Sköj eller?

Jag har smygjobbat lite, passar på när mello är över och D spelar daata.
Jag skriver - vad jag tycker och tror - otroligt underhållande och roliga texter som kommer att ingå i en STOR Göteborgsk händelse i vår. Än så länge hemligt och hyschhysch. Hoppas att det håller...

Annars då?
Jag odlar naglar.
Och idag kan vi bocka skräp till återvinningscentralen på vår lista. Vårstädat skulle man kunna kalla det och mitt samvete är rent på flera vis. Rätt fint.
Och så lite grön på att bror är i Småland när inte jag är där. Trodde det hette BRORsmåla av en anledning. Att där ska finnas ett syskon av variant man alltså.

Ungefär så kul är jag ikväll. Göteborgshumor smittar visst, närmast vetenskapligt bevisat.
Bäst att krypa till kojs innan hela jag blir en ordvits.

Om Olle

Funderar på om jag ska se dans- eller sångprogram så här på fredagen. Så zappar jag förbi ett välbekant ansikte och såklart ska jag se dokumentären om Olle Ljungström. Fastän jag är tudelad. För jag vet att det finns risk för att han framstår (och därmed också kanske också är) en både obehaglig och otrevlig människa. Och det vet jag inte om jag vill inse. Hur som, jag tittar. Och får rysningar när kören i Uppsala sjunger hans låtar som når honom redan medans han travar upp i trappan. Och får rysningar när han är märkbart berusad, uppgiven och olycklig. Och får rysningar igen när han talar klokt samtidigt klyshigt om livet. Jag gillar Olle, det kan ingen dokumentär ändra på. Han är äkta. Rakt igenom. Ärlig.

Om man av någon outgrundlig anledning inte gillar Olle så kan man lyssna på hans låtar tolkade utav några av Sveriges största artister istället. Andra sjunger Olle Ljungström. Det näst bästa alltså. Finns på Spotify för snålisar.


Äntligen!

Kvart i åtta rullade bilen igenom besiiktningen för tredje gången på två veckor men med skillnaden att vi nu inte behöver komma tillbaka. Inte på ett år i alla fall och förhoppningsvis bor Osman hos någon annan då... Hurra!

.

Just i detta nu sitter kanske världens bästa lillasyster i min soffa (alternativt vid mitt köksbord) och dricker kaffe, bläddrar lite i någon bok och kanske klappar en kringstrykande katt.
Förut har jag hävdat att alla borde vara lediga på sin födelsedag. Idag anser jag att man borde vara fri från arbete när syskon är på besök!
Så är ju tyvärr inte fallet men gissa om jag ska flexa idag! Sen väntar fina middagar, bio, shopping och fotomässa. Lite vin & tv-spel och mello ska vi nog också hinna med. Den här helgen har alla förutsättningar till att bli kanon! Nu ska jag jobba lite så att jag snart kan gå hem.


Lagom tack!

Igår gick jag hem från jobbet efter att ha beskrivit mig själv som en guldfisk på ett telefonmöte. Sex timmar i streck stirrade jag sedan in i dataskärmen och gjorde ändringar och korrigeringar som nästan inte syns idag. Ibland känns allt meningslöst. Och sen i nästa stund blir allt så jäklans bra. Så bra att det kräver en sittdans i kontorsstolen. 
Men, jag vill ju  ha lite lagom! Inte så mycket upp och ner, högt och lågt. Jag orkar inte mer hit och dit. Ge mig rakt på och ganska sakta.

Annars då?
Jo - tre minuter i tjugo anländer världens bästa syster till Götet. Jag längtar.

...

Dagens upptäckt: det är fortfarande ljust klockan halv fem!
Kände mig på något märkligt vis snuvad på en sådär tre timmars arbetstid och tänkte att jag nog inte skulle sörplat så mycket kaffe samt ojat mig över hur mycket jag hade att göra - istället för att faktiskt arbeta. Ignorerade dock det hela och tog mitt dåliga samvete med mig hem.
Snart är jag ju på jobbet igen liksom. För övrigt är åtta en okristligt tidig tid att ha ett telefonmöte på, jag misstänker att Skövde har en annan tidszon än Göteborg.


Hej fredag.

Hej fredag. Fort du kom! men fint att du är här, jag har längtat, eller - kanske inte riktigt längtat eftersom dagarna försvunnit så snabbt. Plötsligt var det torsdag och jag undrar lite vad som hände med tisdag och vad jag egentligen gjorde i onsdags, men vem bryr sig? Nu är det helg. Och jag tänker vara ledig. Så det så.

(b)ananas

Förresten, idag kom nya Språktidningen!
Härligt nördigt för alla som älskar bokstäver - och det gör vi ju.
För några nummer sedan läste jag det bästaste av allt. Om skrönan hur ananas fick sitt namn.
Jo, det sades att när man skeppade iväg frukten användes gamla banan-kartonger. Men för att inte mottagarna skulle tro att det vara bananas i lådorna så kryssade man över b:et.

Bilar och byråkrati

Fyra tummar räckte alltså inte (Tack Flin!). Även om D förklarade att besiktningsmannen (som visst var en kvinna) faktiskt gjorde sitt bästa för att få igenom den. För haga halter av bokstavskombinationer i avgasen OCH fel färg på vänster positionslykta. Jag skulle kunna skriva en lång harang om den där positionslyktan men nöjer mig med att berätta att det numera skvalpar runt sex (6) sådana i själva ljuset. Och att jag skall skriva ett långt argt brev till en mack som tydligen säljer lampor som inte är tillåtna i Sverige.

Annars då?
Jorå, imorgon väntar minst sagt avgörande möte (för min psykiska hälsa... och lite för projektet) med kund och reklambyrå. Jag har (utan att överdriva) lagt ner halva min själ i saker som inte tillhör mina ordinare arbetsuppgifter samt skällt på kollega vars jobb jag gjort. Ändå ringer varningsklockor i skrovliga öron och jag anar oråd. Kan vara så att subban jag varnat för de två senaste veckorna vaknar imorgon? 

Något mer?
Nja, Viking ringer närhan som vanligt inte får tag i Brorsmåla. Han är orolig för dem och berättar i nästa mening att han halkat p en isfläck och brutit armen. "Men oj" säger jag, karln är ju ändå 70+.
"Ingen fara, jag har värre saker att oroa mig över" och är sedan igång med att förklara konspirationsplaner mot honom, detaljerat om svågerpolitik och jäv samt hur det finska rättsväsendet EGENTLIGEN fungerar.
Nästa andetag: "Vad det något mera?" 
"Inte vad jag vet!"
"Bra bra. Och hej hej!"
Jag klickar av telefonen, lyfter upp den och tittar lite på den: "Vad hände där egentligen?"

Så?
Allt för nu.

...

Jag är besviken, tydligen höll inte alla alla tummar igår klockan ett?

 

Imorgon är en annan dag

Lyxigt möte med trerätters och konferensrum med bubbelvatten idag.
Imorgon blir det dock andra bullar.
Då låser jag in mig här hemma och vägrar komma ut förrän jag anser mig färdig.

Och imorgon håller vi också alla tummarna för att Bilen ska gå igenom besiktningen.
Klockan 13:00 vänner - då gäller det.


...

Hörrni! sällan har jag sovit så mycket som denna helgen (och då vet ni att jag är riktigt bra på att sova i vanliga fall). Missade På spåret i fredags för att jag somnade. Och precis när Petra Mede gapat klart på gårdagens mello slocknade jag. Mina öron dunkar och ändå hoppas jag att D ska spela badminton så att jag hinner smygjobba lite senare idag. Det var den helgen alltså...
Fast hey, träffade både Therese och Mellis. Klart värt.

Ek-orre eller?

Blir uppläxad av kakan i en kommentar: att jag inte har koll på alla uppstoppade djur från barndomen. Jag skyller på att jag var liten?. Men en orre finns tydligen hemma i Brorsmåla under en trapp. En orre - känns sådär.

Annars då?
jorå, helgen är nära - igen. Idag är jag lite bakis efter öl & biljardspel med jobbet. Slirade hem halv ett i snömodd. Göteborg och februari är en dålig kombination. Särskilt om man har jympadojjer på fötterna och tre öl i magen.

Helgen går i fikandets tecken. Idag dear Debbie innan hon och kocken far till Italien. Imorgon hoppas jag att Tess är pigg på att träffas, ge mig förhandsfavoriter i mello och lionel-tips? Eventuellt tittar jag på bebis i Bohus på söndag. Och så ska det lagas bil. Så ser planen ut.


Tar tillbaka

- och ångrar mig! Vem fan vill ha en fågel när det finns en grävling?


Så här lyder annonsen:
"Mycket fin uppstoppad Grävling. Otroligt fin i nosparti och verklighetstrogen. Hittar du en finare grävling så köp den!
Hämtas i Timrå eller skickas mot förskottsbetalning. Ingen prutmån då får den vara kvar.
"

Kråkejävel

Här råder självplågeri på hög nivå. Fantiserar om huset i Lerum (som egentligen låg i Alingsås) och när jag surar i badkaret kan jag i alla fall glädja mig med att så skulle jag aldrig kunnat göra där. Det enda som inte fanns i drömhuset var ett badkar. Däremot bodde det en liten svartgrå gris en av stallboxarna, dock osäkert om han ingick i köpet. 
För övrigt startade måndagen bra, tog mig till kontoret i tid men när jag kom till mitt skrivbord var det tomt. Ojdå, datorn var visst kvar hemma, så jag slängde halsduken över axeln och sa: Ses om en stund.  
Och så en sista sjuk sak, ibland söker jag efter uppstoppade djur på Blocket (ibland efter moraklockor). Av någon outgrundlig anledning känner jag ett sug av att ha en död fågel som fortfarande ser levande ut i mitt framtida hem.
Frågan är om det är en
rysk vråk eller en korp från Jämtland (man kan köpa båda för 1500) som lockar.

Kakan: vad var det för kråkejävel som satt i trappan hos mormor & morfar? Och vart bor den nu?

Annars då? Ja, det kan man verkligen undra...


hits