Varför är det så svårt?

Jag har suttit med en text hela eftermiddagen. Den skriver sig tydligen inte självt. Tydligen förväntas jag göra det, men det går liksom inte. Jag har tappat orden.
Istället gör jag andra, mycket viktigare saker som:
  • Rensa bland gamla mejl
  • Sorterar i mina skrivbordsmappar
  • Dricka läsk
  • Kolla min stegräknare vart femte meter
  • Lyssna på band på rookie.nu
  • Meningslösa samtal på msn
  • Leta efter mitt tuggummipaket

Vad jag egntligen borde leta efter är inspiration, motivation och kanske lite action...
För snart tänker jag traska hem, och det vore bra att texten klar då.
Suck.


Mysterium

Ni vet de där sakerna som man hamstrar på sig.
För att men vet att de alltid försvinner, och gärna alla på en gång.
Och som sen på något konstig vis dyker upp igen - åter alla på en gång och särskilt när man köpt ett helt nytt lager.
Jag snackar lepsyl, hårspännen, tändare och senaste upptäckten är tuggummi.
Senast igår inhandlade jag ett nytt paket som redan idag är spårlöst försvunnet. Förlorat. Borta helt enkelt.
Jag blir förbannad. 
Och riktar mina misstankar mot Russin. Det blir korsförhör när jag kommer hem!



Mr. Dishwasher

Jag har en ny bästa vän. Nästan på gränsen till en ny kärlek.
Mr. Dishwasher - i love you.

När vi flyttade in i nya lägenheten för snart ett halvår sen, fick vi köpa honom billigt av förra hyresgästerna. Först tackade vi nej, och tänkte nej, vi behöver ingen diskmaskin. Men vi ångrade oss och kanske är det bästa beslutet på länge. Jag förstår inte hur jag kunnat leva utan honom förut. När jag kommer hem från jobbet är det oftast rent och fint i köket, Hello Mr Dishwasher. Efter maten, gapa Mr Dishwasher... Han gör ett bra jobb och det är fantastiskt. Därför hyllar jag honom i bloggen och uppmanar alla utan en vän av hans kaliber att genast skaffa en. Han kommer att göra DITT liv lite bättre, jag lovar.

(Shit. Kändes nästan lite maniskt/fanatiskt/Carola-aktigt där ett tag va? Men jag gillar verkligen vår diskmaskin...)


   

Alice och vem?

Såg nästan nyss dokumentären om/med Alice Timander. Jag har hört en del om den innan och såg med förväntan fram mot klockan åtta noll noll. Mycket kan hända under en timme och tjugo minuter.
Det började med att Alice klämde lite på min "tycka-mycket-om-gamla-och-kloka-människor"-nerv. Hon var sympatisk, eftertänksam och vältalig. I leopardmönster filosoferade hon om kärlek, till män och till uppskattning. Om bekräftlese och iskuber i ögonen.
Kvinnan bakom kameran kom snart jämsides Alice i berättelsen, och bilder när hon virvlar runt bland äppelträd samt skakiga klipp från barndomens handkamera vävdes in i historien. Det visade sig att filmkvinnan var gravid och att fadern var ute ur bilden, bokstavligt talat?
Jag gillade Alice fram tills att hennes äldsta dotter tog till orda. Hon var lik sin mor, till utseendet och sättet att tala. Hon hade också utbildat sig till tandläkare och varit nära att gifta sig fyra gånger. Men nu levde hon ensam, utan man och barn.
Alice tyckte att det var intressant att filmkvinnan ville tala med hennes barn om deras syn på henne och däremd också uppväxten hon gett dem. Intressant, kanske ända gången hon använda samma ord i närliggande meningar.
Hur som helst, för att komma till saken. Den amerikanska dottern far till Sverige för att fira sin moders 90-års dag. Innan kalaset sitter de i varsin soffa och mor/dotter-diskussionen om huruvida rätt prioriteringar gjordes i historien förs på tal. Dottern är diplomatisk men samtidigt tydlig i sin ståndpunkt. Allt handlar om prioriteringar. Och hon var inte Alices...
När bilen med sidenband körs mot festplatsen hoppar hon av bakom gathörnet. Alice åker ensam mot röda mattan och kamerablixtar. När hon Drottning-Silvia-vinkar vid ingången ser man dottern i bakgrunden, där hon verkar känna sig obekvämt bekväm.
De sista minutrarna talas det igen om kärlek. Alice förklarar att hon antagligen är okapabel till att känna den känslan - för män, lägger hon sedan till. Barn nämns inte mer.

Jo, jag gillar fortfarande Alice. Hon är klok någonstans, men jag trodde att hon såg och kände liiite längre. Eller så har hon utsatts för för mycket stroboskop. Eller så är det alldeles för lätt att titta på utifrån - som jag?
Och filmkvinnan då? Jo då, hade hon inte läst sina mellantexter med så tillkonstlad röst hade hon fått full pott.

Många steg blir det

Måndag då. Varmt och konstigt kvavt i Varbergsluften. Segt på jobbet och dessutom har min avdelning förärats med det hedersfulla uppdraget - Köksvecka. Jag har redan fixat diskmaskinen och tömt tomburkar idag och hoppas därmed ha gjort min del av arbetet?

Idag ska jag inhandla två styck stegräknare. Synd att vi hade dem igår, för jag & D tog en rejäl promenad runt stan. Syftet var från början att traska till Hagabion och se film, men vi missbedömde både avståndet och tiden och insåg att vi aldrig skulle hinna. Men många steg blev det... Och fler ska det alltså bli, i alla fall under kontrollerade former.

Nä, tillbaka till jobbet, att skriva ihop ett idéförslag utan konkret idé är inte så lätt.
Jag får nog ljuga lite?




Tur med UR.

Damn, försöker ringa Brorsmåla men ingen behagar svara.
Dagar som dessa saknar och längtar jag något fruktansvärt efter hemma. Hemma som i nyklippt-gräs-lukt, röka-på-altanen, dricka-kaffe-i-kökssoffan eller promenera-till-vägskälet-rundor. Klappa-kossor eller vittja-mjärden. Ont, det gör ont som Lena Ph kanske skulle sagt?

Dagar som dessa när det duggar i Göteborg och jag tittar på pariserhjulet genom fönstret och tycker lite synd om eventulla skolresor som samlat pengar flera år för att åka till Liseberg, och om några dagar ligger hela klassen i början-till-lunginflammation eftersom de åkte flumride och kållerado i regnet.

Dagar som dessa när kaffet dricks i mängder, tvätten torkar i tumlaren och katten sover i soffan. Jag ska snart lägga mig bredvid och se på svt. Säkert något spännande från UR om jag har tur?

Potatis-poäng


Dagens vuxenpoäng:
Hörde mig själv säga högt på Ica Maxi "Oj, nypotatis, gud så gott..."
Parmiddag ikväll.
Ok, sitter just nu men förkläde på mig (har skrapat potatisen).
Hörde på radion att E-type pysslar med nytt album, jag blev inte ens upprörd - bara lite matt.

Det var nog allt för nu?
Nu ska jag gå och handla färsk dill, för det krävs till knölarna.



Hunnen, katten, glassen...

Hejarklacken är humor. Tycker jag.
Skånskan gör det faktiskt ännu roligare.

Så vi kör en länk:
http://www.youtube.com/watch?v=aMb6r3mVB4Q


Drakbåtspaddel.

Okej. Halvchockat tog jag mig upp ur sängen med målet att ta mig till jobbet. Det var i princip det enda jag tänkte på och hann inte riktigt känna efter om jag var bakis eller inte.
Vid spårvagnen försökte jag läsa Metro-rubriker men blir avbruten av en kille som tydligen snackade engelska med mig. "Ja, vagnen går till Brunnsparken"
"Ja, jag är på väg till jobbet"
"Ja, det är väldigt tidigt..."
Tror jag att jag sa, vem fan orkar snacka engelska strax innan klockan sju på morgonen? Inte jag i alla fall.
Hoppas killen tar hänsyn till det och inte avfärdar hela svenska befolkningen som trista & trötta.

Okej. Igår gjorde jag det igen. Blev övertalad.
Helst plötsligt hade jag ett fånigt pannband av ett gammalt lakan i pannan och en paddel i handen.
Lite senare var jag hyfsat blöt och kall. Drakbåtsfestivalen var dock kul och jag är himla nöjd med min insats.
Sen dracks det ett gäng öl och kanske att jag för sista gången minglade med LunarCrew. Känns trist, för de är bra på att partaja även om de gör det lite annorlunda?
Sista tåget hem halv tio. Och jag tror att jag mår bättre än många andra på företaget just nu. 

 


Magneter & pusselbitar

Ok, jag erkänner att jag har hyfsat dåligt morgonhumör. Men jag vet om det, det är så jag kommer undan alla mina dåliga egenskaper... Så länge man är medveten om dem är det okej?
Och helst av allt vill jag att D håller sig i sängen tills jag lämnat lägenheten på morgonen, det är smidigast så. Jag har rutiner som sabbas av att toaletten plötsligt är upptagen, och jag vill helst inte ens tala om kaffebryggaren.
Så för allas bästa får han inte stiga upp innan hej-då-pussen getts.

Igår upptäckte jag dock att det inte endast var på morgonen detta humor uppenbarade sig.
Efter tjugo minuters sov i soffan (till ljudet av supernanny och skrikande barn på teven) förvandlades jag till monster igen. Jag hann knappt snäsa klart åt stackars D innan telefonen ringde. Tur att jag svarade och tur att det var hans mamma som ringde och jag fick snabbt ikläda rösten som perfekta flickvännen med vänlig ton, som jag faktiskt lyckades behålla även efter samtalet. Resten av kvällen.
Jag har verkligen ingen anledning att vara otrevlig. jag är ju egentligen hur glad som helst?!
Ibland undrar jag hur han står ut med mig... Men jag antar att det också gäller åt båda håll.
D är min magnet och min pusselbit.

Och just det, tur att jag inte nämnde organiserad slash ordningssam som en av mina bästa egenskaper till nya arbetsgivaren. Glömde nämligen min del av kontraktet hos dem efter att jag skrivit på.
Pinsamt? Beror på hur man ser det...


Hobby eller nåt?

Såja. Alldeles just för ett ögonblick sa jag upp mig. Via mejl, och kändes lite märkligt, men så var det sagt.
Konstigt men jag har dock nära två månader på mig att vänja mig. Innan jag loggar ut för gott och med stor säkerhet inte åker tåget till Varberg kl 07 nåt mer.
Sistnämnda känns bra, likaså högre lön och förhoppningsvis ett mer stimulerande arbete.
Jag har skrivit nytt kontrakt och denna gång var jag mer uppmärksam på ex. uppsägningstid...
Och så sög jag åt mig alla kommentarer om att jag fullkomligt sparkat ut mina medsökanden. Jag tror att det här kommer bli hur bra som helst.
 

D är och seglar ikväll. Också märkligt, nån random kille på skolan frågade om han gillade segling. D sa ja. Vill du hänga med ikväll. Ja sa D. Och förresten, det är en tävling... Ok, sa D.
Så nu hissar & halar han för fullt antar jag. Bra att han skaffat en "hobby".
Det ska jag också göra,  för från och med augusti sparar jag två timmars resväg till/från jobbet. Heeelt galet.
vad ska jag göra med all ledig tid?

Hälar och hälsoångest

Saknar halvtimmeskomedier på komersiella kanaler. Särskilt dagar när man är bakis.
Då nästan suger public service. Finns liksom inget att slötitta på.
Just nu är dock underbara "Six feet under" men Nate har dött och det är minst sagt trist...
Kikade lite på 2:ans dokumentär om hypokondriker dock, om norrmän med hälsoångest. Stackare.
Verkar himlans jobbigt att vara inbillningssjuk.

Annars, skoskav och närmast köttsår på ena hälen. Tur att solsken lovas och därmed "sandal"-väder.


Bröllop igår...

...bakis idag. Men det är väl så det ska vara?
Hur som helst, värsta bästa festen. Värsta fina brudparet också och jag tror på evig kärlek där. Grattis!

Jag har ärligt talat inte funderat så mycket på giftermål, äktenskap och ringutbyte. Själva grejen med make/maka har inte intresserat mig så mycket, men festen däremot - den tanken gillar jag.
Och igår blev den ännu mer påtaglig. Jag ska nog också knyta dessa band någongång, men som sagt, framförallt för att få vara snygg och ha ett schysst kalas för alla dem jag gillar.
Jag & D dansade massor, det var länge sen. Härligt att få titta djupt i ögonen, hångla och trampa den man gillar allra mest på tårna. 

Men någonstans bland allt bröllopsfluff blev det också ganska märkbart att gänget numera håller på att bli vuxna. Bästa beviset var inte de små yngel som vissa skapat, utan att vi tappra själar på efterfesten, mest satt trötta och tomma i en sunkig soffa nånstans i Halmstad. Inte ens ljummen cider och Jackson Five fick igång oss.
Efter en halvtimme gav de flesta av oss upp och traskade hemåt...
Illa, illa.




Ojoj.

Så mycket jag vill skriva men vet inte vad som passar sig.
Läste ju om killen som inte fick arbete för att företaget han sökte hos läste hans flickväns blogg. Där framgick att hon inte var särskilt villig att flytta och därför önskade att pojkvännen inte fick jobbet.

Jag kan i alla fall avslöja att min förmiddag ägnas åt en ganska bisarr "arbets"-uppgift.
Men det tar jag.


Äta bör man...

Det sköjer över mig då och då. Den där lyckokänslan.
Nästan som kär-pirret känns det som. En rysning av behag och som ticks liksom skakar jag på huvudet och undrar om jag inte drömt. Men jag tror det är på riktigt.
På måndag vet jag i alla fall.

Kloka människor på mitt arbete jobbade idag och tar ledigt imorgon istället. Jag funderade på det men kände att en fri torsdag inte är så tokigt. Och jag har haft en trevlig torsdag. Shoppat skor till lördagens bröllop. Fikat med J, städat och surfat... Allt trots att jag inte steg upp förräns tolv. Vilken grej.
Men en sak har jag helt glömt bort. Att äta, det bör man annars dör man. Och det vill jag inte...


Mycket märkligt...

Jättemärkligt.
Igår när jag skulle ringa en kollega kopplades plötsligt företagets "allmänna" telefonsvarare på.
Och hoppsan, där snackar ju jag konstig småländska.
Den första sekunden tänkte jag "My gosh, vart har jag ringt?".
Andra sekunden: "Men jag känner ju igen det här..."
Sen tittade jag på min mobil för att se att det verkligen var min och att jag inte ringt till min personliga telefonsvarare. Och efter ungefär fem sekunder kopplade hjärnan.
Då skämdes jag lite, för det lät ganska knäppt. Sen skrattade jag lite... Minst sagt märkligt.

Och så en sak till. Ikväll finns det anledning att fira. Jag är hjärtans glad. Och fan, jag är jäkla bra dessutom!


Döden & jag

Jag tror jag dör.

uppdatering kommer... när jag vaknat till liv och blivit en normal människa igen.
Det kan alltså dröja.


hångel hela helgen

Härligt... vi ska tydligen göra en hångelbok med historier, bilder och annat kul från våra medlemmar. Uppgiften var för svår för mig och jag lämnade över till Mari (hon kallas väl inte pussgalen för inte?)
I alla fall, idag får jag stå för mitt första hångel-beskrivning, och känner mig lite smått utlämnad. Tror jag?
Jag hade dock väntat mig en mängd oanständiga förslag från medlemmarna, men de verkar lite smått rädda för F27.
De skriver mest konstiga smileys som jag inte kan tyda.
Så om nån vet vad: O.o xD betyder, kasta in en kommentar.
Kanske har jag en P13 på g i sådana fall =)


Fredag då. Finally.


Uppdatering; kvinnobesvär

Tack kakan!
(Reds anm: Kakan är förkortning för moderkakan aka min mamma. Jag tycker att det är ett fint ord men mamsen tycker att det låter små-äckligt på nåt sätt så jag har förkortat det).

Det finns ett fint namn även för mensvärk under själva mensen, inte bara före/ -pre.
Det fina namnet är, och jag citerar moderkakan (f'låt mamsen, men hela uttrycket lämpade sig så bra i dessa sammanhang) "dysmenorré" och betyder smärtsamma menstruationer.
Har ännu inte bestämt hur jag ska förkorta det, men är hyfsat nöjd med extra bitch-tid.

Ni får gärna nyttja informationen, men hänvisa gärna till källan...
(oj, jag har visst några journalistiska tendenser kvar, inte helt sålt min själ till djävulen eller reklambranschen som det ibland kallas...)

I skrivandes stund kikas med ett öra på kvaltävlingen till ESC. Jag är inte längre lika sugen på lördag. Det är ju riktigt dåligt. Och inte har jag sett skymten av SkrikNiklas, "min" lunare på plats... 

Kvinnobesvär


Jag minns när min farmor berättade om sin första mens:
"Jag satt på höskullen och grät..."
Mina kvinnobesvär är inte så allvarliga vad jag har förstått. Givetvis tycker jag oerhört synd om mig själv och anser mig ha rätten att bitcha, mest för att jag har en godtagbar ursäkt.
Men när vänner sjukskriver sig, tar triangelmediciner och faktiskt mår riktigt dåligt på riktigt, inser jag att mina problem är ringa. Jag är visst en lyckans ost - i alla fall i de sammanhangen.

Förresten, är det sant att Vincent "blonda killen med pannband och Don't Hate on Me" är Roger Pontares son?
Intressant i sådana fall.

Nu vankas det kreativa och säljande texter för hela slanten.
Kommunikation är vår passion!

PS om PMS.
premenstruella spänningar... vad heter spänningarna man har under mensen då?
Kakan: Fråga doktorn igen...





Jäkla sjukhusserier

Återigen, jag utnyttjar public service till max. (Och ja, såklart att jag betalar, jag vill ju kunna bli kulturminister nån gång i framtiden...) På min teve visas endast 1,2 & 4.
Ganska skönt, för efter flytten har mitt tevetittande minskat drastiskt.
Snittar jag två timmar om dagen numera är det en hög siffra. Och just idag blev det så.
Först Uppdrag Granskning (Janne J is the shit) och jag nästan grät en tår över de rara tioåringarna som handlat låtsas-grejer på ungdomscommunityn.
Och jag kan meddela för er som såg programmet att sajten som den tråkiga mannen från Etiska rådet snackade om var min arbetsplats. Vi lurar minsann inte kids utan betalar tillbaka när päronen ringer...

Och sen då, en timme med den där hemska doktor House. Vet inte varför jag ser serien (antagligen för att jag inte har så många andra alternativ). Den gör mig upprörd och är det verkligen så i Amerikat? Att man lägger så mycket kraft på en patient? Fem doktorer som ständigt skriver symptom på whiteboard, biter på blyertspennor och jagar varandra i korridoren?
Mamma: kanske du kan fråga doktorn som tjuvläser min blogg på ditt jobb?

Och sen då? Ska jag ödsla en halvtimme till på American Idol?
Nä, jag får skapa lite till text istället.
Jäpp, kanske nytt jobb på gång...

Det firar vi med en bild!
image15

Dagens bästa *2

Dagens bästa lajv:
Rammstein och Ted Gärdestad ÄGER!
Så skrev P20 runt middagstid och gjorde min dag. Härlig kombination helt enkelt.

Och så har äntligen schlagerexperten svarat på mina nyfikna frågor. Han ska fara till Helsinki och hejja. Bästa svaret gav han på frågan "Vad finns i din packning?"
- Massa kläder och sånt som man behöver. Jag har med mig boken "Döden är en schlager", den kan ju vara spännande att läsa på resan, en kriminalroman av Ann-Christine Bärnsten som sjöng "Ska vi plocka körsbär i min trädgård" i den svenska Melodifestivalen 1975.

Hoppas att medlemmarna är snälla mot honom på onsdag när nyheten publiceras...
 


Jösses!

Idag publiceras min favorit-lunares artikel på startsidan.
När jag berättade för D om honom, frågade han mig om jag inte var väl partisk och subjektiv.
"Tror du att resten av världen gillar honom lika mycket då..."
Yepp, det gjorde världen (eller LunarStorm i alla fall).
Hans gästbok har redan fyllts med över trehundra hälsningar och hyllningar om hans text.
Och då har inte kvälls-rushen satt igång än.
Jag skickade ett meddelande till honom och fick svaret: "Hjääälp, jag drunknar. Tack så hemskt mycket!"
Undrar om det
här funkar?

Jag blir så glad.
Annars är jag mest bakis... Jag och J fick i oss ett gäng öl igår, det känns idag.
Nu ska jag möta upp med D på stan och käka flott...

Femmans spårvagn

Femmans spårvagn, jag tar aldrig den i vanliga fall (eftersom den helt enkelt inte går hem till mig).
Men idag gjorde jag det, efter att ha gått på stan hela förmiddagen kändes det bra att sitta lite på vagnen, sen fick jag byta igen men det vore värt vilan tänkte jag...
Och där satt Svenne & gänget. Gissa om jag blev förvånad. "Hej liksom".
De skulle till Liseberg och dricka öl, kanske jag får ansluta senare med J.
Men risken (?) att det blir mycket party är hög då. Vet inte om jag orkar det...
Vi får la' se...

Kanske är göteborgska bland de fulare dialekterna.
Och apropå det har jag en "kul" historia, är du redo?

Vet du hur många göteborgare det bor i Tyskland?
- Gör-many.


Nu då?

Shit. Jag tror att jag glömt bort mig själv lite. Tappat mig bakom en vagn och liksom låtit mig ligga kvar där ett bra tag. För det känns lite så, mitt gamla jag är bakom mig och där framme lunkar någon på. Någon jag inte känner så värst bra utan som bara går och går.
Vad gör man åt det då? Traskar tillbaka och skrapar upp, plåstrar ihop och sätter in igen.
Funkar det så?

Fredag idag. Jobb som var kul, lite tempo och action. Eller så är det mest för att Mari är tillbaka? Hon påstår att hennes två veckors semester bara flugit iväg. För mig har de gått i snigelsteg. Att jobba under samma tak vore lovely, hon är inspirerande och utvecklande på ett lite märkligt sätt. Ha, märklig, det är ju jag...

I alla fall, fick skriva ett knaggligt mejl på engelska till en amerikansk hemsida eftersom en medlem "snott" en bild från dessa som jag sedan utsett till vinnare i en tävling.
Och det går ju inte, copywrite you know...
Hur fasen ska jag kunna veta att det inte var hennes bild. Och hur orkar vissa människor med att gnälla på sådana saker? Jaja, mitt mejl gjorde susen och jag fick ok så tjejen kunde ha kvar bilden. Och jag slapp boka en utvecklare för att hårdkoda om högerboxar
(Yeah, jag vet faktiskt vad det betyder...)
Till slut - alla glada och nöjda.

Ikväll for D till Halmstad för svensexa. Jag skämtade lite om en strippa och att de skulle på spa som kanske egentligen var ett täcknamn för något helt annat. D stelnade till och lovade att inget sånt var planerat.
Kanske att han svarade lite väl snabbt på det?

Så, helgen ska ägnas åt att leta upp mig själv igen. Det blir bra.

image10
 

Far och flyg

image9

Aah. Snoret har försvunnit och kvar finns bara torr hosta. Det kan jag kanske leva med, ett tag i alla fall.

Imorgon är det fredag. Tänk att jag aldrig förstod det fina med fredagar innan jag hade ett fast jobb.
Numera är det favoritdagen, att komma hem efter en veckas arbete, tidiga morgnar och massor av tågåkande, slänga sig i soffan, dricka lite rödvin.
Tänka tanken om två lediga dagar och sedan somna halv nio.

D far på svensexa på lördag. Jag har bangat möhippan och tänker svepa öl i solsken med J.
Härliga helg, du är efterlängtad.

Nu, dags för lite jobb. Talang 2007 och chatt med veterinär för försöksdjur på schemat.
Jag tror på en bra dag idag.


Krig i näsan

Tydligen är snor döda blodkroppar som slagits med förkylningsviruset.
När de slagits färdigt och förlorat kommer de ut genom näsan.
Men jag är inte säker, det är en arbetskollega som står för informationen.
I vilket fall, det är ett jäkla krig i min näsa just nu.


hits