.

Det snöar tydligen i Småland. Känns inget vidare eftersom de omtalade däcken ännu inte levererats och än mindre satts på. Så vår halkstatus är just nu otroligt hög och jag kommer inte våga slira hela vägen till Brorsmåla. Hoppas lite på plötsligt klimathot som över natten slår till med tropisk värne och smälter bort eventuell isbana?

Nä. jag dricker öl med gamla kollegor istället och så ser vi vad som hänt tills imorgon. Tata.

parken

Idag gillar jag det här:


Om att "jobba" hemma

Tada. Jag är redan igång och har faktiskt varit så sedan åtta. Kan bero på att jag jobbar hemma under förmiddagen men har faktiskt både duschat och satt på mascara ändå. Inga raggsockor och morgonrock här inte.

Jobba hemma alltså. Det finns föreställningar om att då kan man ta det lugnt, fixa tvätten under tiden och kanske blogga en sväng. Mitt samvete håller inte riktigt för det, utan att när kollegor vet att jag är hemma och "slappar" så måste jag prestera dubbelt så mycket som jag hade gjort om jag varit på jobbet. För att bevisa att jag faktiskt JOBBAR hemma.
Det är liksom som när man gick i skolan och hade varit hos tandläkaren.
- Visst, du har varit hos "tandläkaren". Typ Sveriges mest använda omskrivning för skolk. Och de gånger man faktiskt* varit hos tandläkaren försökte man i sin iver bevisa det så hårt att det fick motsatt effekt och folk blev istället övertygade om att man fikat den där timmen man varit borta.
 
Så, duktiga flicka-syndromet har en bestämd plats i mitt hjärta och nu har jag fyra timmar på mig att förbereda mig inför ett möte som från början krävde 20 h. Orättvist - ja. och då krävs det lugn och ro i hemmets stilla vra så att de fyra timmarna i alla fall kan dubbleras till åtta och då är jag nästan halvvägs. Fint. Nu kör vi.

* Jag skolkade mycket sällan Kakan, endast några få franskalektioner på fredageftermiddagarna...

förresten

när man lagt så mycket pengar på däck är ju 500 spänn för en tröja ingenting, right?

tretusen typ

Jag försöker intala mig att det är en bra investering och också rätt fint att komma hem hel, men är inte tretusen och lite till ganska mycket för däck till bilen?
Jag nästan gråter då jag tänker på allt kul jag kunde gjort för de pengarna.
Å andra sidan är det rätt festligt med en levande fästman som faktiskt kör det där hala skrället var dag, med fara för sitt liv. Och jag vill ju komma till Småland i helgen så det är väl bara att punga upp surt förvärvade stålars.

Ringde förretsen Börjes Verkstad som är tilltänkt att sätta på däcken ifråga.
Jag frågade vänligt om det var mycket nu och mannen snäste åt mig på göteborgska (så gott det går med den dialekten):
"Pfttt, första snön har ju inte kommit än, det är ingen fara."
"Okej'rå förlåt" sa jag och i nästa ögonblick visade morgonnyheterna ett inslag om bråda dagar i sätta-på-däck-industrin och Metro varnade om halka i helgen. Då undrar jag genast varför Börjes Verkstad inte har mycket att göra, kanske finns det en anledning till att folk inte väljer Börje som däck-påsättare?
Den som lever få se.


Bestående hjärnskada?

För att ha åsamkat mig själv en eventuell hjärnskakning igår, när jag uppe på en stol skruvade i en lampa och hastigt vände mig om för att finna att där minsann var hallenväggen - sedan kvittrade sådär en fyra tecknade fåglar runt mitt huvud, svordomen ekade ända till avenyn och vimmelkantig trampade jag ner för att falla i fosterställning på plastmattan. D ställde den dummaste men också vanligaste frågan efter smällen: "Gjorde det ont?" och jag skrek "Va fan tror du?" 
Han torkade hjärnsubstans ur örat och bjöd sedan på grekisk restaurang. Så uppträder en riktig kille.
Tillbaka till starten då, för att ha åsamkat mig själv en eventuell hjärnskakning har jag varit otrolig effektiv och härligt händig idag. Jag har städat, tvättat, putsat tre av fyra fönster, bytt tändstift på bilen, tillbringat två timmar på Ikea (lönehelg!), köpt en matta och nya täcken, bäddat rent, hämtat kebab, ätit kebab och druckit två glas vin. Än så länge. Sett en film och fyra Seinfeldtavsnitt, virkat en halv flodhäst och kramat katter. Och då var jag ändå inte uppe förräns tio imorse. Nästan så att man hoppas att hjärnskadan är bestående?

Min bror har förresten höstlov, eller... han har en veckas ledigt från jobbet som ska spenderas hemma i Småland. Jag är lite mintgrön av avund när jag tänker på att de sitter hemma i Brorsmåla och tittar på pappas halva finger runt köksbordet. Men nästa helg är jag också där och kikar under gipset. Jo'rå så att.


Små saker och ganska mycket kaffe

Jag ha precis impregnerat mitt skrivbord med kaffe.  
Hade det inte varit fredag idag och helg imorgon hade definitivt hela dagen ansetts som förstörd. För exakt så känslig är jag nu för tiden och skyller såklart allt på höst, för det är årstiden då man tillåts vara smådeppig och ha klena nerver - utan att någon kan klandra en.
Idag behöll jag dock lugnet och gladdes åt att jag missade laptopen och bara prickade en liten skvätt på högra hörluren. Det är de små sakerna som gör det? 


Nästan tummen mitt i handen

Förra veckan var jag på affärslunch, en konsultkollega förklarade med skratt i halsen att en av hans vänner på landet måste elda för att få varmvatten. Jag fattade inte det roliga och är det något jag hatar mer än trångsynta, fördomsfulla och citychicka 35-års män i kostym så är det vedklyvar. För igår försvann en liten del av pappas pekfinger i mackapären som han hela sommaren sagt till Flin att vara ytterst försiktig med. Och så nu, när han själv skulle premiärklyva petar han fel och delar på sitt finger. Det kunde såklart varit mycket värre och än otäckare, men det svider ändå lite i min själ för jag vet att alla hans ytterligare komplikationer gör det hela lite mer besvärligare, än bara avsaknaden av en pekfingerspets.

I alla fall. Det blir bra. Och om en och en halv vecka är jag där...


...

Vi har bytt tvättdag. Eller, en granne har bytt vår tvättdag. Han har sedan en månad snott alla söndagar och därmed tvingas vi göra vår byk på lördagar. Det är ganska fantastiskt. Tre år tillbaka har det sista jag gjort på söndagar varit att hämta nytumlade lakan. Nu har jag gjort denna syssla på lördagar istället och helt plötsligt känns det som om helgen vuxit en dag. "Håhåjaja" pustar jag i trappan upp med ikea-kassar fyllda med textilier och funderar på vad kommande arbetsdag har att erbjuda. Sen inser jag att: "hey, du ska inte jobba imorgon..."

Det dåliga med att tvätta på lördagar är att D spelar badminton på söndagar. Det betyder att hans svettiga strumpor ligger nära en hel vecka i tvättkorgen och snuskar sig. Alltså, jag älskar doften av D men inte i så koncentrerad form att jag slås av molnet när jag öppnar tvättkorgen. Jag sa: "Snälla, lufta dina träningskläder lite innan du slänger dem i tvätten". Jag hade kanske tänkt mig att en stol eller varför inte torkgallren i badrummet? Så kommer han in till mig i soffan, nyduschad och nöjd och säger: jag spred ut mina kläder på golvet i sovrummet. Det blir väl bra?
Och japp, han har skapat en liggande tvättlina från dörren ända fram till tvättkorgen, handduk, tröja, shorts och strumpor på en fin rad. Man kan liksom inte bli arg.
Jag öppnade fönstret lite, sen bjussade jag på nybakta kanelbullar och mjölk. God helg.

Påtänkt senare

Jag har gråtit ögonen ur mig på en film jag avskydde. Som jag kunde återberätta i förväg utan att ha sett den och som jag egentligen ville kräkas på, då alla förutsägbara scener utspelades. Istället satt jag med stora tårar på kinderna samtidigt som jag sa: "Fy farao vad dåligt..."  Dessutom tvingade jag D att också uthärda hela skiten.
Vänner-Phoebe, irländska män med stora bältesspännen och bittra mammor som i slutet skiner upp igen. Döden. Och Livet.
Visst, jag kunde tryckt på stopp, tittat på stjärnor på is eller druckit ett glas vin istället. Nu blev det inte så.

PS, se inte PS I love you.

Mmm... gratis

Sista arbetstimmen borde mitt samvete skriva "1 h chokladätande" i tidrapporten.
Jag har med jämna mellanrum smygit upp till receptionen och snott åt mig sju små Plopp som jag sedan smaskat på bakom min datorskärm. Men mitt samvete är klent och istället blir det Finland som får bekosta mitt frosseri.
Jag har dessutom bjudits på både frukost och lunch idag och nu är det visst helg. 
Hallelujah - jag är glad igen.  


.

Jodå, det är bättre nu. Lite småirriterad men ändå övervägande glad.
Och tänka sig, imorgon är det fredag...

...

Igår var jag arg. Konstant förbannad, och så vred att jag tuggade hårt på thaimaten, hatade tevebönderna innerligt, kastade mitt virkade juldjur i väggen och när jag skulle sova ville jag slå någon. Det gjorde jag inte men D retades och det var jäkligt nära några gånger.
Jag kände mig lite som han Johan Rheborg i tv4-programmet, som inte kan kontrollera sin ilska och skäller ut barn på biblioteket. Nu har jag sovit och känner att att det fortfarande bubblar lite inombords men har bestämt mig för att ha en positiv torsdag och svälja all ilska. Eller i alla fall försöka, startade trots allt jobbet med att säga:
"Det var väl himla fint, att idioterna äntligen tagit sitt förnuft till fånga".
Så jag är inte riktigt där ännu men jag jobbar på det, ska ni veta. Och kanske kommer det fler glada inlägg under dagen...

...

Det tog fyra timmar att i fredags köra till födelsedagsfirandet i Halmstad.
Jag upprepar: 4 timmar.
En långtradare spärrade E6:an vid Kungsbacka, vi svängde av för att gena och kom vilse. Beckmörker och varierat regn i olika styrka gjorde oss förvirrade plus att D afterworkat och därmed lämnade mig med ensamt köransvar. Det kan ju bara gå på ett sätt. Tillbaka till Mölndal igen. Frustration är bara förnamnet men vi fortsatte och väl framme kompenserade smörgåstårta och D's styvmors föräldrar. De är världens sötaste.
Resten av familjen också såklart, med de morföräldrarna alltså. De kandiderar hårt om en fin placering på min
"Äldre kloka och samtidigt roliga människor"-lista.
Där finns redan (utan inbördes ordning):
Viking, pappas 70+ kusin från Finland
Teodora, en eskimåtant som jag träffade i äldrevården
Gösta, min systers granne
<- Sif Ruud, skådespelerska och mycket lik min farmor

Häll käft

Igår kväll fick jag nästan en ofrivillig piercing.
Jag skulle sy fast ett litet hundben på en virkad liten hundkropp, fastnade med nålen halvvägs och tänkte bita i spetsen som stack ut för att dra igenom. Läppen kom ivägen.
Så nu ser det ut som om jag har herpes PLUS att det gör ont varje gång jag skrattar, pratar eller på annat sätt rör munnen.  Bäst att hålla käft helt enkelt.

.

Hade det inte varit fredag idag och snart helg hade jag nog dött på kuppen. Liksom glidit ner i min kontorsstol för att sluta i en hög under skrivbordet. Men tanken på lite ledigt håller mig vid liv och jag intalar mig att jag kommer klara dagen. Först ska jag snitsa till och skriva om ett koncept, men jag kan inte tänka utanför det vi redan formulerat, fan också. För att bryta gamla mönster skiver jag i notepad och inte word som vanligt. Lite crazy sådär och hoppas att det hjälper och tack gode gud att det är fredag.
Ända sen jag kom hem från Skottland (nio år sen ja) har jag högljutt protesterat mot att åka jorden runt och leva i kappsäck Tanken känns numera lockande men jag blir samtidigt rädd då anledningen snarare är att  "fly från det här hemma" än "se världen". Kanske inte värt det, ungefär lika värt som att skaffa barn för att kunna sluta röka. 
Drömde förresten om min gamla rumskompis från gymnasiet i natt. Måste ringa och säga hej.
Förvirrat jag vet. men jag orkar inte bringa ordning. F'låt.

...

När någon undrar vid hållplatsen: "Do you speak english" och man svarar: "Yes" förutsätter man väl att den som ställt frågan också kan språket i fråga?
Jag ägnade nyss 3 minuter åt att förstå vart mannen ville ta sig (kalendergatan) och sedan 4 minuter åt att förklara att jag inte visste, för dit åkte aldrig jag (kortedala) och sedan 2 minuter tillatt inse att han ville veta om jag hade pojkvän. Det tog tre sekunder att visa förlovningsringen, sedan kom min vagn - thank God.  

Läggdags

Innan jag somnade igår berättade D att han räknat lite på min ovakna tid. Dygnet innan hade jag visst snusat gott i tio timmar, från halv elva till halv nio. Fint, om man är typ tre år. Jag lägger snart till en nolla på den trean och då är tio timmar tydligen skamligt, i alla fall om det är vardag och varken sprit eller sjukdom är inblandat.
Men jag kan inte hjälpa det. när jag sover så sover jag.
Svårt att göra något annat.

VIFTUR my ass...

Jag tittar på tv4-nyheterna där de intervjuar statsministern. För så säger hon hela tiden, den nervösa tjejen som antagligen alldeles innan sändning fått veta att Reinfeldt kommer live i studion. För visst behöver man inte tilltala honom likt kungen, med titel som epitet? Det kändes krystat och tillgjort och han utnyttjade situationen och gled mellan frågorna, på bananskal och räkmackor. Den här krisen alltså, otäckt och jag tackar min lyckliga stjärna att vårt drömhus inte behagade uppenbara sig under det gågna halvåret. Att vi fortfarande hyr och inte har mer än varandra och två katter att ta hänsyn till. 

För övrigt har jag numera en legitim anledning till att öppet hata Island. Landet alltså. Storebror avskyr typ hela sydeuropa (rätta mig om jag har fel?) för att inte tala om USA och medföljande mentalitet. Jag, jag riktar all min ilska mot den äckliga lilla ön och vill egentligen den inget ont, bara att den ska sluta störa mig. VIFTUR my ass (det är fläkt på isländska...)  


...

Herregud, jag var nyss på vinden. Vi har otroliga 60 kvadrat med skräp. Men det mest otroliga var att jag nästan på direkten hittade det jag sökte. Jag stod stilla mitt bland kaoset, mindes tillbaka 10 månader för att komma ihåg var jag ställde den där papperspåsen och som en uppenbarelse viskades tanken:
bakom badrumsskåpet, längst in i vänstra hörnet och under en gammal lampa. 
Fem steg, över en gammal soffa och bort med en propeller.
Där. Där var den.
Precis där jag lämnade den, fylld till bredden med gamla fina alster och andra värdefullheter.
Ibland är jag inte så dum som jag ser ut...

...

Saker jag hatar idag:
mensvärk.
kryptiska meddelanden på msn.
mitt hår.
meningslösa möten.
bränna sig på tungan av förvarmt te.
hårt höstregn.

Precis, inte så jäkla kul att vara jag idag.
Igår var det desto roligare, det var skön söndag och jag rensade ut i garderoben, bar ner tre stora påsar till Emmaus-cotainern innan jag hann ångra mig och hade plötsligt massa plats över till nya koftor. De som jag snart ska tröstshoppa mig med.
Ska bara tycka lite mer synd om mig först...   


Sope-rent

Äsch, det var inte så mycker att flytta. Men givetvis kom de inte förräns halv nio och såklart låg nya lägenheten på översta våningen. Men endast en fyrtio minuter senare var allt inburet och om jag får säga det själv, så var jag & D flitigast av alla. Jag höll mig dock strategiskt undan när soffa och bord grävdes fram ur släpet och var väldigt tjejig "oj va starka ni är" för att slippa själv. Ni vet förstås sedan tidigare att jag är bland de bästa bärarna i stan och att jag egentligen hatar att utnyttja kvinnans underlägsenhet, men ibland orkar man inte vara politisk korrekt.
Sen titta jag på Debatt med Janne Josefsson, Littorin och arga volvoarbetare. De var verkligen arga, och skällde på Sven-Otto på grov göteborgska och fick in ordet "sope-rent" mer än en gång. Imponerande.
Ikväll är det helg igen. Tjoho.

...

Förresten, jag har fan aldrig fått flytthjälp när det varit dags för mina kartonger att åka släp (förlåt familjen, ni räknas inte). Men när det gäller andras bohag, då lyckas de alltid pricka de dagar jag inte gör något (de flesta alltså så skyll mig själv). Ikväll ska jag visst till Hisingen och bära in möbler.
"Det är ju inte så mycket" står det i sms:et.... Jovisst, den har vi hört förut.

God lunch

Klockan är bara lite över nio och jag lyckades hasa mig till kontoret för en halvtimme sen. Upptäcker frågande mejl om eventuell julledighet och ringer bror för att höra om hans planer för just den helgen. Klockan är alltså bara lite över nio och han svarar smaskande på en snitzel i luren. Han äter alltså lunch. Lite över nio.
Jag finner det fascinerande, fastän jag vet att han redan jobbat i nära tre timmar och såklart är hungrig. Julen hade han som vanligt förträngt och det kom inget vettigt ur den konversationen förutom att jag fick avsluta samtalet med en önskan om "God lunch då'rå". Klockan lite över nio.

Jag tänker minsann unna mig två veckors ledigt men som bara tar fem riktigta semesterdagar från mitt nästan obefintliga konto. Det blir gött.

hits