.

En man på spårvagnen spelade på en jätteliten gitarr ända till centralstationen.
Kändes lite som en dröm.

piska, fiska what ever...

Lön idag och passar rätt fint. Jag behöver ge mig ut och leta festkläder inför fredagens julfest på D's nya jobb. Återigen ska vi vara snyggast på tillställningen

Förresten, i bilen hem från Halmstad i lördags natt hörde jag kanske världens roligaste felsjungning. Jag körde och "någon" gjorde allt för att hålla mig vaken. Det inkluderade att skråla till låtarna på radion och jodå, ganska effektivt. Jag ville verkligen hem snabbt för att slippa whiskeyandedräkt och falska toner i mitt högra öra. Så det som höll mig vaken då, det var inte framträdandet i passagerarsätet utan snarare när "Staten och kapitalet" spelades och någon inte sjöng om någon piska som kittlar någons nacke, utan om att FISKA... Jag dog lite och sedan när jag vaknade till liv igen frågade jag om fiskandet hade något att göra med att de satt i samma båt?
"Kanske det" västes det från sätet bredvid och sedan kom ett förtäckt hot om onormalt tidig väckning i en månad om jag skrev detta på bloggen. Jag tar det. Snart börjar julkalendern och då vill jag hinna upp i tid ändå.


200 tecken

200 tecken är exakt så här många bokstäver, siffror, skiljetecken OCH mellanrum. 200 tecken är exakt så här många bokstäver, siffror, skiljetecken OCH mellanrum. 200 tecken är exakt så här många teck.

- där går min gräns på hur mycket jag får förmedla åt gången.
Kändes jävligt taskigt i början men nu har jag flyt... 
Från och med nu är det 200 tecken inklusive blanksteg åt gången som gäller 4-ever.


Inget kul alls

I år tänker jag köpa alla mina julklappar via internet. Inte en chans att jag trängs med snoriga fjortisar, frustrerade tonårspappor eller panikslagna mormödrar i Nordstan. Jag ska faktiskt försöka undvika centret helt den närmaste månaden, för kaoset har redan  börjat - och då har inte lönebeskedet landat ännu!

För övrigt anser jag att typsnittet "Comic Sans" bör utrotas. Jag ser inget roligt med typsnittet Comic Sans. Jag skulle inte ens önska min värsta ovän typsnittet Comic Sans. Kort sagt, jag HATAR Comic sans.


Bubbel

Skumpa till middag ikväll alltså.
Vårt hushåll har en tradition av att dricka champagne när någon får nytt jobb. Det är inte jag men lika glad är jag för det. Kan ju också kännas lite orättvist att så många i regionen inte har ett arbete alls att gå till medans D kan "välja och vraka". Men är man bäst så är man...  Det skålar vi på!

Devil in kattkostym

Snacka om "devil in disguise". En rikig jävul men i en oemotståndligt söt kattkostym.
Jag talar så klart om Russin.
I morse när jag som vanligt stressade runt halvnaken med kaffekopp i ena handen och mascaran i den andra, ser jag i ögonvrån ett svartvitt monster sitta i ikeapåsen med veckans tvätt. Jag stannar upp och hinner tänka halva tanken: "Varför sitter Russin så konstigt?" innan: " ... aaah - hon kissar på kläderna!"
Jag upprepar: hon kissade på kläderna.
Nu finns det tre alternativa anledningar till hennes beteende:
1. I ren protest mot att kattlådan inte var rensad.
2. Markera att vi verkligen var i behov av tvättid och påskyndadet förloppet litegranna.
3. Av ren jävulskap.

Så här i efterhand ser jag att alla alternativ faktiskt är tänkbara anledningar samt ett tecken på att två i vårt hushåll arbetar för mycket, medans två andra (med lite mer kroppsbehåring än tidigare nämda) känner sig förbisedda?


...

Mycket nu. Så mycket att jag inte hinner tänka på Flin solandes på Thailands stränder för att ta julfirandet hela vägen och se ut som en pepparkaka resten av året. Jag hinner alltså inte bli grön av avund här hemma i snålblåsten och pissregnet. Däremot frodas missprydnader i mitt ansikte, finnar och öroneksem och jag tänker att jag måste andas lite också. Längtar till julledigt.
Såg förresten en adventsstjärna i ett  grannfönster igår kväll, men innan jag hann öppna munnen sa D strängt: Nej, det är alldeles för tidigt!


En liten värld

Jag och ekonomichefen på företaget har precis upptäckt att hans sommarställe under sin barndom låg sådär en halv kilometer från Brorsmåla. Så vid nästa löneförhandling tänker jag ta med mig foton av huset och samla på mig roliga historier om de boende i närheten. Lätt värt 5000 extra i månaden, right?

hjälp

Förresten, jag har Sveriges största finne på besök. Alldeles under min vänstra näsborre bor han, den jäveln. Han passade på att komma igår, när jag vandrade dimmig i bakisångest. Så idag på jobbet kände jag mig prao.
Och väntar på att menskalendern ska informera mig om ägglossning. Jodå, det är en sms-tjänst från ett ledande företag inom mensbranschen som sköter min privata cykel.

Update: kom igen nu då, vart är mitt meddelande? Jag grät ju nästan nyss när Pele äntrade fotbollsgalan....

.

Jag hade tydligen inte upplevt en riktig bakfylla förräns igår. Vi säger så.

Åh

Men åh. D är och jobbar. Jag tänkte passa på lite jag med men är så oerhört osugen. Det går liksom inte och känslan av att det är en hemtenta som ska vara inlämnad om typ 20 timmar utan att ens vara påbörjad har aldrig varit närmare... JAG VILL INTE. Jag vill också ligga på en strand i Thailand som lillasyster. Eller köra snabbt i en skrotig bil som storebror. Eller kanske promenera på Köpenhamns gator likt Kakan. Jag vill göra allt utom att skriva färdigt det jag lovat ska finnas i kundens inkorg måndag 09:00. Men vi ger det till tolv ok? Återkommer då. Pusshej.

Hoppsan hejsan

Otroligt vad vissa gör för att få spela tevespel...
Annnars har jag ätit grekiskt och påmindes om hur jag bara för någon vecka sen omedvetet försökte smita från en nota på en after work. Jag skulle gå lite tidigare än alla andra och bad om att få betala. Fick kvitto, lämnade mitt kort till servitören som snart kom tillbaka med det i en liten bok. Jag tog mitt kort och fortsatte prata med sällskapet och killen tog tillbaka "boken" Efter fem minuter kom han igen och sa.: "Eh, du skrev aldrig under..."
Jag hade alltså bara tagit mitt kort och skitit i att signera. Bör noteras att det bara var två öl så jag kan inte skylla på alkoholintaget. Bara att säga "ojdå, hoppsan, sorry och så kan det gå" och hoppas att han inte satt upp en bild på mig inne i restaurangen med meddelande typ "Se upp för denna kund!" 

Och J - har spanjackerna snott din mobil? Vi hörs väl för glöggdrickande när det närmar sig? Saknar dig med och kan eventuellt glädje dig med att Göteborg erbjuder pissregn 20 timmar om dygnet. Må solen skina på dig!

Katten update

För er som bryr er:
Vi hämtade Fröken igår vid tio på kvällen trots att hon lämnades redan halv åtta på morgonen, det var tydligen massa akutfall emellan och jag förtänger tanken på de tolv timmar hon spenderade i otäck veterinärsbur. Troligtvis hatar hon mig för allt jag utsatt henne för det senaste dygnet, men jag mutar henne med mat (hon vet dock inte att den är utspädd med massa leversmakande meducin). Det fanns tydligen inget i näsan, förutom en inflammation och likadant i tårkanalen. Så i princip sövdes hon ner i onödan men vem kan stå emot en veterinär som spelar på ens dåliga samvete? Vad är pengar jämfört med ett kattliv? Misstänker att det inte är helt ovanligt att ordinera den lite dyrare behandlingen istället för att först testa den billiga sorten först för vem ska annars bekosta lön, lokaler, nya arbetskläder som katter river sönder samt foppatofflor i käcka färger. Jag är inte bitter. Jag är jätteglad att Flisan mår hyfsat bra och förhoppningsvis med all medicin snart ännu bättre. Men om allt verkar fint tänker jag ignorera det rekommenderade efterbesöket om två veckor. Sånt är mitt samvete, sorry.

Förresten kom det en hund akut samtidigt som vi igår kväll. Den hade käkat upp en nylonstrumpa. Och i en monter i väntrummet hade de samlat andra konstiga saker som hittats i diverse magar. Ett cykelsadelsskydd bland annat. Då är man rejält hungrig va?


Un petit chat et un chien fou

I detta nu undersöks troligen Flisans nos. Hoppas de hittar något som går att ta ut.
Förresten hade en mycket arg hund smitit från djursjukhuset i natt. I morse när vi kom var det kaos och vårdarna hade stängt in den morrande hunden i väntrummet. Vi fick ta bakvägen men lyckades ändå stöta på sköterskan från kvällen innan. Hon ignorerade oss dock och sedan hörde jag hennes gälla röst i korridoren:
"Deeet är inte mitt ansvar..."
Fortsättning följer.

Och så en påminnelse till mig själv: Rota fram franskaböckerna från skolan.
De lär ligga på vinden i Brorsmåla.
Jag är sjukt sugen på att plugga francais.
Oui.


Vilken resa

Regnet öste ner och jag körde fel. Flisan fick se centrala Göteborg och kräktes någonstans vid centralstationen. Väl framme var hon lugnet själv. Kelade med doktorn och la sig raklång på undersökningsbordet. Charmade praktikanten och jag pratade på om kattliv som de säkert hör varje gång sentimentala djurägare står framför dem med sina favorier. Så långt allt väl.
Fröken hade skabb i öronen men nysningar och rinnande ögon kunde vetrinären inte härleda. Så imorgon ska hon dit igen, sövas ner och undersökas i gommen, där sitter troligtvis något som irriterar. Tack och hej doktorn och in kommer en sköterska som ska fixa öronen. Droppa i, gnugga och behandla bort skabbem. Så långt allt väl men ungefär när hon drar Flisan i sin lilla svans och säger med surkärringsröst: Då ska vi seeee... blir katten arg, sliter sig loss ur sköterskans grepp och sätter klorna i hennes rygg. Tanten skriker och jag & praktikanten stirrar. När Flisan väl hoppat av och gömt sig bakom en hurts gnider sköterskan sitt sår och tittar skyldigt på mig. Hon vädrar i luften och säger: "Hon tömde visst analsäcken också..." 
Jag tänker att hon inte kan vara helt ovan vid situation, med rädda djur, kanske har de ont och därför beter sig likt min Flisa nyss gjort. Praktikanten upptäcker att tantens tröja gått sönder och där är visst lite blod också. Jag tråcklar in min katt i buren, hade jag fått göra det på vårt sätt från början hade det säkert inte blivit några problem. Sen när vi smyger förbi entren ser jag sköterskan förtvivlat tvätta sig med alsolsprit och jag vinkar, säger: "Vi ses imorgon". Vi ses imorgon...

Håll tassarna

Snart ska jag lura med mig kissen till doktorn. Jag är lite rädd, självklart för att veterinären ska säga att Fröken Flis är dödssjuk i rabies eller någon annan farlig farsot men också för att det känns som ett nederlag. Att jag inte kunnat ta hand om vår lilla katt, att det är mitt fel att hon är sjuk och så vidare. Misstänker att denna känslan är ganska vanlig hos ansvartagande föräldrar...
Så katten är borstad och buren blänker. Förhoppningsvis blir de arga på mig för att ha upptagit deras dyrbara tid ( i många avseenden) med en snuva som är övergående. Håll tassarna nu'rå.


Ssch

... säg inget men idag tar jag Fröken Flis och åker till v-e-t-e-r-i-n-ä-r-e-n (man vet aldrig vad de där katterna gör när ingen är hemma, säkert surfar bloggar, spelar tevespel och hoppar i sängen).
Hur som, katten utan svans har massa snor i näsan och ett öga som rinner. Orsaken ska alltså redas ut. Pappa påstår att hon har suttit i drag jag vet inte vad jag ska tro. Förutom att jag är trött på att vakna om nätterna av kattsnorkaskader i ansiktet.


203

... så många pocketböcker har jag idag. Och alldeles nyss bytte de plats från bokstavsordning till organiserade efter färg.
 Kanske har jag just nu världens finaste bokhylla.
Jag upptäckte också att hyllan från rött till rosa innehåller flest lästa böcker.
Där finns "Ett öga rött" såklart, Carl Johan Vallgrens "Dokument rörande spelaren Rubashov" och "Fördjupade studier i katastroffysik" av Marisha Pessl.
Fina böcker på sina vis.
Igår fanns det förresten bara 199 pockets i hyllan men jag nyttjade presentkort under lunchen och nu väntar bland annat lovande "Hey Dolly" och kanske min favoritförfattare Johanna Nilssons nya "SOS från mänskligheten".
Läggdags och läsdags alltså.

 
  

.

Strax efter åtta plingade det på dörren och jag fick kasta på mig kläderna. Det var en man med ett paket. I paketet fanns min kamera som skottarna äntligen skickat. Jag blev glad, ringde veterinär för snuvig katt och satte mig på vagnen till jobbet. Väl där insåg jag att jag inte orkade vara där. Mötade lite och släpade sedan hem jobb och dator. Nu sitter jag här med en odefinierbar värk i kroppen och skriver om bredband. Misstänker nya örhängen som jag med våld tryckte i igår och ordspråket "om man vill bara fin får man lida pin" kan fara åt fanders. Hoppas innerligt att det var en sväng nickelallergi som skapade ont och inte en begynnande förkylning. Jag har ett sextimmars-möte med kund imorgon, vissa väljer att kalla det workshop men inte jag. Jag har redan bestämt hur jag ska jobba i projektet så det finns ingen plats för handling där inte. Jag ska bara förmedla det på ett övertygande sätt. Och då finns ingen plats för ont. 
Tillbaka dit vi började, kameran. Gissa min besvikelse när batteriet väl var laddat och jag ser att minneskortet är tömt! Så när som på den här bilden: 
 
Jag vet inte vad det är och är inte heller så säker på att jag verkligen vill veta...

.

Botar lite begynnande höstdepp med hårfärg. Varje dag i hissen upp till jobbet tycker jag mig ana gråa hårstrå i spegeln. Men det är svårt att titta efter riktigt och jag intalar mig att det är lysrören som är orsaken. Imorgon blir det alltså upp till bevis. Annars har jag ett sjukt tevespel och en lite snuvig katt. Jag har också fått en kanadensisk granne.

.

En back läsk. För att ha liksom. Julmust, fruktsoda och grape tonic i en salig blandning. Det är vad jag kallar vuxet.
En annan sak som bevisar att jag börjar bli gammal: en av mina allra bästa vänner fick en liten tjej i tisdags. Tänk att det numera finns en mini-miniatyr utav en av mina favoritmänniskor här på jorden. Fina grejer det!

...

Idag går det fint, ska bara få ihop en textleverans och sitter därför hemma i eftermiddag. Snart kan jag allt om koax, fiber och digital kabel-tv. Synd bara att jag glömmer så fort, mitt minne är minst sagt selektivt. Jag kommer sällan ihåg information och fakta som jag nyss lärt mig, men jag vet exakt hur den hemmasydda plisserade kjolen som jag hade på skolavslutningen i årskurs fyra ser ut.
Lite synd, för när viktiga marknadschefer ber om språkråd känns det så där att säga: "Jag vet inte, men det SER rätt ut "istället för att hänvisa till korrekt grammatisk syntax.
Fast man klarar sig visst ganska långt på "magkänslan" och lite charmig småländsk dialekt. Det har jag märkt.


.

Jag är inte särskilt musikalisk.
Men det fanns en tid då jag i alla fall hävdade att jag gärna lyssnade på det. Typ gymnasiet då det blev en del av ens identitet. Då var jag mycket noggrann med "whats hot" och "whats not". Såklart skulle det där heta inte vara hett på ett hett sätt utan ju fler okända band man hade på sin playlist, desto bättre.
Det allra bästa var när någon sa: Har du hört XXX? och man kunde svara: "Jo, jag lyssande en del på dem förra året, inte nu längre - de har blivit för komersiella". Ja ni fattar, jarvis cocker -skinnjackor och hela kittet.

Men saker och ting förändras.
Och det här är saker och ting jag funderar på när jag verkligen verkligen vill att Britney ska spelas på radio.


Så ja

Börje har lagt om däcken så nu vinter - nu kan du komma!
Andra saker som hänt idag:
* Oroväckande glad nyhet. Varför utsätter jag mig för det här? Är det verkligen värt en
   gratisresa till hufvudstaden?
* Möte med viktigt marknadschef gick bra. Tydligen pekade jag med hela handen...
* Ett ben inklusive fot med tår på ny kreation skapad.
* Bara halvvägs i bra bok, nästa del väntar i sängen. Nu.
go'natt.

stylish

Igår inhandlades innetofflor till jobbet. För det är snablars kallt nu för tiden och så ganska mysigt att även kunna hasa på kontoret.
Fast ibland spexar jag till det, tar fart och glider fram till kollegan i korridoren, men mestadels släpar jag mig bara fram och tillbaka till kaffemaskien. Därimellan ringer jag till Börjes verkstad, läser på och skriver till om bredband samt lyssnar på Nick Cave.
Och snipp snapp snut, snart var tisdagen också slut.






.

Jorå, vi kom till Småland och här är det kallt. Och juligt. Igår åt vi risgrynsgröt och idag vankas visst jansson, nästan så att man tror att Kakan ligger några månader före i planeringen. Men vore rätt fint med ett tomtebesök och klapp kanske. Å andra sidan är det en gåva att bara få vara här.

hits