2 av 5

Tar jag mig i kragen och jobbar då? Tydligen inte.
Insåg att jag ljög i ett tidgare inlägg. Och så kan vi ju inte ha det.
Det tog en vecka att läsa Couplands "Jpod"
(jag som siktat på 2 pockets i veckan, det var lögnen alltså).


Rekommenderar den inte. Kul och så men lägg den veckans lästimmar på något annat om ni inte vill fördjupa er i datanörderi, tevespelsreferenser och knäppa karaktärer för knäpphetens skull.
Den får 2 Russin av 5 möjliga.

500 mil...

500 mil. Så långt känns det som jag har promenerat i helgen. Mellis var här och vi pratade skottland, gymnasium och tågluff under våra strapatser. Tiden flög och innan jag visste ordet av att så satt hon på tåget tillbaka till Karlstad.
Sen sjutton rundor tvätt eftersom jag inte lyckats pricka en bokbar tid sedan påskas (och ja, den senaste veckan har allt som tidigare legat längst bak i garderoben fått se dagens ljus för första gången på x antal år).
Och så ser vi amerikansk familjefilm med J.Anniston och han som har lite bucklig näsa + en hund. Marley & jag typ.

Det här var söndag alltså, postade aldrig inlägget. Kanske inte ett av mina bästa liksom.
Så jag kompenserar skiten med att lägga på dagens spännande händelser.
Håll i er nu.
Hemmajobb. Inbillar mig att jag med lätthet kommer vara klar innan lunch och sedan kan löka med gott samvete. Tyvärr motarbetar samvetet mig och so far har jag skrivit sju rader och hunnit titta på alla till salu-hus i Bollebygd. Jodå.

Högt och lågt

Onsdag idag och det betyder ju som bekant kul-dag. Vi dricker varsin folköl, D tittar på film och jag jobbar. Imorgon möte med presentation inför en engelsman. Alltid lika stressad över tanken att beskriva sina kreativa idéer och visioner på ett annat språk. Hatar'att.

Företaget jag jobbar på kallar sig HiQ. Det betyder visst High Quality. På vår avdelning har vi en hemlig klubb, den kallas LowQ och består av riktigt dålig och därmed även ofta billig sprit som folk samlat på sig vid resor. Först var det sagt att det skulle innefatta utomlandsresor men då flertalet av oss aldrig får tillfälle att åka utanför Sveriges gränser, gäller nu även förflyttningar mellan landskap. På fredag är det bartömning av förrådet so far. Jag har ingen alkolhol att bidra med och kommer därför ansvara för snacks och tilltugg. Satsar även där på låg kvalitet och har hotat med Cuba Cola och fläsksvålar från Lidl. Gött.
Och hoppas innerligt att jag inte blir blind under fredagen eftersom Mellis besöker mig lördag till söndag. Vi ska visst "göra" Göteborg.

...

Husmodersstatus: cesarsallad med egengjorda brödkrutonger och parmesansås.
Cykelstatus: jorå, hojjade till jobbet även idag.
Bokststus: Fem fina pockets, se nedan...:
    

Siktar på att läsa två i veckan. 100 sidor in i Jpod och nördigt men hyfsat roligt.
"Ethan Jarlewski arbetar många och långa timmar på ett spelföretag i Vancouver. I båsen omkring honom i jPod-hörnet sitter hans cyniska och lätt autistiska kollegor vars efternamn alla börjar på J. Deras uppdrag är att presentera ett spel som gör cheferna - och framför allt marknadsavdelningen - nöjda. Som tidsfördriv roar de sig med primtalstävlingar, listor över konstgjorda smaker och fjolliga färger, kärleksbrev till Ronald McDonald och att sälja sig själva på eBay."


Meddelande till min telefon:

Kom igen nu mobilen! Ge mig sms:et som säger att jag kan gå och hämta mina böckert efter jobbet. Jag har ju spårat paketet och vet att de anländer till Burås Livs runt 16. Då kan jag knata dit innan husmoderns middagsbestyr tar vid och därmed avsäga mig diskuppsamlingen efteråt med hänvisning till mina fem nya pockets!
Se du, planen är utarbetad. Bara påminnelsen som saknas, så pip nu mobiljävul. Sms-pip snälla...

...

Kors i taket, idag hjulade jag till jobbet (=cyklade på isländska, red.anm).
Det tog en kvart. Eller 16:22 minuter för att vara exakt, jag tog nämligen tiden. Röät nöjd med tanke på alla stopp för trafikljus. Tror att jag ska skaffa mig en hjälm eftersom framfarten förhoppningsvis kommer hålla i alla fall fram till semstern?
Och igår då? Jag sov till ett. Sedan kompenserade jag sovet med att städa, skrubba, putsa och torka hela lägenheten - varenda kvadrat av de åttio! Aldrig har vårt hem varit så rent? Det var fantastiskt att lägga sig i nytvättade lakan med såpadoft i näsborren och grillkött i magen. Ja, för vi premiärgrillade också och bestämde att nu var våren här! Hurra!

ps. jag har även klippt mig. Ser ut som vanligt - bara lite kortare.

/ skurkärring

...

Åh. Så var det helg och ledigt igen. Apropå ledigt tänker jag denna sommar ha fyra veckors semester. Galet va? Fyra veckor, ett halvt sommarlov liksom. Vad ska jag bara göra? Och icke att förglömma, en dag till. Som jag ska vara bakis på. Starta trea nolla så. Moget.

Annars då?
Mjo. Tänkte putsa fönster och jaga dammråttor i helgen.
Vårstäda alltså. För nu när solens strålar når vårt kök inser man att det var ett tag sen.
Det var nog allt.

Dagens tips:

klicka här!

Kossan och kjolen

Idag har jag kjol. På jobbet.
Ett smått historiskt ögonblick...

Förresten, hemma i småland besökta jag min kusin tillika granne. Han har lite kor varav en var sjuk. Kossans ena mage (de har fyra, remember?) hade flyttat på sig. Lite gas som trängt undan nätmagen bara, hände tydligen rätt ofta. Och vad gör man då? Jo man vänder på kossan. Upp-och-ner Så att magen kan falla tillbaka på rätt plats.
Fantastiskt tyckte jag och önskar att jag hade fått vara med och hålla i ett ben. Att få kossan på rygg och låta magen falla tillbaka gick tydligen ganska snabbt. Däremot hade veterinären missbedömt dosen av lugnande medel och därmed fick den tillkallade klungan stå och hålla i kossan en hel timma innan hon orkade resa sig igen. Som sagt, önskar jag vore där...
Nu ska jag och kjolen gå upp till köket och hämta kaffe.


This is the year

Har släpat mig hem och funderar på att arbeta på riktigt. Så mycket att göra och så lite tid.
Imorgon är det kalas på jobbet. Min arbetsgivare blev återigen utnämnd till Årets IT-konsult. Och jag ingår ju i den stolta skaran och brukar därför presentera mig som Årets IT-konsult. Det är kul. Eller när jag ropar på kollegor tvärs över det öppna kontorslandskapet: Hörru, årets IT-konsult, kan du komma hit ett slag... Eller vid kafemaskinen: Får det lov att vara en macchiato till årets IT-konsult? Möjligheterna är oändliga. Alla lika roliga?
Men som sagt, nu sitter årets IT-konsult hemma och undrar över sin utmärkelse. Betvivlar min förmåga och förbannar min skrivkramp. Är det så det går när berömmelse stiger folk åt huvudet?

Andra utnämningar som jag aspirerar på:
Årets husmoder
Årets skottkärrekörare
Årets smoothiegörare
Årets gnällspik
Årets snorhuvud

vi säger så.
/ årets it-konsult

Minsk?

Såja. Då var det över. Och ärligt talat var det inte så farligt heller... Jag behöver kanske inte emigrera eller byta namn och plastikoperera mig. "För vad gör det om 100 år..." eller vad de där dvärgarna nu sjunger.
Januaris hemliga uppdrag var alltså frågesport på tv och nu står det klart att jag verkligen inte vet mest, snarare minst eller för att dra det till sin spets: Minsk.
"Men lika glad är jag för det..." Dessutom var det tre (3) gamla Jeopardymästare med. Och D sa att jag var snyggast. Det räcker så.

För några veckor sedan ringde redaktionen upp mig och frågade om jag ville ställa upp ännu en gång? Jag frustade i luren och sa: Allvarligt? Jag var ju skitdålig! Varpå rösten säger: Men det gör väl inget, det är ju en upplevelse. Och ett underhållningsprogram. Jo, det var fruktansvärt kul men det räcker så...
Jaha. Okej. Hej.

/ tv-stjärnan

Hejja!

Trodde att man vilade på påsken, hedrade Jesus död med att ligga i soffan och äta chokladägg. Men Brorsmåla har förvandlats till ett arbetsläger och jag har spenderat mer tid i gummistövlar än att slappa. 
Kratta, klappa och köra skottkärra. 
Fast det är härligt och vädret är underbart...

Nedan ser ni Daniel, Victoria och Semlan. Min hejjarklack.
 

...

Nje. Inte riktigt där ännu men börjar se ljuset i tunneln.
Tror minsann att det är småland som strålar där, dit far jag nämligen imorgon och förhoppningsvis blir jag så lycklig på plats att jag inte HINNER blogga liksom.
Ikväll onsdag och ingen hemlagad middag är planerad (gjorde lammfärsspett med persiljecouscous & tzatsiki igår - jojo). Jag kommer rösta på hämtmat, D på "äta ute"-mat och det helar kommer att sluta med att vi kompromissar med att inte gå så långt hemifrån. Hamnar på lokala krogen med halvtaskigt käk och ingen blir riktigt nöjd? typ.

...

Idag har jag fått 3500 tillbaka på skatten och beröm för mina äggstockar.
Det borde man väl bli glad för? Men inte jag inte.
Inte idag i alla fall. Jag är stingslig och småförbannad mest hela tiden.
Så jag återkommer när det glada humöret har gjort det.
*kan ta ett tag*

/surpuppa

Oops

Dångade precis in wii-kontollen i en katt när jag skulle spöa D i bowling.
Inte alls min mening såklart, fick urdåligt samvete  och avbröt nästan matchen för att spendera en kvart med att locka fram djuret under soffan. Hon fnös förnärmat åt mig för att sedan lägga sig på min plats i sängen och slicka sina sår som man säger (blev såklart inga!) Sen fick jag spö av D trots allt.
Påminner mig om när jag pangade en stekpanna mitt i nyllet på hunden Mille. Men det är - som man säger - en annan historia. Nu är det läggdags. Antar att det blir soffan för mig. Kissen sover som sagt på min sida sängen.

Rubbat

Är jag den enda i Sverige som fann tv-programmet Grillad underhållande?
Såg Sanna Bråding-delen och skrattade högt vilket är ganska ovanligt för mig när det gäller tv. Och elakheten avdramatiserade ondskan på något vis?

Annars då?
Jag har rubbade hormoner. Fick diagnosen av en kollega samt sjukhusrådgivning. Gick hem innan lunch. Problemet att lämna jobbet mitt i kvarstår. Alla undrar: Är du sjuk? Helt ok att förklara för kvinnliga medarbetare som nickar förstående men vill helst inte gå in på detaljer kring min menstraution med manliga. Fick räcka med "kvinnobesvär" sen höll de käft.
Tydligen en kvävd förkylning i kombination med stress som framkallar det hela, jag däckade i sängen med underbara  boken Kärlekens histora och vaknade av kakans ringsignal. Älskade Kakan. Kände mig som tolv igen men blev såklart tröstad. "Det hela är helt normalt". Sedan somnade jag om.

...

För första gången på snart tre veckor latar jag mig på jobbet. Unnar mig lite blogg så att säga. Kan bero på att 23:59 inatt är min tid som tillfällig projektledare över. Jag varvar ner för att imorgon gå igång igen. Med typ överlämning och betaleverans av kanske vårt viktigaste projekt hittills. Nervös? Inte det minsta.*blir blå av ljuget*

Annars då?
Väntar på MIN skatterapport? Varför tar det sån tid?
Hyllar Flin som får VG för sitt nässpraystal. Love it.
Uteserveringspremiär idag, Hålelr mig långt från Avenyn alltså.


hits