vi inte har stans nyaste bil får vi nog räkna med någon anmärkning. Hoppas hoppas bara att de håller sig på rätt sida ombesiktningsgränsen. Hoppas hoppas.

Apropå bilar, nu ska jag jobba Volvo.

...

I helgen har jag sett:
- lite av Alingsås.
- Melodifestival.

Mer än så blir det inte. Ville mest ge ett livstecken. Hej på'rej!


Jättestark

Kan man överdosera Antikrundan? Få nog av gamla föremål och förvånade tanter? Jag trodde det var omöjligt men igår kväll var jag trött på skänkar och tavlor från finska impressionister redan kvart över åtta. Och då var de ändå i Älmhult! Alltså ett stenkast från Brorsmåla (givetvis beroende på hur stark man är och hur långt man kan kasta. Jag är tydligen jättestark) och det borde väl ändå kittla mina antiknerver?
Tvärtom. Jag hånade högt en lillgammal pojk i åttaårsåldern och beskyllde honom för att ljuga i Rikstelevision på bästa sändningstid. Det var inte ens kul när damen med rokokospegel blev uppenbart besviken över sin värdering eller när varenda jäkel drog med sig ett "barn" i rutan för att visa upp stackarn som skulle få ärva skiten.

Okej, vad innebär det här nu då? Bra eller dåligt? Barnsligt eller övermoget?
Kanske är det en fas jag går igenom? Kanske är den över tills nästa torsdag. Hoppas det.

PS: Att bli kallad för lillgammal är ALDRIG en komplimang.

Varning för meningslös länk

Här sitter jag & googlar 1:a april. Dagen då man bör se upp för lögner och lurendrejerier.

Länken då'rå:
Find out if it's April Fool's day!

Varning för stressande länk

Biljetterna hem till Småland är bokade. Så nu kan jag pusta ut ... och titta lite på den HÄR utan att få ett smärre stress-sammanbrott. Småland är nämligen lugnet i filbunken.

Sötaste paret

Jag överlevde och när jag kavlade ner tröjan över plåstret tänkte jag käckt: det där var ju inte så farligt. Får väl se hur länge den tanken varar, mest troligt är att den är bortblåst om en månad när det är dags för nästa stick.
När jag satt där i väntsalen och hyperventilerade, trodde jag att rummet skulle vara smockat med reslystna ungdomar som gör studieuppehåll och reser upp de pengar de tjänat på att rensa fisk i Norge.
Ack så fel jag hade. Pensionärspar efter pensionärspar kom in - arm i arm och eftersom jag satt nära receptionen och tjuvlyssnade, hörde jag alla exotiska platser de skulle besöka. Kina. Borneo. Sydamerika.
Alldeles bredvid mig satt sötaste paret i - jag gissar hej vilt - 70 års åldern. De läste varsin punkt.se fast var alltid på exakt samma sida så att de kunde kommentera sakerna som stod. Mannen skrockar till lite, puttar sin fru i sidan och säger högt fast det är meningen att det ska vara lite privat:
"Hehe, här står hur man bäst tränar för sin ålder. Vår ålder finns inte ens med... hehe."
Lite senare är det kvinnans tur. Hon puttar honom i sidan, visar tevetablån och säger:
"Det går en bra film vid halv nio ikväll. Med han du vet, som var med i den där andra filmen du vet. Som vi tyckte så mycket om."
Jag ser framför mig hur de dricker kvällskaffe framför teven. Fikar på hembakat grovt bröd och har varsin rutig filt över benen så att bara innetofflorna sticker ut nere på trasmattan. Bredvid brickan ligger uppslagna reseguider och vällästa urklipp om Borneo.    

Jag vill också. Vara pigg pensionär.

Nära nu

Det är nära nu... nu ska jag snart gå till kungsportsplatsen och få mig en spruta. Eller... få och få. Få betala för att bli stucken med en fetingnål. Antar att det inte är gratis juice och kanelbulle som när man lämnar blod. Antar att där sitter sjutton andra jävla backpackers som sparat i sju svåra år för att resa jorden och nu ska trycka in halva apoteket i sina blodådror. Antar att jag blir nummer arton och får vänta, svettas och höra på resrutter i ett unket väntrum med halvgamla Vagabond-tidningar.
Vem sa att jag inte var rädd för sprutor? Hon borde få spö.

Andas. Det går bra. Jag kan... jag är inte rädd. phew.

...

Jag hörde ett rykte om att internetboklådorna redan börjat sin rea. Det visade sig stämma och ikväll planerar jag att klicka hem ett gäng fynd.
Ett annat rykte som florerar är att våren kommit. Jag vågar inte tro på det men med 8+ och strålande sol i Brunnsparken verkar det lovande?

Tur att det finns clementiner

Nu på lunchen låtsaspratade jag i mobilen genom hela Nordstan för att slippa Röda korset/Rädda barnen samt teliaförsäljare. Det blir alltså Dagens Tips.
Dagen Tops blir den italienska salladen jag köpte på Hemköp, jag gillar varken oliver eller kidneybönor, så kvar fanns mest torr pasta och purjolök. Inte värt 50 spänn. Tur att det finns clementiner i jobbets fruktkorg.

(Ps. Dagens Tops är alltså motsatsen till Dagens Tips, tänk en äcklig gammal öronvaxtops och så akta er för det!).

Rädsla och potentiell fobi?

Så här ligger det till. Jag får inte shoppa solkläder till Thailandsresan innan jag tagit de där jäkla sprutorna. Idag SKA jag släpa mig till någon slags dropin-mottagning. Jag är inte särskilt rädd för att ta sprutor, jag brukar nämligen försöka utsätta mig för potentiella rädslor innan de blir fobier.
I högstadiet fick jag tandställning och knatade till tandläkaren en gång i månaden ungefär. Det gjorde mig hyfsat immun mot den där skräcken med röntgenplåtar och sugande rör långt ner i halsen.
Jag ger blod för att hålla mig a'jour med nålstick och röda vätskor. Ja just det - bidra till dem som behöver blod också såklart...
Once and a while kör jag lite extra slirigt på nysnön för att uppdatera mig om bilens halkkunskaper (Ja, D + bror; jag hör hur ni skrattar ända hit men det räknas visst att bromsa in liiite hårdare vid rödljusen).

Så, jag har gett mig veckan ut.
Lyckas jag inte ta dem innan dess är jag fan inte värd att fara till Thailand.


Go Christer

Jag har aldrig fattat det där med telefonröstning som startar innan man ens hört alla bidrag. Vågar man ringa på Carola innan man ens hört låten?
Jag har legat med laptop på magen och surfat samtidigt som schlager skvalar i bakgrunden. Och vi snackar verkligen skval för jag kommer inte ihåg ett endaste bidrag. Så jag hejjar fortfarande på Christer.

...

En kollega är upphetsad och skriker:
"Det börjar med att inte betala för public service och slutar med bruna skjortor.
Jävla facister".
Tevelicensen, alltid en het potatis.

Svar på tal

Delar av min familj (kvinnorna såklart, typiskt kvinnligt...) verkar ha ingått en pakt mot min blogg och ifrågasätter min trovärdighet samt en del fakta som visar sig inte vara fakta, bara lösa antaganden.
1. Tydligen finns visst Salong Sylvia kvar. Och tydligen klipper arga Ulla på Flins jobb sig där. Det räcker så.
2. Och Äppelkakis: Såklart att jag inte skriver grejer som kan användas emot mig här...  
Du får helt enkelt skaffa en egen blogg där du kan avslöja pinsamma saker om mig?

Och så händer det grejer på spårvagnen. Jag "samåker" med en cowboy på morgonen. Han har hatt, rock och boots. Jag tror han är musiker, han äter äpplen och har en röd pjäxliknande väska med en nallenyckelknippa på. Han är kanske i 40-års åldern och hoppar av vid Korsvägen. Imorse krockade han i utgången med en äldre, mycket blonderad kvinna i päls. Han skulle av, hon skulle på och trängde sig tydligen. Hur som helst blev han irriterad och kvinnan ropar efter honom "Jag bad ju om ursäkt! jävla... jävla... jävla sketgubbe"
Det är kul med människor som blir ilsket överrumplade och tar till kraftord utan att riktigt veta vad man ska dra till med. Det bästa är när folk helt kommer av sig. Blir stumma och tar till långfingret istället. Peka finger är grymt underskattat. Eller räcka ut tungan... Funkar också.


...

Jag har funderat hela förmiddagen på hur jag skulle få ihop det med Maskinens "Alla som inte dansar..." och Tito Beltran. Det går sådär. Ni får finurla ut något själva. Och är det jättekul - skriv en kommentar så att jag kan sno skämtet sen.


Kakor och hjärtan

Förtydligande: Kakan är alltså min mamma. En förkortning av moderkakan men hon gillar inte riktigt förleden, tycker visst att det låter lite vulgärt eller nåt? Nu har jag ett annat förslag, äppelkakan! Hon gör nämligen världens bästaste äppelkakor. Och det passar ju jättebra ihop med pappa päron?

Ojoj, jag har massa att göra. Kan inte sitta här och skriva om frukter på arbetstid.
Men måste berätta, när jag var på Coop Nära i morse för att köpa lunch så var det extrapris på findus färdigmat, 20 spänn - som hittat eller hur. Det bästa var dock hur de saluförde varorna: Perfekt till alla hjärtans dag! stod det i ett rött pappershjärta.
Mikromiddag imorgon alltså - romantiskt eller vad?


...

Fy farao vad det är bra med en alldeles egen blogg. Jag klickade mig bak i arkivet lite och hittade en del godbitar. Ibland får jag verkligen till...
Men kom till saken då, det var över tre månader sen jag var hos frisören. Mitt hår växer som gräs. Jag måste dit igen - fy farao. Varför känner jag ingen som kan klippa mig? Jag har inte så höga krav (egentligen bara att jag slipper frisyren jag hade på skolfotot i trean).
Kanske ska jag göra det själv, precis som när man var liten (nej, det var inte jag som klippte mig till skolfoto... Det var Sylvia på Salong Syliva i Ryd. Hade salongen funnits kvar hade jag varnat er för den men jag tror den är nedlagd). Jag snackar ännu mindre, mer liten alltså. Så ung att man knappt kunde hålla i en sax och ännu svårare var det att klippa tvärtom eftersom man tittade i speglen. Och hur nöjd man var när kakan kom in, frös till is i dörröppningen och såg spridda testar på golvet.
"Lägg ner saxen!" väser hon ur mungipan.
Om jag inte minns helt fel var bror den allra bästa. Han fixade frisyren själv under tiden som mamma ringde till frisören och beställde tid? "Jo, på tisdag klockan kvart över sex låter bra... eller ... kan vi komma nu på direkten?"

Eller så var det nån annan?

Yo yo!

Om man inte vet att det är Mando Diao som spelar på radion så kan Mando Diao vara ganska bra. Men sen - sen när man ser deras namn flimra förbi på den egendesignade p3radion med en dansande apa, så blir det dåligt igen. Jag gillar icke Mando Diao. Icke.
Svenska Akademien däremot. Det är grejer det!

Sladdar och sånt

Förresten, jag titulerar mig numera Elektriker. Igår genomgick jag el(d)provet och monterade en kontakt på en lampsladd. Övervakad av D förstås, han muttrade likt Bo (min träslöjdslärare som alltid tyckte att man kunde slipa liiite till). D drog i sladdarna och sa att: Mycket bra. Mycket bättre än en riktig elektiker. De är satans slarviga ska du veta. Sen försökte han skruva på den sista delen sådär i förbifarten och jag fick skrika och kasta mig över mejslen i slow-motion: Nääääj...
För fan, låt mig göra färdigt, så att jag kan säga att JAG gjort det. Och jag gjorde det.
Och nu är jag elektriker (vi är så jäkla jämlika ska ni veta).

En annan sak: Jag är lite restriktiv mot att lägga upp bilder här på bloggen. Så jag gör dem i paint. Men igår på vinden kom jag på en sak jag så gärna vill visa er. Något som skulle driva de allra flesta till vansinne men som gör mig alldeles varm och lyckligt bubblig inombords. Vi har en enorm sladdhärva, en superstor hög full med scartkablar, teveantennsladdar, kopplingar och kontakter. Man kan hålla typ tiokilosklumpen i ett grenuttag - om man orkar. Den skulle jag vilja visa på bild! Helst skulle jag vilja ha den på en mer central plats i vår lägenhet, som ett praktiskt konstverk, men när jag försökte förklara min kärlek till härvan för D, tittade han bara lite uppgivet på mig och jag tror att han tror att jag försöker skapa någon slags mystik kring sladdarna för att slippa sortera dem. Så är inte fallet. Och ibland stämmer det att: En bild säger mer än tusen ord. Jag känner att jag behöver ett foto för att övertyga er...

Say what?

Ha! Min bakomryggen-kollega är tillbaka från andra sidan jordklotet. Han har varit där i evigheter och hälsat på släkt och nu är svenskan lite knagglig. Och jag hör uppenbarligen väldigt illa.
Jag säger: Va? tappa öronen?
Han säger: Nej, tapetsera om.

Okej, bra start på dagen.

Do the math

Först känns det som om man inte gjort något.
Sen tänker man efter och jodå, lite hände i helgen i alla fall:

1. Träff med Tess.

2. Discobowling. Jag gjorde 2 strikes (eller en, den andra blev en spare - men grejen är att jag fick ner alla käglor på en gång - två gånger...) Jag är hyfsat nöjd med min insats. Särskilt med tanke på att jag senast och enda gången bowlade på en friluftsdag i åttan med syslöjdsfröken. You do the math.

3. Respekt för att kolla schlager. Tess hade redan förhandstippat och hon gjorde ett bra jobb. Krogen tog festivalen på allvar och erbjöd Carola Häggbiff och Glasse Holm. Stor stark sa jag.

4. Taxi hem till tevespel och Bacardi. Chaffisen spelade nigeriansk musik som handlade om bensin. 16 gånger bättre än Christer.

5. Vid 03 var vi färdigspelade och gäster åkte mer taxi. Vi dog i sängen och vaknade 13 dagen efter.

6. Släpa gammal soffa, flytta andra möbler, äta potatismos och sedan kolla på collegefilm. Bakis på riktigt.

Ny vecka, nya tag.

Apa också...

Tänk om jag hade en liten liten apa.
Ompa ompa:
 
>

Fettorsdag

image110
Snart drar jag från jobbet för att käka semlor med min träningskompis. Konstig kombination tycker ni? Verkligen säger jag. Vi ska ju inte äta semlor utan svettas & sparka varandra i rumpan när vi kommer med dåliga ursäkter för att icke närvara vid tisdagspasset. Men det där diskuterar vi idag alltså. Över bullar med grädde och mandelmassa i. Och kaffe latte.

500

Idag firar jag mitt 500:ade inlägg.
Eller, det skulle firats om jag orkat.

Men nu kan jag knappt knappra på tagenterna för min kropp är söndervärkt efter soffbärande i förrgår. Det är nästan samma status som efter westernridningen i Värmland.
Mina armar har blivit ungefär 2 dm längre och min rygg verkar ha låst sig i ett läge.
Kakan, har vi reumatism i släkten? Jag misstänker att jag fått en släng av det i sådana fall.

Så vi får fira en annan gång.
Jag fixar en sån där jätte Pommac-flaska tills dess.
Såna man drack på nyårsafton när man var litenliten.

Fråga + svar (eller nästan)

Jag har sagt det förut men är klart värt att nämnas igen. Och igen.
Internet är fantastiskt. Internet är fantastiskt,
En strid ström av glädje. Jag förstår verkligen inte vad jag skulle gjort på jobbet den tiden jag inte har projket att utföra och istället surfar till mig värdefull kunskap. Det här har jag ofta undrat och nu vet jag. Att det inte finns något ord eller uttryck för det alltså...

Fråga: Vad heter de runda vita stansarna som blir kvar i hålslaget?

Svar: Det finns ingen term på svenska för detta begrepp. Det är ett bra exempel på ett begrepp som alla känner till men som inte har någon accepterad term. Ibland kallas stansarna konfetti eftersom de har samma storlek och form som konfetti, men syftet är inte detsamma och tillverkningen sker på olika sätt. I städbranschen möter man ibland uttrycket städersketårar. Andra uttryck som föreslagits är stansavfall eller hålslagsrester, men någon etablerad svensk term verkar alltså inte finnas.
Tack.


PS ANNA: Kom och se dem live istället - mycket bättre.
Fast inte i helgen, för då kanske jag hälsar på era soffor istället?


Slit & släp

Har ni sett det där Vänner-avsnittet där Ross köper ny soffa men inte får in den i lägenheten? Inte ens får upp den i trappan, så det slutar med att han i galenskap sågar sönder den och sedan försöker returnera skiten. 
Håll den tanken. Och tänk er frustrationen igår när jag & D först kommer till uthämtningsstället av våra nya fina soffor.
För det första: de är inte alls välpaketerade och nedmonterade i lådor som de sa i butiken. De är fullt färdiga och därmed enorma.
För det andra: vi har ingen dragkrok på bilen och vägrar att gynna affären med deras ockerpriser på hemkörning.
Slutsats: vi kör med sofforna på takräcket i två omgånger. Snorkig personal informerar oss att: Vi stänger 18:00, bara så att ni vet.

Upp med största soffan på taket då, jag tar i tills jag bli blå och håller på att ramla in i parkerade bilen bredvid, då kommer den manliga ägaren till undsättning och hjälper till att lyfta upp den. Vi surrar fast och susar hem med första lasten. Släpa, släpa, lyfta. lyfta, ajaj och dra lite. Till slut är vi framme vid ytterdörren och det är ungefär nu ni kan återuppta tanken på Ross och hans soffa.
Såklart får vi inte in skiten. Vrider och vänder, lyfter högt upp och drar ut för att börja om. Klockan tickar närmare halv sex och vi har ju en skitsoffa kvar som ska hämtas på lagret. Jag gör verkligen allt för att hålla humöret uppe och frågar D sakta: Hur ska vi lösa det här? Jag ser hur han ryser till och kliar sig i håret. Hur han anstränger sig för att behålla lugnet och inte få mig att tappa motivationen. Då får jag snilleblixten att vi kanske kan skruva sönder den i bitar? Så fram med grejer och skruvaskruva. Av med benen, av med sidorna och halva ryggstödet åkte väck innan vi kastade in delarna i hallen, låste och rivstartade mellan spårvagnarna tillbaka till lagret. Tio i sex var vi där, och processen upprepades. Förutom den delen där vi fick hjälp med åbäket upp på biltaket.
Släpasläpa, skruvaskruva och dradra.
Tillslut var alla delar innanför våra väggar och att montera tillbaka allt var inte så illa som väntat. Klockan åtta hade vi till och med ätit kycklingsallad och D kunde titta på Vetenskapens Värld och jag låg med katt på magen och läste Gentlemen. De enda tecknen på en av mina värsta eftermiddagar på länge, var värken i armar efter bärandet. Jag orkade knappt vända blad i boken eller lyfta kaffekoppen. Men jävligt nöjd var jag.
Nästan så att jag ville sova på soffan under natten, men bara nästan...


...

I helgen har jag sett min nya älsklingsfilm 2 gånger.
Little Miss Sunshine.
Jag tvingade D att se den igår kväll och när jag kämpade mot tårar i slutet
så skrattade han så där ärligt hjärtligt innerligt för att det är så himla fantastiskt!

image108

Hur är läget?

Jag har kastat mögliga saker i kylen och ersatt med nya fräscha grejer. Om två timmar kommer han och gissa om jag längtar! Jättemycket. Då ska jag bjuda på finmiddag. Jag har inte ätit lagad mat på hela veckan och jag hörde missnöjda grymtningar från kakan när jag avslöjade det för henne i telefonen "precis som när du bodde i Växjö" och jag kan inte annat än att hålla med. Hon avslöjade också detaljer kring vår förlossning (min & mammas alltså). Det är ju skamligt att jag tidigare inte visste att hon låg inlagd i en och en halv månad på sjukhuset för min skull? Jag hade gett henne förgiftning... Och inga besök fick hon heller, för bror som under denna tid bodde hos mormor & morfar lekte med grannar som hade mässlingen och det kunde smitta. Farligt, farligt.
Fy vad jobbigt, sa jag med medlidande i rösten, men då avslöjade hon att hon visst träffat sin ende son under största hemlighet en gång under permission: Jaha, med risk för mitt liv alltså, svarar jag då lite förnärmat. Men det gick ju hyfsat bra trots allt.
Jag blev ju riktigt bra trots allt? Och bror, han är också ganska bra.

Jo, kalasmiddag väntar och då ska jag berätta om huset för D. Huset jag kollade på i förmiddags. Jag räknade till 15 parkerade bilar utanför och kön till objektsbeskrivningarna var lång. Jag påpekade högt och flertalet gånger att min sambo inte var i stan, så att folk inte skulle tro att jag var en ensam & patetisk kvinna som gick på visningar för nöjes skull.
Huset i sig var ganska charmigt, många trappor och små skrymslen. Knarriga golv, högt i tak men slitet och toaletten hade bidé... Och sen då den beryktade rälsen. Mina farhågor besannades för från knuten var det knappt tio meter tills schwisande tåg. 10 meter - får man ens bygga så nära? Inte nog med det, i jämnhöjd fast en 500 meter iväg gick motorvägen mellan Borås och Göteborg, och som lismande mäklaren uttryckte:
Den är nästan värre än järnvägen... 
Så även om huset var schysst (en gammal orgelfabrik sa någon) var läget inte det bästa. Och så mycket vet jag, att det är enklare att ändra på byggnader än att flytta berg.

I love you, tomorrow

Jag brukar gilla kostymdraman och äktenskapshysteri a'la Jane Austen. Men nu får det vara nog. Jag såg Hugh Grant tidigare i veckan för "reklamen" om Förnuft och känsla på 2:an, men så här 2,14 in i filmen  har han ännu inte uppenbarats. Inte vad jag märkt i alla fall, så det blir endast en biologiärare av fem på den. Kan också vara för att jag fastnat i små meningslösa spel via expressen. Jag bildar fina rader med chuzzles och hoppas på att vinna över tyska kvinnor i 40+-åldern. Jag tror att det är en enkel match med med rödvin i magen och med deras skill verkar det vara svårare än anat. Kort sagt - jag förlorar. Men som säkert Lotta Engberg säger: Otur i spel - tur i kärlek. Imorgon kommer D hem!

Hej & tack Göran!!

Jag blev så himla glad på något sätt. Och Göran, vad roligt att du inte bara rycket på axlarna och avfärdade mitt konstiga fantomen-inlägg med en trött suck. Det är lätt hänt här på internet.
Som du förstår så gillade jag verkligen ditt "ordspråk" så se det som en hyllning. Bakom varje framgångrsik fantom står alltså en kvinna - information värd att spridas.

Och för ni som inte fattar ett jota,
kolla in den bästa kommentaren
jag NÅGONSIN fått här på bloggen!

image107
Sy Barry © KFS

Förresten...

...jag har syndat. Jag har porrsurfat på hemnet och drömt mig bort bland hus och miljoner.
Planerat och möblerat, byggt om och byggt ut i mitt huvud.
På söndag finns risken att jag racar ut till Landvetter och kollar in ett av objekten för mina snuskiga fantasier. 
Det är faktiskt billigt och jag misstänker att den anseliga summan beror på järnvägen som ligger bakom knuten. Den står det dock inget om i annonsen. Där står saker som:
visst renoveringsbehov finns... 
Men hey, vad är lite godstågsskakningar i väggarna när det finns trägolv, guldiga tapeter och en öppen spis? I alla fall i ett av rummen, resten verkar ha heltäckningsmatta ;)

image106

...

Vår säng är skitstor. Det är en sak som jag upptäckt under min vecka som tillfällig ungkarl. Och jag minns att jag klagat på D som har en förmåga att kravla över så att jag får en femtedel av kanten samt lägga tunga armar över mig så att jag ser ljus i tunneln och knappt kan andas på nätterna. Då har jag gnällt, tryckt armbågar och slängt katter i väggen. Nu tvingar jag djuren under täcket för att känna mig mindre ensam. Rivsår är bättre kyla.image105

En annan sak jag upptäckt är alla grejer man kan äta direkt ur paketen för att spara disk. Glass, mjölk och juice. Diskmaskinen är okörd och där står en ensam kniv och intorkade kaffekoppar sedan helgen. Ikväll tillkommer säkerligen ett vinglas men jag fortsätter med fast föda från kartong. Pizza och På Spåret.        --->
Men in med nya soffor och ut med veckans ovanor. På måndag blir det husmanskost med blivande make. 
Jag saknar dig!

hits